Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Od razu mówię że nie jestem podsłuchiwaczem (!!!), ale często idąc ulicami miasta wpadają mi do ucha mimowolnie strzępy rozmów ludzi mnie mijających, wśród tych pojedyńczych zdań wyrwanych z kontekstu można znaleźć istne perełki. Na przykład dzisiaj w przejściu podziemnym przy złotych tarasach mijały mnie dwie panie i jedna do drugiej rzekła: - "... on naprawdę czasem tak cicho rzyga, że nawet nie zorientujesz się, że jesteś brudna...". A co Wam wpadło do ucha?!
  • mać

Podoba mi się temat.
  • Marcin Sumera

X lat temu jadąc windą usłyszałem rozmawiającą parę - około 14-15 (chyba, to dawno było):
    "My już nie uratujemy tego świata, ale może nasze dzieci"

Może nic nadzwyczajnego, ale nie wytrzymałem i wybuchnąłem głośnym śmiechem.
  • pionek AGORY

ojejciu... temat rzeka...
    -na ławce pod blokiem historię jak to jedna dziewczyna szła wałem, przewróciła się twarzą w kałuże i się utopiła
    -w autobusie linii 700 (autobus emerytów) - w niepełnosprawnym chłopaku zakochała się pełnosprawna dziewczyna ale ona mu się nie podobała.. ale jak to tak można, przecież to była dla niego taka okazja, powinien się z nią ożenić a nie wybrzydzać... może nie była ładna ale pełnosprawna...
    ..no wiele wiele tego było
  • pionek AGORY

ale ale..to co ja napisałem to akurat nie było 'wyrwane z kontekstu' :/

no to inne w autobusie: Ula to fajna dziewczyna, śpiewa w chórze i dobrze robi loda
  • Anonim

Tę rozmowę sprzedałam i moja Siostra za co jej serdecznie dziękuję bo jest za co :D
    Dialog dwóch panienek stojących przed wejściem do klubu Piekarnia:
    - Masz jakieś prezerwatywy?
    - Mam, ale tylko po jednej...
    - Co ty kurwa?! Przecież ja tu się przyszłam dobrze bawić a nie jebać ze swoim gachem!!!
    Po czym oddaliły sie w poszukiwaniu apteki...
    No tak... Pozdrawiamy całą Pieksę :/
  • Anonim

podsłuchane przez okno (mocno strsze i zmęczone "życiem" Panie siedziały na ławeczce pod blokiem):
    - Krysia jakie Ty masz ładne nogi!!! Pokaż no... (tu zapewne nastapiła demonstracja) I żylaków zero!
    - Bo ja się XXXXXXXX (uprawiam sex) na leżąco a nie na stojąco!!!

;-))
  • ewelyns

stałam przy wejściu do mojej ukochanej uczelni, było rano, przed ósmą... z wydziału wychodzi jedna ze sprzątających pań [reszta została w środku] i chyba sprzęt sprzątający źle się sprawował o czym pani wychodząca chciała poinformować współpracowniczki i wychodząc mówi: '... głupie szczoty' :] to wyglądało tak, jakby było do reszty pań; )
  • Emily

Kiedyś na jakims wykładzie facet chciał zetrzeć tablicę. I tak stoi pod tą tablicą, tyłem do wszystkich i niby do nas, niby do siebie pyta: "Czy jest tu jakaś szmata?". Na co kumpela siedząca na końcu sali jakoś odruchowo sobie pod nosem odpowiedziała: "Parę by się znalazło..." :D:D:D
  • .C.Z.

Ok. Historia sprzed dwóch tygodni.
    Idę sobie z koleżanką w okolicach dworca Wileńskiego. Rozmawiamy o czymś tam, schodząc właśnie po schodach prowadzących do przejścia podziemnego pod ulicą Targową kiedy to nagle podchodzi do mnie pewien pan w średnim wieku , kładzie jedną rękę na moim ramieniu, drugą na piersi, spogląda szybko na koleżankę, i mówi do mnie tak :

"Baby to są. Są pieniądze, to są i kobiety"

Po wypowiedzeniu tych słów szybko nas minął i zniknął w tłumie.
    Dobre 10 sekund stałem na schodach próbując ogarnąć sytuacje :D
  • Anonim

na targu, facet do swojej towarzyszki: co ty bluzki w mięsnym szukasz?!
  • frymark

fajne sa takie sytuacje,jak wykladowca z wczepionym mikrofonem w klapie idzie na korytarz pogadac z kims na osobnosci :]
  • Pani Reniferowa

Albo jak wykładowca z wczepionym mikrofonem wychodzi na zewnątrz wydmuchać nos; ]
  • a2na

Kiedyś przy placu Zamkowym w Wawie stały budki takie jak kempingowe, w których mozna bylo kupic zapiekanki, gofry hot dogi itp. Kiedys podchodzimy z bratem do jednej, żeby sie zorientowac w ofercie, i już podchodząc widzimy, ze w srodku są dwie osoby, które zawzięcie czegoś szukają na podlodze, tak, że ledwo widac plecy w okienku. Nawet się nie zatrzymaliśmy dobrze przed tą budką, kiedy dobiegło nas ze środka wysyczane z wielką furią: "a na chuj Ci te parówki !!!!"
    Spojrzeliśmy na siebie w milczeniu , odwróciliśmy się o 180 st i odeszliśmy na paluszkach.
    :)
  • Raven/Śliwa

2 dziewczynki w parku "to nie o to chodzi ze on sie ubiera jak gej tylko ze jest pedalem "
  • Anonim

jechałem sobie 524, na pewnym przystanku do autobusu wbiły się 4 babcie i zajęły 4 wolne miejsca przy oknie (tak po 2 na przeciw siebie) i jedna wykrzyknęła 'ahhh, jak przed wojną! Tak, tak, tą światową' :D
  • Emily

Jakiś czas temu jechałam autobusem i wsiadły 2 małolatki prowadzące bardzo interesująca rozmowę (a raczej jedna z nich prowadziła monolog do swojej koleżanki). Oto najciekawsze teksty:

- wiesz, tak sobie myślę... za miesiąc mam 18-tkę... w sumie to na chuj mi ta 18-tka? co się zmieni? to, że będę mogła kupić spokojnie piwo i fajki? innych korzyści z tego nie widzę...

- gadalam ostatnio z matką żeby mi dała wcześniej kasę na 18-tkę to sobie kupię nowy telefon, ale ona się nie zgodziła. Dziwka z niej i tyle...

- ty pewnie myślisz, że jestem pijana. A wcale, że nie. Wiesz ile czasu ja już nie piłam? ze 2 tygodnie chyba. A nie.. sorry... Dziś rano wypiłam sobie 2 piwka.

;]
  • Anonim

-sikasz na małysza?
  • kRupka

Wprawdzie nie zasłyszane ale skierowane bezpośrednio do mnie wyrwało mnie z kontekstu pracy:
    dzwoni telefon, odbieram:
    - foto
    - cześć
    - hm, cześć, słucham
    - Marylka
    - nieee
    - szkoda takie piękne imię
    - bardzo mi przykro, że pana rozczarowałam
    - ależ było mi szalenie miło, do widzenia

Pan miał specyficzny zaciąg spod sklepu monopolowego
  • tó.

ostatnio jechałam nocnym z koleżanką
    wsiadł taki hm no,dresiarz,jednakże człowiek który jest (pozornym,bądź nie) zagrożeniem w nocnym szczególnie

stanął,wyciągnął telefon i na cały autobus 'mamusiiuuu?'

:D
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)