Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • fräulein amiese

któż go nie zna? uliczny minsterl, archetyp barda - wędrowca... [I jeszcze to co jest kwintesencją witkowego stylu - napis "hultai" (sic) na gitarze...]

Do niedawna myślałam, że tak sobie tylko brzdąka przy metrze centrum, a tu taki myk - witek nagrał płytę. za 15.50 możemy mieć próbkę jego twórczości...
    "Pan Witek to nie tylko tęskniący za prawdziwą miłością wrażliwy romantyk i zdradzony kochanek ("a ty stałaś z innym panem pijąc w bramie wino"), ale też frywolny donżuan i erotoman ("mój koń nie mieści mi się w dłoń")" [Independent.pl]

"pan Witek z Atlantydy jest czadmenem do potęgi 8" [anonimowy fan]

A jakie są wasze wrażenia wspomnienia tudzież inne przeżycia dotyczące pana witka?
  • Anonim

Dwa lata temu przy placu Zamkowym czekalam na kolege pijac kawe..siedzialam przy panu Witku i bylo mi przykro w uszy.
  • Seb

A ostatnio p.Witek kandyduje na prezydenta, nawet mu sie w liste wpisalem, bo zbiera podpisy:-D. Pokazywał własną wersję "konstytucji", która zajęła mu tylko 3 kartki A4.
    I jeszcze udało mi sie go zauwazyc w tv, w jakims nowym reality show vivy.
  • herman

pan witek bedzie prezydentem
    podpisalem mu sie na liście
    to jest gość
  • x

poznalem tego typa jakies 10 lat temu w wegorzewie
    nic sie nie zmienil
    a po rozmowie - taki dosc ciekawy frik :)
  • Wittka

jest to pewien hardcore - glos niczym otwierajace sie powoli drzwi na horrorach.
    ogolnie mozna potraktowac jako pewien kawalek warsiafskiego folklora.
    Dluzsze sluchanie jednak niewskazane.
  • Negasonic Teenage Warhead

Plyte to on ma joz od ladnych trzech lat.Swojego czasu mialem na kompie nawet.Facet jest nieslaby.Nawet raz gral koncert w naszym lo dzieki inicjatywie uczniow:P
  • Mr.D

też wpisałem na listę się
    kocham jego własne aranżacje :P
  • OGUR

jak pierwszy raz zobaczyłem jak śpiewa to myślałem że z playbacku leci! Jakież było moje zdziwienie gdy w głośniku było słychać to co mówił do kolesia obok! : )
  • Zombiak

a ja ściągam właśnie jego album...

pamiętam jak miał własny kącik w programie "lalamido, czyli porykiwania szarpidrutów" na dwójce bodajże...

Największą polewkę miałem, jak poszedł do muzycznego, z proźbą, zby mu strunę wymienili, bo sam nie umiał, a potem stroił się do postawionego tam pianina... :)
  • Anonim

ale bądz co bądz kultowa postać a jaki koncert dał na woodstocku (fiu fiu)
  • neeта

warsiafski folklor warsiafskim folklorem, ale niezłe koncerty też w Sopocie dawał.
    za 2 złe dostałam od niego płytę na Monciaku.

• Doctor Wiktor

On kiedyś po Monciaku zapieprzał. I u wojewodzkiego byl nawet i jezioro labedzi gral dla kaczynskiego specjalnie; )
  • nieradek

a pamieta panstwo program taki "Lalamido" ? tam pierwszy raz zobaczylem pana Witka, a bylem jeszcze w szkole podstawowej. To byly czasy, program Magazynio, Za chwile dalszy ciag programu....
  • Proserpine

Zaśpiewał mi kiedyś piosenkę ! "Dziewczyna o Perłowych Włosach"... :D
  • Joanna napotykalska

nie tylko Tobie... :P :D

a tak wogole to jeszcze czesto pokazywali jego wypowiedzi po odcinkach "przyjaciolek" na mtv wogole to przebojowy chlopak :)
  • Anonim

to były piękne dni, to były piękne dni
    pamiętam jak dobrze zrobiłaś mi...

kiedyś pracowałem w jednym radiu i zaprosiliśmy pana Witka do studia. Dal czadu na gitarze live :-)
  • Anonim

widziałam go wczoraj w Blue City :-))
    Nic sie nie zmienił.
  • Leśny Ludek

widziałam dzisiaj Pana Witka w telewizji; D
  • Negasonic Teenage Warhead

http://www.prv.pl/klikometr/index.p...

Jak pisalem pan witek wystepowal w naszej szkole jak rowniez wzial udzial w prezentacji dotyczacej Hiszpani na lekcje Wosu.Na tej stronie znajduje sie pare zdjec wycietych z materialu tej prezentacji.
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)