-
Domi. ★
-
Anonim
hehe, nawet nie jest to legenda, tylko szczera prawda. pod dworcem centralnym, gdzies na poziomie minus dwa (to pod torami jeszcze chyba) cieto mieso na kebab dla calej warszawy w potwronych warunikach... -
Enfant terrible
Ja sie pytam gdzie ochrona?! Przecież tego mięcha nie przewozili w neseserach czy za pazuchą, coś musiało podjeżdżać.
Ciekawe ile kasy poszło aby nikt o tym nie mówił. -
Anonim
-
-
Anonim
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/...
"Inspektorzy Sanepidu zdemaskowali kolejne manufaktury zajmujące się obróbką mięsa do kebabu. Posypały się pierwsze kary.
Podczas konferencji prasowej omawiającej remont Dworca Centralnego kolejarze pochwalili się odkryciem nielegalnego składowiska mięsa do kebabu. Okazało się, że to, co serwuje się w niektórych warszawskich barach, wcześniej składuje się i obrabia w obskurnych pomieszczeniach pod dworcem kolejowym." -
No dobra, ale niech powiedzą, do których "kebabowni", rozwozili to mięso :P
-
Anonim
>Crokodille napisała:
>No dobra, ale niech powiedzą, do których "kebabowni",
>rozwozili to mięso :P
pewnie do tych na dworcu i w okoicach :p -
>Willer napisał
>>Crokodille napisała:
>>No dobra, ale niech powiedzą, do których "kebabowni",
>>rozwozili to mięso :P
>
>pewnie do tych na dworcu i w okoicach :p
cholera...bo w Luksorze jadłam zawsze w nocy, po imprezach :/ -
Raven/Śliwa
nie Ty jedna :/ moze to mieso z bezdomnych , cos ich jakby mniej ostatnio -
-
Domi. ★
Sami wyłażą jak jest ciepło, ale skoro pisali, że Turek musiał przepędzić bezdomnych żeby się dostać do tej "hurtowni" to znaczy, że jednak tam koczują. Być może coś z tym zrobią, skoro ruszył remont. -
klod.
Dzisiaj w radiu usłyszałam, że znaleźli drugą, trochę mniejszą, ale tym razem legalną. Tylko jakieś niedopatrzenia sanepidowskie były i dostali msndaty 2x500zł. -
-
Blackhearted
-
>Blackhearted napisał
>kup pistolet na kulki i poluj na gołębie...
To już wolę iść na chińszczyznę - to samo tylko że upolują i ugotują za mnie. -
Lełośśś
Ale jak oni dali radę z logistyką? Przywieź mięso to jedno, można w walizkach czy w torbach, ale te szpule są kiepskie do ukrycia; )
Z drugiej strony jest to walka z wiatrakami, jakiś turek może wynająć halę na okęciu/służewcu za 500 zł i nie ma problemów z logistyką.
Pozdro -
Febe
Jednak nawet z tej historii wyrosła urban legend.
Ostatnio dowiedziałem się od kolegi, który świeżo przeniósł się do Warszawy, że w podziemiach Dworca Centralnego była nielegalna ubojnia świń, i dopiero kiedy żywa świnia wybiegła na peron (w niektórych wersjach biegł za nią rzeźnik w pokrwawionym stroju z wielkim nożem), to policja się zorientowała i ją zamknięto. -
mortis
myslicie ze te nielegalne hurtownie miesa maja cos wspolnego z kebabem za piataka (teraz juz 6) miedzy patelnia a centralnym? :D