- 1
- 2
-
Anonim
UL głosi, że kropki na puszkach Red Bull'a oznaczają partię napoju i jednocześnie jego moc. Czy ktoś słyszał tą legendę i może ją potwierdzić/zdementować? Podobno różowa kropka/maz oznacza najmocniejszego "redka". Wie ktoś o co chodzi w rzeczywistości? -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
nie zwrocilem nigdy uwagi.... to nie chyba oznaczenie mocy bo we wszystkich zakladach napoje robione sa wg tej samej receptury i zawieraja tyle samo mg kofeiny. Hmmmm predzej to oznaczenie zakladu produkcji albo wytworcy opakowan. A moze oznaczenie tego gdzie dany produkt ma isc tzn. albo w ktore miejsce w PL lub import/eksport -
-
.
-
Anonim
test kolorow ? kolory jakich uzywano do wydruku ? znak drukarni ? znak maszyny drukarskiej ? -
Anonim
-
D.ag
Znajomy znajomego, który ponoć pracuje w wytwórni owych napojów mówił, że... faktycznie tak jest, tzn., że najlepsza jest czarna kropka (im więcej tym lepiej), a test przeprowadzony przeze mnie wykazał, że napój pochodzący z puszki bezkropkowej ma dużo jaśniejszy kolor niż ten z trzema kropkami. Jednak nie odczułam jakiejś powalającej różnicy w działaniu. Aha, i w każdej zgrzewce ukrywa się po kilka takich wielokropkowców, więc szukając trzeba cierpliwie badać puszkę po puszce. -
Anonim
-
D.ag
Musiałku, jesteśmy nierozłączni na tym gronie jak Doda i Kombii; )
Podobno te z kropkami to pierwszy sort, a bez to popłuczyny zaledwie. -
Anonim
noooooo a podobno na jakiejs uroczystosci sie objeli i powiedzieli,ze dlatego ze sa prawie z tego samego miasta :)
a co by offtopa nie robic to chyba jakosciowo jest to samo (pewnosci nie mam bo chemicznie nie sprawdze) bo mi jakos zawsze trafiay sie takie same :) -
-
puszczalska wiedźma
-
Anonim
>Rafał napisał
>te kropki to nic więcej jak jakiś wzór.temat uważam za
>zamknięty
jak "jakis " wzor... ale czego ?? barwników na opakowaniu ?? numeru serii ?? zakladu produkcji ?? My chcemy wiedziec !!! :P -
Anonim
Aktualnie pracuję w firmie, która obraca dziesiątkami sztuk Red Bulli dziennie. Jakiś czas temu faktycznie zauważyłem te kolorowe kropki na puszkach, ale nie udało mi się ustalić co mogą oznaczać... -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Być może masz rację, latem pierwszy raz słyszałem o owych kropkach, ale mogły egzystować wcześniej. -
meewcia
Ja słyszałam o kolorach wieczka na puszkach "Żubra". Podobno trzeba kupować te ze złotym - są lepszej jakości, bo produkowane w Białymstoku, a reszta gdzieś tam (Warszawa?) .
Czy to prawda, nie wiem - powołuję się na to, co twierdzą koledzy koneserzy piwka :) -
Anonim
Jeżowi niech będą dzięki, w moim sklepie ŻUBR tylko w kolorze złotym.
- 1
- 2