-
Stańczyk
Róg Rudzkiej i Klaudyny. Obecny budynek Toyoty. Byla tam piekarnia w ktorej spalono ludzi. Podobno straszy. -
Anonim
hej na Grochowie znajduje sie stary stadion Orła pamietam, ze chodziłysmy tam z kolezankami i było to całkiem fajne miejsce na srodku stadionu jest takie zejscie w dół,które prowadzi do wyjscia pod nim. czy ktoś tam był? i wie czy nadal mozna sie tam dostać? stoi tam chyba jeszcze taki stary budynek gdzie była szkoła sztuk walki...czy coś takiego . za moich czasów nie mozna było tam wejsc:( -
Malajna.
Sczerze nie czytałam całego wątku,przepraszam. Nie wiem czy znacie tę stronę, ale ja dopiero dziś ją odkryłam : http://www.opuszczone.net/ . -
Wer.
Hmm... Wcześniej nie znałam tej strony; )
Wielkie dzięki za link !!!!
Bardzo mi się przyda !! :)
Pozdrawiam. -
-
FUCK YOU!! I drive a Corvette!
Temat przeczytałam jednym tchem.
Nie wiem czy ktoś zna dom w Wyszkowie (50 km od Warszawy), zaraz przy rondzie na Warszawę, przy ul. Daszyńskiego. 'Podobno' tam straszy. Jaka jest prawda, tego nie wiem. Budynek ogólnie nie jest zbyt ciekawy, w szybach widać puste pokoje, szare ściany. Na dole tego budynku są sklepy. Jakoś żaden się zbyt długo nie utrzymuje. Siostra opowiadała mi też, jak jej mąż razem z kolegą przechodząc w nocy obok tego budynku nagle zaczęli się ostro kłócić, wręcz prawie bić. Kiedy od niego odeszli, nawet nie pamiętali o co tak naprawdę im poszło.
Jeszcze jeden 'nawiedzony' budynek jest na obwodnicy Wyszków- Warszawa. Zbudowany z pustaków, niedokończony. Słyszałam o nim taką historię, że kiedy pewna młoda rodzina go budowała, nastąpił wypadek. Na drodze (jeszcze wtedy nie było tam obwodnicy) zginęła matka wraz z dzieckiem. Ojciec powiesił się jakiś czas później w tym domu.
Jeżeli ktoś zna jeszcze jakieś informacje na temat tych dwóch domów, to jestem bardzo ciekawa. Sama szukałam czegokolwiek, lecz wujek google nic nie wie.
Aha, ja ich nie odwiedzałam, ale jeżeli ktoś jest chętny, to prosiłabym o foty :) -
anya
>FUCK YOU!! I drive a Corvette! napisała:
>Temat przeczytałam jednym tchem.
>
>Jeszcze jeden 'nawiedzony' budynek jest na obwodnicy
>Wyszków- Warszawa. Zbudowany z pustaków, niedokończony.
>Słyszałam o nim taką historię, że kiedy pewna młoda
>rodzina go budowała, nastąpił wypadek. Na drodze (jeszcze
>wtedy nie było tam obwodnicy) zginęła matka wraz z
>dzieckiem. Ojciec powiesił się jakiś czas później w tym
>domu.
Nie wiem czy mamy na myśli ten sam dom, ale od lat jeżdżąc tamtędy zastanawiałam się czemu budynek jest cały czas w takim samym stanie. Ciekawa historia; ] -
FUCK YOU!! I drive a Corvette!
Tak, to pewnie ten sam. W sumie na całej długości obwodnicy stoi tylko jeden opuszczony dom z pustaków, niektóre okna powybijane, niektóre pozabijane deskami. Ogólnie jak na niego patrzę to jakoś mi nie przyjemnie... On jest chyba gdzieś w okolicach Woli Rasztowskiej, jakoś tam. Jadąc od Wyszkowa w stronę Warszawy to zaraz za tym domem jest zbudowany taki nowy budynek, co tam chyba ma być jakiś dom weselny teraz... Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam to wszystko :) -
Anonim
http://www.podniesinski.pl/portal/
Zdaje sobie sprawe, ze ten portal nei do konca wpisuje sie w tematyke watku, jednak jestem przekonany, ze praktycznie wszyscy milosnicy tego typu klimatow beda zachwyceni czytajac reportaze dotyczace Zony Czarnobylskiej. Ja szczerze mowiac, nie moglem sie oderwac; ) -
makoner
"Zmorojewo" Jakuba Żulczyka jest świetną książka opowiadającą o miejscu w którym straszy -
Kuba D
Wątek ciężko ogarnąć, nie wiem czemu powtarza mi i przestawia całe strony, jak idę po kolei, może jakieś zawirowanie paranormalne?; ]
Ale to, co ogarnąłem cholernie ciekawe i kilka z tych miejsc trzebaby nawiedzić. -
Paulina Asnaeb
>FUCK YOU!! I drive a Corvette! napisała:
>Temat przeczytałam jednym tchem.
>
>Nie wiem czy ktoś zna dom w Wyszkowie (50 km od Warszawy),
>zaraz przy rondzie na Warszawę, przy ul. Daszyńskiego.
>'Podobno' tam straszy. Jaka jest prawda, tego nie wiem.
>Budynek ogólnie nie jest zbyt ciekawy, w szybach widać
>puste pokoje, szare ściany. Na dole tego budynku są
>sklepy. Jakoś żaden się zbyt długo nie utrzymuje.
>Siostra opowiadała mi też, jak jej mąż razem z kolegą
>przechodząc w nocy obok tego budynku nagle zaczęli się
>ostro kłócić, wręcz prawie bić. Kiedy od niego odeszli,
>nawet nie pamiętali o co tak naprawdę im poszło.
>Jeszcze jeden 'nawiedzony' budynek jest na obwodnicy
>Wyszków- Warszawa. Zbudowany z pustaków, niedokończony.
>Słyszałam o nim taką historię, że kiedy pewna młoda
>rodzina go budowała, nastąpił wypadek. Na drodze (jeszcze
>wtedy nie było tam obwodnicy) zginęła matka wraz z
>dzieckiem. Ojciec powiesił się jakiś czas później w tym
>domu.
>
>Jeżeli ktoś zna jeszcze jakieś informacje na temat tych
>dwóch domów, to jestem bardzo ciekawa. Sama szukałam
>czegokolwiek, lecz wujek google nic nie wie.
>
>Aha, ja ich nie odwiedzałam, ale jeżeli ktoś jest
>chętny, to prosiłabym o foty :)
Pierwszy przypadek - podczas II wojny światowej w tym miejscu stała szubienica gdzie powieszono trzech niemców. Dane autentyczne - Mój dziadek jako młody chłopak widział jak wiszącym niemcom ściągano buty.
Drugi budynek nie dokończony przez dawnego mafiozę wołomińskiego "dziada" który się powiesił w celi; )