ips

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Magd.

mam parę raczej technicznych pytań co do wypełniania:
    1. czy mogę wypełnić na komputerze, czy trzeba ręcznie?
    2. czy w rubryce "Łącznie" mam podliczać też godziny, czy tylko ects?
    3. POWI i BHP do przedmiotów dodatkowych, jako ogólnouniwersyteckie?
    4. czy jeśli ręcznie, to można wpisywać skróty (np. EGZ., ZAL. w rubryce forma zaliczenia-mało tam miejsca)

byłabym wdzięczna, gdyby ktoś doświadczony odpisał, bo jak już to raz wypełnię i wydrukuję to chcę mieć to z głowy, a nie latać potem i poprawiać głupoty; )
  • colorful

1. MUSI być na komputerze
    2. godziny też
    3. tak
  • Magd.

wielkie dzięki :)
  • mmrowka_z

pytanie do punktu Liczba godzin na samym poczatku w tym "niby sprawozdaniu" z ostatniego roku studiów- mam wpisać tam liczbę godzin, jakie spędziłam teoretycznie na wszystkich zajęciach w zeszłym roku? Dodam, że piszę IPS na II rok i nie bardzo wiem, czy chodzi tam o jakąś ogromną liczbę godzin (sumę)z całego roku, czyz np. tygodniowo? w-f też się wlicza w te godziny?
    sorry za głupie pytanie
  • colorful

tej liczby godzin na górze po prawej nie wypełniasz, robią to panie w sekretariacie.
  • Asia We***

Mam pytanie odnośnie przedmiotów na WChem. Czy w IPS wpisuję oddzielnie przedmioty: Fizyka A i Fizyka A - ćwiczenia? Bo te przedmioty mają w USOS inne 'kody przedmiotu'...
  • NOname

Tak.
  • To ja!

Czesc;) Do kiedy należy oddac IPS? Czy do 31 pazdziernika?
  • panna

do 15 niestety
  • Kudłaty

A czy ktoś wie dlaczego (oprócz tego, że bo tak mówi sekretariat)? Bo na stronie dalej wiszą zasady studiów, w których jest podany stary termin (nie będę tu pisał jaki, żeby nie siać dezinformacji).
  • Swacza

Na stronie wiszą też aktualniejsze zasady studiów - taki mniejszy link pod tymi aktualnymi.
  • panna

i to jeszcze subtelnie wytłuszczone :/ ale czemu oni to niby zmienili... to ja nie wiem
  • Kudłaty

O, teraz rzeczywiście jest. Ale pod napisem aktualne nadal są stare, to dalej już nie czytałem.

To tam są jeszcze inne ciekawe nowości:

"Okresem zaliczeniowym etapu studiów w Kolegium MISMaP jest rok."

"Student ostatniego roku studiów składając IPS na semestr zimowy powinien złożyć także oświadczenie o przedmiotach brakujących do spełnienia wymagań programowych dla studentów K MISMaP wystarczających do uzyskania odpowiedniego tytułu w zakresie kierunku podstawowego potwierdzone przez prodziekana ds. studenckich odpowiedniego wydziału, na którym realizowany będzie dyplom studenta."
    Muszę popytać znajomych kto coś takiego złożył; -).

Właściewie dlaczego nikt nam nie powiedział o zmianie zasad studiowania?
  • Swacza

Bo niestety w MISMaP-ie przede wszystkim zawodzi komunikacja dyrekcji ze studentami. I to jest najpoważniejszy problem. Dlaczego ważne informacje nie mogą być rozsyłane na maile studenckie - chyba właśnie po to je mamy, nie?
    Fakt faktem, że okresem zaliczeniowym jest rok. Zapewne zostałeś wpisany na cały rok w USOS-ie. Jeżeli chodzi o IPS to trzeba wypisywać te magiczne rubryki u góry - pomimo, że nigdzie nie jest napisane co tak naprawdę należy tam wpisywać!
    A jeżeli chodzi o to oświadczenie, to po zapytaniu o to w sekretariacie - dowiedziałem się, że teoretycznie powinno się, ale nikt nie składa i nie oczekują tego. Zresztą zwróć uwagę, że w zasadach studiowania jest właśnie "powinien". A między "powinien" a "musi" jest zdecydowana różnica.
  • ewaporat

mi Pani w sekretariacie powiedziała o zmianie zasad studiowania. Gdy zdziwiłam się, że teraz rozliczenie jest roczne. O czym oczywiście dowiedziałam się przypadkiem podsłuchując rozmowę dwóch sekretariatowych, dobrych cioć (jak się same określiły) w oczekiwaniu aż mnie zauważą. "Przecież od czerwca są nowe zasady studiowania". A czemu nie ma nic w aktualnościach chociaż? - bo nie i już....
  • asia

czy ktoś mógłby napisać jak należy wypełnić te rubryczki u góry IPS-u z ukośnikami? Z góry dzięki :)
  • NOname

po prawej wpisujesz sumę tego, co zrobiłaś do tej pory. po lewej nie wiadomo.
  • colorful

składajac ips na semestr zimowy po lewej zostawia się puste.
  • mmrowka_z

nie wiecie kiedy można się zgłosić po przedłużenie legitymacji?
  • colorful

jak masz złożonego ipsa i rozliczony semestr to wt-śr-czw od 10 do 15; )
| |

Tym razem poszukuję studentów MISMaP! Kto wie ten wie o co biega! :D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)