-
Magd.
mam parę raczej technicznych pytań co do wypełniania:
1. czy mogę wypełnić na komputerze, czy trzeba ręcznie?
2. czy w rubryce "Łącznie" mam podliczać też godziny, czy tylko ects?
3. POWI i BHP do przedmiotów dodatkowych, jako ogólnouniwersyteckie?
4. czy jeśli ręcznie, to można wpisywać skróty (np. EGZ., ZAL. w rubryce forma zaliczenia-mało tam miejsca)
byłabym wdzięczna, gdyby ktoś doświadczony odpisał, bo jak już to raz wypełnię i wydrukuję to chcę mieć to z głowy, a nie latać potem i poprawiać głupoty; ) -
colorful
-
Magd.
-
mmrowka_z
pytanie do punktu Liczba godzin na samym poczatku w tym "niby sprawozdaniu" z ostatniego roku studiów- mam wpisać tam liczbę godzin, jakie spędziłam teoretycznie na wszystkich zajęciach w zeszłym roku? Dodam, że piszę IPS na II rok i nie bardzo wiem, czy chodzi tam o jakąś ogromną liczbę godzin (sumę)z całego roku, czyz np. tygodniowo? w-f też się wlicza w te godziny?
sorry za głupie pytanie -
-
colorful
tej liczby godzin na górze po prawej nie wypełniasz, robią to panie w sekretariacie. -
Asia We***
Mam pytanie odnośnie przedmiotów na WChem. Czy w IPS wpisuję oddzielnie przedmioty: Fizyka A i Fizyka A - ćwiczenia? Bo te przedmioty mają w USOS inne 'kody przedmiotu'... -
NOname
-
To ja!
-
panna
-
Kudłaty
A czy ktoś wie dlaczego (oprócz tego, że bo tak mówi sekretariat)? Bo na stronie dalej wiszą zasady studiów, w których jest podany stary termin (nie będę tu pisał jaki, żeby nie siać dezinformacji). -
Swacza
Na stronie wiszą też aktualniejsze zasady studiów - taki mniejszy link pod tymi aktualnymi. -
panna
i to jeszcze subtelnie wytłuszczone :/ ale czemu oni to niby zmienili... to ja nie wiem -
Kudłaty
O, teraz rzeczywiście jest. Ale pod napisem aktualne nadal są stare, to dalej już nie czytałem.
To tam są jeszcze inne ciekawe nowości:
"Okresem zaliczeniowym etapu studiów w Kolegium MISMaP jest rok."
"Student ostatniego roku studiów składając IPS na semestr zimowy powinien złożyć także oświadczenie o przedmiotach brakujących do spełnienia wymagań programowych dla studentów K MISMaP wystarczających do uzyskania odpowiedniego tytułu w zakresie kierunku podstawowego potwierdzone przez prodziekana ds. studenckich odpowiedniego wydziału, na którym realizowany będzie dyplom studenta."
Muszę popytać znajomych kto coś takiego złożył; -).
Właściewie dlaczego nikt nam nie powiedział o zmianie zasad studiowania? -
Swacza
Bo niestety w MISMaP-ie przede wszystkim zawodzi komunikacja dyrekcji ze studentami. I to jest najpoważniejszy problem. Dlaczego ważne informacje nie mogą być rozsyłane na maile studenckie - chyba właśnie po to je mamy, nie?
Fakt faktem, że okresem zaliczeniowym jest rok. Zapewne zostałeś wpisany na cały rok w USOS-ie. Jeżeli chodzi o IPS to trzeba wypisywać te magiczne rubryki u góry - pomimo, że nigdzie nie jest napisane co tak naprawdę należy tam wpisywać!
A jeżeli chodzi o to oświadczenie, to po zapytaniu o to w sekretariacie - dowiedziałem się, że teoretycznie powinno się, ale nikt nie składa i nie oczekują tego. Zresztą zwróć uwagę, że w zasadach studiowania jest właśnie "powinien". A między "powinien" a "musi" jest zdecydowana różnica. -
ewaporat
mi Pani w sekretariacie powiedziała o zmianie zasad studiowania. Gdy zdziwiłam się, że teraz rozliczenie jest roczne. O czym oczywiście dowiedziałam się przypadkiem podsłuchując rozmowę dwóch sekretariatowych, dobrych cioć (jak się same określiły) w oczekiwaniu aż mnie zauważą. "Przecież od czerwca są nowe zasady studiowania". A czemu nie ma nic w aktualnościach chociaż? - bo nie i już.... -
asia
czy ktoś mógłby napisać jak należy wypełnić te rubryczki u góry IPS-u z ukośnikami? Z góry dzięki :) -
NOname
po prawej wpisujesz sumę tego, co zrobiłaś do tej pory. po lewej nie wiadomo. -
colorful
-
mmrowka_z
-
colorful
jak masz złożonego ipsa i rozliczony semestr to wt-śr-czw od 10 do 15; )