MISMaP UW [489]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Fando

Czy znacie jakieś przedmioty, które dają się łatwo zaliczyć jeśli na nie nie chodzi? Egzamin od dziesięciu lat jest ten sam, a pytania są łatwo dostępne albo zaliczenie wymaga jedynie umiejętności dodawania?

Potrzebuję jeszcze 2 ECTS-ów a nie mogę nic wcisnąć do planu.

Jestem na biologii więc przedmioty z tego wydziału odpadają. Najchętniej coś z geografii albo geologii.

I koniecznie w semestrze zimowym.

Pozdrawiam.
    Mam nadzieję, że ten wątek będzie przydatny również dla innych.
  • Fando

Może ktoś chodzi/-ł na wykład Biologiczne Mechanizmy Zachowania? Jeśli tak niech napisze jak wygląda zaliczenie i czy zagadnienia są do ogarnięcia zmęczonym umysłem (piątek wieczór).
  • Donica

Jeśli sposób zaliczenia się nie zmienił, to nie ma problemu żeby dostać pozytywną ocenę. Zaliczenie składało się z testu wielokrotnego wyboru. Za zaznaczenie każdej dobrej odpowiedzi jest punkt, za niezaznaczenie złej również.
    A to przykład:
    Mamy pytanie powiedzmy 12, prawidłowe odpowiedzi to b i c.
    Gdy zaznaczam tylko b dostaje 3 pkt, bo nie zaznaczyłam a, zaznaczyłam b i nie zaznaczyłam d.

Mam nadzieje, że się jasno wyraziłam
  • Fando

Zrozumiałam. Bardzo mi się podoba takie zaliczenie.
    I jeszcze temat wykładu jest bliski moim zainteresowaniom.

Wielkie dzięki za pomoc.
  • Donica

Bardzo proszę.
    Ogólnie wykład jest w czołówce najciekawszych obligatorów, bo na niektórych to się po prostu wysiedzieć nie daje.
  • SkyMaja

Mam to samo pytanie...
    Też chciałabym się dowiedzieć, jakie są łatwe przedmioty w semestrze zimowym, tylko na wydziałach innych niż psychologii.

Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
  • colorful

Z geografii polecam meteorologię i klimatologię.
    Ponadto geografia regionalna, z wyjątkiem kolosa z mapy świata na ćwiczeniach, jest przyjemna :) (także egzamin - 2 wypracowania o niczym; ) )
  • NOname

A ja chciałbym spytać właśnie z psychologii. Taki wykład, co to wiadomo- 5 tysięcy ECTS, zero nauki, egzamin da radę zdać na 5 czy 4,5 bez uczenia. Miał ktoś takie doświadczenia? Bo potrzebuje szczególnie sporo ects...
  • jaś

Na psychologi ci tego dostatek. Np: Historia myśli psych, historia filozofii, uczenie się i pamięć, DNA i zachowanie. podstawy pom. psychometrycznego i metodologia badań tez nie są jakieś mega trudne.
  • krzysiek

Czy ktos moglby napisac cokolwiek o Psychologii rozwoju czlowieka, Biologicznych mechanizmach zachowania i metodologii badan spolecznych? Czy trudno to zaliczyc? Da sie zaliczyc np nie chodzac na wyklad, a czytajac tylko literature obowiazakowa? Zdarzaja sie jakies pytania z poprzednich lat? Bede wdzieczny :)
  • Kanolcia

Podbijam wątek.
  • jula

biologiczne mechanizmy zachowania - są podzielone na dwie części - etologię, która jest dość ciekawa i łatwa do przyswojenia i typową biologię - tu już co kto lubi, samo wkuwanie. Ale jak już ktoś wcześniej napisał jest bardzo korzystny system oceniania, bo dostajemy punkt za zaznaczenie dobrej odpowiedzi i nie zaznaczenie złej (test wielokrotnego wyboru). Dodatkowo pytania (przynajmniej w tym roku) były w większości identyczne jak w poprzednim.

metodologia jest dość prosta - nie ma żadnego wkuwania, wszystko do zrozumienia, łatwo zapamiętać, do tego ciekawy, sympatyczny prowadzący - generalnie polecam; )

z gospodarki przestrzennej mogę polecić podstawy prawne administracji publicznej, ale to już na semestr letni; ) materiału nie jest dużo, chociaż trzeba go ogarnąć. tematyka dość ciekawa, wykład ciekawie prowadzony, test krótki i łatwy.
| |

Tym razem poszukuję studentów MISMaP! Kto wie ten wie o co biega! :D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)