Mike Patton [536]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Master of Disaster

FANTOMAS, the band featuring former FAITH NO MORE singer Mike Patton (ex-FAITH NO MORE), MR. BUNGLE bassist Trevor Dunn, MELVINS guitarist Buzz Osborne and SLAYER drummer Dave Lombardo, will release their next album, "Suspended Animation", April 5 via Ipecac. The album features 30 tracks, each titled after a different day in the month of April, according to Billboard.com. The first manufacturing run of the set will feature a 30-page spiral-bound calendar to house the CD, with artwork by Japanese cartoonist Yoshimoto Mara.

Sprinkled throughout the typically schizophrenic music are a bevy of cartoon samples, including Bugs Bunny's famous rhetorical question, "Well, what did you expect in an opera? A happy ending?," which ends the disc.

FANTOMAS will begin a month-long North American tour with THE LOCUST and TREVOR DUNN'S TRIO CONVULSANT on March 31 in Phoenix. The group will also drop in on the first day of the Coachella Valley Music & Arts Festival, to be held April 30-May 1 in Indio, California.

okladka:
    http://www.ipecac.com/images/062.jp...
  • Anonim

:)
  • Mictlante

Patton sie zmangował? ];>
  • NoktowizoR

ja bym poprosil ten zestaw koncertowy u nas... Fantomasa bardzo chetnie jeszcze raz przezyje, a dam sie pociac tez za The Locust na zywo... Trevora tez by sie zobaczylo... Generalnie: ja chce taki koncert w Polsce!!!!!!
  • Anonim

Ja chce generalnie Pattona w Polsce :) Obojetnie z kim i w jakiej postaci
  • todo esto

warto odkurzyć to miejsce, trochę czasu minęło od ostatniej płytki.
    ktoś coś wie?
    (w tym roku spodziewać się możemy tomahawk nowego, do tego lovage 2)

pytanie jest czy kolejna płyta powstanie z Lombardo czy Patton będzie czekał jakieś...dwa-trzy lata aż ten skończy promować nowy album ze slayer?
  • Anonim

będzie czekał.

swoją drogą nagrał już tyle muzyki, że dałby sobie spokój i zajął się na przykład malowaniem lub pisaniem poezji. pewnie nieźle by mu szło, wszak to zdolny człenio.
  • basbob

fantomasa nigdy za wiele:)
  • kroolik

Właśnie słuchałem Epki Dillinger Escape Plan with Mike Patton - Irony Is A Dead Scene (2002). Ogień. To co wyczynia Mike to samogwałt głosu, rewelaja i tyle. Na płytce jest cover Aphex twina - come to daddy... aha poszukuję Patton&Rahzel. miłego dzionka
  • Anonim

taa IIADS to juz pattoniarska klasyka
  • mob

ktoś może jakieś pogłoski dosłyszał o trasie Fantomasa niebawem??
  • xaniduo

peeping tom jest. fantomas narazie siedzi cicho

http://ipecac.com/calendar.php
  • mob

spok, tyle, ze musze ponton kupic, bo ja w Europie :)
  • todo esto

na razie to chyba Lombardo będzie gęsto zajęty koncertowaniem ze slayer, nie?
  • xaniduo

w wywiadzie jakimś Mike mówił że na razie Fantomas odchodzi na "2gi plan". dlatego ze Mike inne projekty ma do zrealizowania oraz właśnie trasami koncertowymi i co przez to idzie nie dyspozycyjnością Dave'a
  • Malibu Open Miles

Na Terry'ego Bozzio też nie ma co liczyć, dołączył do Korn, nagrywa z nimi nowa płytę. Zaczyna się na Franku Zappie a kończy na Kornie:)
  • Anonim

upadek człowieka
  • pth

a ja tam anticonuje.jak sie pojawi general, to na kolankach przyjde, a jak nie to NIE.
| |

Grono fanow projektow muzycznych Pattona [Faith No More, Mr Bungle, Fantomas, Tomahawk, Lovage ect.]

Fotki

Miejsca grona (0)