-
euroboy
Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek ( a nawet teledyski ) nawiązują do narkomanii ,alkoholizmowi itp. Podoba mi sie ich krytyczne podejście do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach ... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie. -
Oh, Isabel
Hmm... Ja też nie widziałam jeszcze żadnego z nim z fają i fajnie by było gdyby faktycznie należeli do Straight edge. :) -
Anonim
no ale muzycznie to nie do końca się wpisują w konwencję jaką straight edgeowcy sobie przyjęli, czyli trzy akordy darcie mordy i pogo pod sceną. może ich nie widzieliście z fajami, ale co z iksami? moim zdanim gdyby weszli w taki ruch, to jakoś by się obnosili z przynależnością do niego jednak. -
аngel.a
>Dominik Bitels napisał
>Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam
>wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek
>( a nawet teledyski ) nawiązują do narkomanii
>,alkoholizmowi itp. Podoba mi sie ich krytyczne podejście
>do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie
>widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach
>... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
>Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie.
??
http://pl.youtube.com/watch?v=6Y_EO...
http://pl.youtube.com/watch?v=XBHmf...
mi to nie przeszkadza. mogą być gdzie chcą
peace -
-
Oh, Isabel
A no tak, a no tak !! O matko, przecież ja to już nawet oglądałam... -.-'
No to peszek... -
Malawajna
:D
Ubiegłaś mnie Kochana:)
Bo tez chciałam to tu wkleic..."Stragan" jest świetny.Pewnie gdyby nie grali ,żyli by właśnie z tego :P
Co do palenia and wszelakich dragów itp.Widziałam kilka wywiadów ,w których przyznawali sie do ich brania...z reszta daleko szukać nie trzeba.W tych filmikach ,które zamieściłaś obaj palą (?!?)....a raczej trzymają papierosa w rece..może jednak są SE?
To tak dla uzupełnienia tej trylogii ... -
Malawajna
-
barbituranik
>Dominik Bitels napisał
>Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam
>wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek
>do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie
>widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach
>... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
>Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie.
miałam nie, ale po prostu muszę... GENIALNE.
lewe płuco wykasłane ze śmiechu, ups.
panowie są zieloni, tak.
http://uk.youtube.com/watch?v=vB5IR...
LSD i grzybkami też nie gardzą, co jest udokumentowane w wielu wywiadach i relacjach naocznych.
A Ben pali nawet zwykłe papierosy, omatkobosko.
I alkohol też jest. http://img126.imageshack.us/img126/...
Także SE nie są w najśmielszych snach, nie mam pojęcia jakim cudem można coś takiego wywnioskować, no ale cóż...
-
Ciasna
Są chyba największym przeciwieństwem SE. Śmiem twierdzić, że cała ich płyta powstałana haju. -
Anonim
zgadzam się (: jak dla mnie, do fajki albo jointy nawet pasują do ich... 'aury'. -
bazia
> Teksty ich piosenek
>do używek.
Według mnie ich teksty a już tym bardziej teledyski nawiązują do narkomanii bynajmniej nie w negatywny sposób. chociażby w time to pretend, piętnują oni nie tyle używki co właśnie styl życia typu: ooo, fajnie będziemy pracownikami wielkiej korporacji i broń boże narkomańska melina! to co prezentują w time to pretend to podejście do życia większości młodych zespołów tego typu.
-
Anonim
hmm. jak dla mnie ' time to pretend' jest trudnym do zanalizowania nagraniem, bo niby śpiewają ' this is our decision to live fast and die young. we've got the vision. now let's have some fun' ale kończą ' we choke on our vomit and that will be the end'.
trudno mi się w końcu połapać, czy oni coś tu krytykują, czy też po prostu śpiewają o życiu w stylu ' sex, drugs ' n' rock'n'roll'.
jak dla mnie wielka zagadka. -
~*Fearlessness*~
"time... "to jedna wielka krytyka takiego stylu życia przeciez!!!!this is our decision to live fast and die young. we've got the vision. now let's have some fun' w tym wersie ewidentnie sie z tego nasmiewaja co potwierdza ten wers 'we choke on our vomit and that will be the end'. -
Dominiqa
Wg mnie, z obejrzanych filmików, wywiadów wnoszę, że Ben to mega imprezowicz, nocny marek, a Andrew bardziej chilloutowy jest. Fajnie sę chłopaki uzupełniaja i w tym ich siła.