MGMT [978]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • euroboy

Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek ( a nawet teledyski ) nawiązują do narkomanii ,alkoholizmowi itp. Podoba mi sie ich krytyczne podejście do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach ... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
    Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie.
  • Oh, Isabel

Hmm... Ja też nie widziałam jeszcze żadnego z nim z fają i fajnie by było gdyby faktycznie należeli do Straight edge. :)
  • Anonim

no ale muzycznie to nie do końca się wpisują w konwencję jaką straight edgeowcy sobie przyjęli, czyli trzy akordy darcie mordy i pogo pod sceną. może ich nie widzieliście z fajami, ale co z iksami? moim zdanim gdyby weszli w taki ruch, to jakoś by się obnosili z przynależnością do niego jednak.
  • аngel.a

>Dominik Bitels napisał
    >Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam
    >wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek
    >( a nawet teledyski ) nawiązują do narkomanii
    >,alkoholizmowi itp. Podoba mi sie ich krytyczne podejście
    >do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie
    >widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach
    >... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
    >Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie.

??

http://pl.youtube.com/watch?v=6Y_EO...

http://pl.youtube.com/watch?v=XBHmf...

mi to nie przeszkadza. mogą być gdzie chcą
    peace
  • Oh, Isabel

A no tak, a no tak !! O matko, przecież ja to już nawet oglądałam... -.-'
    No to peszek...
  • Malawajna

:D
    Ubiegłaś mnie Kochana:)

Bo tez chciałam to tu wkleic..."Stragan" jest świetny.Pewnie gdyby nie grali ,żyli by właśnie z tego :P

Co do palenia and wszelakich dragów itp.Widziałam kilka wywiadów ,w których przyznawali sie do ich brania...z reszta daleko szukać nie trzeba.W tych filmikach ,które zamieściłaś obaj palą (?!?)....a raczej trzymają papierosa w rece..może jednak są SE?

To tak dla uzupełnienia tej trylogii ...
  • Malawajna

Dla smakoszy szpinaku; P

Enjoy!!
  • barbituranik

>Dominik Bitels napisał
    >Słucham ich od niedawna i moge sie mylić , ale mam
    >wrażenie ze są związani z ruchem SE. Teksty ich piosenek
    >do używek ( chociaż sam nie gardzę niektórymi ). Nie
    >widziałem jeszcze Andrewa albo Bena z papierosem w ustach
    >... i mam nadzieje że nie zobaczę :)
    >Co o tym sądzicie? Jak sie mylę to mnie sprostujcie.

miałam nie, ale po prostu muszę... GENIALNE.
    lewe płuco wykasłane ze śmiechu, ups.

panowie są zieloni, tak.
    http://uk.youtube.com/watch?v=vB5IR...

LSD i grzybkami też nie gardzą, co jest udokumentowane w wielu wywiadach i relacjach naocznych.

A Ben pali nawet zwykłe papierosy, omatkobosko.

I alkohol też jest. http://img126.imageshack.us/img126/...

Także SE nie są w najśmielszych snach, nie mam pojęcia jakim cudem można coś takiego wywnioskować, no ale cóż...
  • Ciasna

Są chyba największym przeciwieństwem SE. Śmiem twierdzić, że cała ich płyta powstałana haju.
  • Anonim

zgadzam się (: jak dla mnie, do fajki albo jointy nawet pasują do ich... 'aury'.
  • bazia

> Teksty ich piosenek
    >do używek.

Według mnie ich teksty a już tym bardziej teledyski nawiązują do narkomanii bynajmniej nie w negatywny sposób. chociażby w time to pretend, piętnują oni nie tyle używki co właśnie styl życia typu: ooo, fajnie będziemy pracownikami wielkiej korporacji i broń boże narkomańska melina! to co prezentują w time to pretend to podejście do życia większości młodych zespołów tego typu.

• Anonim

hmm. jak dla mnie ' time to pretend' jest trudnym do zanalizowania nagraniem, bo niby śpiewają ' this is our decision to live fast and die young. we've got the vision. now let's have some fun' ale kończą ' we choke on our vomit and that will be the end'.

trudno mi się w końcu połapać, czy oni coś tu krytykują, czy też po prostu śpiewają o życiu w stylu ' sex, drugs ' n' rock'n'roll'.

jak dla mnie wielka zagadka.
  • ~*Fearlessness*~

"time... "to jedna wielka krytyka takiego stylu życia przeciez!!!!this is our decision to live fast and die young. we've got the vision. now let's have some fun' w tym wersie ewidentnie sie z tego nasmiewaja co potwierdza ten wers 'we choke on our vomit and that will be the end'.
  • Dominiqa

Wg mnie, z obejrzanych filmików, wywiadów wnoszę, że Ben to mega imprezowicz, nocny marek, a Andrew bardziej chilloutowy jest. Fajnie sę chłopaki uzupełniaja i w tym ich siła.
| |

MGMT(poprzednio The Management) - amerykański zespół muzyczny działający w Brooklynie w Nowym J...

Fotki

Miejsca grona (0)