Metallica [5642]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Me, myself and I

Metallica przeszła widoczna metamorfoze po odwyku Jamesa i po zmianie basisty który moim zdaniem mocno zmienił brzmienie Metalliki Yeeaahhhh !!
  • Kubazz

zmiane brzmienia usłyszymy chyba dopiero na nowym albumie bo kilka pisoenek z St.Anger było napisane przed dojsciem nowego basisty i odwykiem :)
  • EighT

Rzeczywiście odwyk i zmiana basity zmieniły Metallice. Szkoda że na St.Anger nie ma solówek, ale i tak uważam że ta płyta jest świetna, sądze że nowa płyta będzie też świetna!
  • EighT

Chciaż z drugiej strony patrzeć to solówki nie pasowały by za bardzo do tej płyty.
  • Me, myself and I

Niema płyty Metalliki która mi sie niepodobała
    :D
  • Anduinka

Dla mnie również nie ma płyty Metalliki, która by mi się niepodobała...każda z osobna ma swój charakter co sprawia, że jest jedyna w swoim rodzaju :D Metallica rulezzzz.....
  • Olik

i chyba właśnie za ten specyficzny charakter każdej płytki kochamy ten zespółl :) nigdy nie wiadomo czym nas jeszcze zaskocza..
  • Daga ]:->

...a ta niewiedza tez jest w porzadku:D
  • Anonim

Za brzmienie St. Anger zdecydowanie Robert nie odpowiada, gdyż nie brał wogóle udziału w pisaniu utworów na ten album. O nowym brzmieniu decyduje nietypowy, niski strój gitar (Droped C), brzmienie bębnów Larsa - i tu wszystko byłoby ekstra, gdyby nie dochodzący do tego jeszcze jeden szczegół - produkcja:/ Może na domowych wieżach tego nie słychać, ale na porządnym sprzęcie słychać, że brzmienie jest strasznie zamulone. Ale ogólnie płyta ekstra.
  • .

Rob nie brał też wogóle udziału w nagrywaniu...

Jakby wszystkie płyty brzmiały tak samo, to byłoby narzekanie że cały czas "grają na to samo kopyto".
    Ale nie można postawic znaku równości pomiędzy nowe brzemienie a ekstra itp.
  • Krzy©hu

każdy w ich twórczości znajdzie coś dla siebie.