-
Anonim
mi sie wlasnie trafila taka pacjentka, calkowite odwrocenie trzewi. dobrze ze doczytalismy w karcie bo bysmy sie za glowe zlapali co i jak :) -
Małgorzata Krzeszewska
Mój wnuczek urodził się z odwróceniem trzewi- bardzo się zaniepokoiłam.Wyszło to dopiero jak dziecko miało 6- miesięcy zachorował Stasio na zapalenie płuc jest też uczuleniowcem.Boję się co będzie dalej , czy dziecko będzie normalnie się rozwijało czy będzie wszystko dobrze .Babcia z dziadkiem -
aga k
A ja mam 2 takie przypaki w rodzinie - oba to 100% moich dzieci :) Syn ma situs inversis + dextrokardia, jest po korekcji TGA, córka tylko odwrócenie, serce po lewej, urodziła się z nierożnością jelit, ma przerwanie ciągłosci żyły głównej dolnej.
Gramy w totka i nic :)))))) -
Anuśka
Ja sie dzisiaj dowiedziałam że moja córka (11msc) też ma serducho po drugiej stronie. Ale pani doktor powiedziała że żyje się z tym normalnie. Pozyjemy zobaczymy -
-
Mona D
Witam! Moja mama ma 53 lata, ma całkowite odwrócenie trzewi (serce też po prawej). Do tej pory z tego powodu nie miała żadnych komplikacji, jest zdrowa, czasem jakies przeziębienie. Urodziła troje zdrowych dzieci, i dowiedziała sie o tym dopiero podczas 1-szej ciąży. Ostatnio zasłabła i lekarze nie umieli zrobic jej EKG, robili chyba z 8 razy i nic im nie wychodziło. Dopiero jak powiedziała o odwróceniu to zrobili to poprawnie. .Pozdrawiam.