Medycyna [3500]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://grono.net/user/forum-show.js...

Wszyscy kandydaci zmykać na to grono i dajcie spokój profesjonalistom :-)
  • Anonim

i to jest sluszna inicjatywa
    i Ty kobieto daleko zajdziesz; -)
    pozdrawiam
  • Anonim

hehehhe krotko i na temat :P LOL :D
  • Jack Sparrow

He,he,przydaloby sie jeszcze jedno-jak ja SKONCZYC?;)
  • ........................

i kolejne- po co dostać się na medycynę?!
  • Jack Sparrow

A powiem Ci,ze dzisiaj w nocy sie nad tym zastanawialem.Z jednej strony masz racje-fatalne warunki pracy,pieniadze smieszne,sporo wyrzeczen i noce spedzane nad moumentalnymi stronami Harrisona,zeby daleko nie szukac,ale z drugiej strony...chodze po dyzurach,szyje,asystuje do zabiegow,jak sie da to stoje jako drugi operator,ogolnie-robie wiekszosc z pracy doktora,moze poza tym,ze nie przybijam pieczatek i wszystkie moje ruchy sa kontrolowane,a jak postawie jakas diagnoze to najpierw doktor zbada,zanim cos zrobie/mniej lub bardziej glupiego;)/ i...to mi sprawia przyjemnosc.Lubie to,taka praca mi sie podoba/niektorzy to nazywaja powolaniem,ale nie ukrywam,ze szczerze nienawidze tego okreslenia.../Jak dla mnie,gdybym mial jeszcze raz wybierac,to chyba bylby wystarczajacy powod...Jakos zreszta nie widze sie przy tokarce,czy innym narzedziu typowym dla inzyniera,czy innego diabla;)
  • fica

Zdecydowanie bardzij przydalby sie watek jak ta medycyne skonczyc..
    Ojojoj.
  • ........................

sposobów jest kilka
    można się uczyć
    można się odpowiednio urodzić
    można wychodzić
  • Jack Sparrow

Dyskutowalbym tylko z urodzeniem...bo samo urodzenie,z tego co zauwazylem,malo daje...znajomy,ktory ma ojca naprawde b.wysoko powtarza po raz 3ci 1szy rok...ale nauka i nogami jak najbardziej,da sie-przynajmniej z tego,co zauwazylem do tej pory;)
  • Anonim

Nawet sie nie zorientujecie a juz bedzie koniec :)
  • Jack Sparrow

I wlasnie to mnie martwi...;)
  • Anonim

Niom kochani, ale temat brzmi - jak sie dostac. Ja juz dwa razy poleglam. Wstyd mi pisac, ale takie fakty...Zawsze kilka miejsc pod kreską. Jak to nazwc? Przeznaczeniem. Czuje sie coraz bardziej zrezygnowana, ale chyba raz jeszcze sprobuje...W koncu z marzen sie nie rezygnuje, po jednej czy dwoch porazkach....Moze macie jakies wskazowki - jak logicznie pomyslec na wstepnym; -) ?
  • bartek

pytanie premia:
    "A po co zdawać na medycynę?"

Zastanówcie się nad tym...
  • leenka

myślę myślę po co? po co? ehmmm
    no po co?
    i jak wygląda premia?; )
  • Jack Sparrow

Eh,zdaje sie,ze juz pisalem "po co" wyzej.Przynajmniej odnosnie mnie;)
    Hm,chcesz sie dostac?To wypad z neta i do ksiazek!;)A na powaznie:spoko,jestem na 3cim roku i mam w grupie faceta,ktory ma 28lat/ja mialem szczescie dostac sie za pierwszym podejsciem/Wiec,nie stresuj sie.Sa ludzie,ktorzy zrobili doktorat np z biologii,zanim sie tutaj dostali/to akurat autentyczny przypadek/.Bedzie dobrze-wczesniej czy pozniej;)
  • Anonim

chyba za duzo siedze w tym necie^^
  • Anonim

Cześć Agata :)) heh... ja też dwa razy poległam.... nie poddawaj się, porażki powinny kształtować człowieka i czegoś nas uczyć :)) tym bardziej docenisz jak Ci się w końcu uda...przynajmniej ja tak myślę :)) a gdzie zdawałaś jeśli można wiedzieć ??
  • Króliczka

Ja raz poległam, ale w tym roku znowu próbuje i mam nadzieje że tym razem będzie dobrze dobrze bo brakło mi naprawdę malutko. Zwłaszcza , że zdawałam do Krakowa i na inne AM bym się dostała.
  • Misiek

Jak sie dostac? No coz trzeba probwac. No play no game. Ja dwa razy probowalem, nie wychodzilo, zdazylem skonczyc ratownictwo, pojezdzic w karetce troche i za trzecim razem mi sie udalo. A przynajmniej wiem czego czego chce dzieki temu i wiem, ze to jest na pewno to co chce robic. A jak sie dostac pytam po raz kolejny? Jest pewna stara sprawdzona zasada - testy Persony :) To wiedza wszyscy, ktorzy studiuja medycyne. Poza tym trzeba umiec myslec. Kojarzyc fakty i wyciagac wnioski, a nie tylko nauczyc sie biologii, fizykii i chemii. Osobiscie polecam rozwiazywac Sudoku. Dobre cwiczenie dla umyslu :) No i nie wolno sobie odpuszczac. To co, ze jestes zmeczony, trzeba sie uczyc i juz. Zrob sobie plan, podziel material na ilosc dostepnego czasu i jazda. A jak wyrobisz plan - to na basen, imprezke, do kina i nie myslec juz o tym. I tak jest najlepiej, takze na studiach. Nie przemecza, sie za bardzo, imprezuje, bawie sie dobrze, chodze na zajecia i nie ucze sie wiecej niz 2 h dzinnie. Medycyna to naprawde dobre studia. No a pozniej - sama radosc z wykonywania satysfakcjonujacego Cie zawodu.
  • Agnieszka

najlepiej to robić to co się lubi, a na pewno jest wtedy łatwiej, podchodzić tak do tego w ten sposób, tak jak by sie chciało wiedziec więcej, jakby sie chciało poszerzyć swą wiedze i umiejętności o wiele więcej niż się wie . Pozdrawiam życze powodzenia i wytrwałości. "Najwiękrza wiedza to znajomość przyczyn.", nic nie dzieje sie bez powodu... . ; )
| |

Bardzo atrakcyjne grono; ) z mnóstwem interesujących tematów i interesujących osób. Tematy n...

Fotki

Miejsca grona (0)