-
tutaj masz link http://grono.net/forum/48545/0/
na pewno w tej materii wiedzą wiecej niż stazyści- grono licealistów głównie -
Anonim
-
Michał
Formalnie w Warszawie wygląda to tak, że dostaje się dodatkowy papierek z Izby Lekarskiej, gdzie wpisują w dziekanacie średnią ze studiów. powyżej 4,5 - wybiera się (teoretycznie) samemu miejsce stażu. Od 4,00 + rekomendacja np. opiekuna Koła Naukowego - działa nieco podobnie. Poniżej 4,0 - to Izba Lek. decyduje o miejscu stażu, czyli najchętniej rozsyła po szpitalach podwarszawskich. Dodatkowym elementem jest zameldowanie - jak się jest powyżej roku zameldowanym w Warszawie, to raczej powinni przydzielić do szpitala warszawskiego - zwykle nie tego wskazanego we wniosku, ale i w tej materii odstępstwa się zdarzały. A praktycznie to trzeba zapytać tych, którym się udało przenieść w trakcie stażu do innego szpitala. -
kaskusek
-
-
Anonim
Nie umiem podać dokładnej wartości ale zazwyczaj nie trzeba było mieć jakiejś wysokiej. -
kiwi
czy z średnią 3,9 i zameldowaniem ponad 12 miesiecy mam szanse dostac sie na staż do szpitala na terenie warszawy? czy odeślą mnie do pod warszawskiego szpitala? -
Ze średnią 3,0 już się można dostać, więc z 3,9 spokojnie i to może nawet do lepszego szpitala:)
-
kiwi
-
kiwi
a czy jest ktoś kto miał średnią 3,9? jestem ciekawa do jakich szpitali takie osoby były przydzielane. -
Tak dokładnie to ja nie wiem- musiałabyś pogadać obecnymi stażystami i popytać jak się miewa sytuacja w ich szpitalach:)
Z tego co mówił mój kumpel stażysta, to w jednym ze szpitali było więcej miejsc niż chętnych i się koleś ze średnią 2,7 dostał:)
Jak się już gdzieś dostaniesz, to koniecznie napisz tu gdzie:) -
Użytkownik
-