Medycyna [3500]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Polkens

Hej
    razem z moim chłopakiem chciałabym pojechać w najbliższe wakacje na praktyki wakacyjne za granicę (szczególnie interesuję nas Wielka Brytania, z racji tego, że dogadać po ang. będzie można się z każdym (lub prawie każdym), a nie tylko z lekarzami; )
    Jesteśmy obecnie na III roku leku, praktyki mamy odbywać na internie, co jest wg mnie idealne - będzie czas na pogadanie i z pacjentem i z lekarzem = doskonalenie języka; nikt się jakoś przesadnie nie spieszy.

Czy ktoś ma doświadczenia z odbywaniem praktyk za granicą (najlepiej w obrębie Wysp) i może nam dać jakieś wskazówki - jak to załatwiać, kiedy to załatwiać (wydaje mi się, że najwyższy na to czas) i co będzie nam potrzebne?

Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc :)

Paula
  • Linda xxxxxxxx

Hej. I jak, udało ci się znaleść cos w związku z praktykami zagranicą? Ja szukam czegoś w Niemczech związanego z masażem jakiś dobry szpital gdzie przyjmują na praktyki, ale w sumie wielka brytania też może być, bo mnie równie dobrze chodzi o dobre praktyki a także pogłębianie władania językami jakimi są niemiecki i angielski. Czy znalazłaś coś ciekawego? :) Pozdrawiam.
  • Agata Sokołowska

Znalazłam coś ciekawego. Obecnie jestem w trakcie poznawania szczegółów i wygląda to bardzo ciekawie. Jestem już prawie zdecydowana, że pojadę. A mianowicie znalazłam płatne praktyki w Indonezji :) Oczywiście z zakwaterowaniem i w ogóle... Jak uda mi się pojechać to będzie wspaniale :)
    http://www.internship-indonesia.com...
  • Johnny B. Goode

http://www.ifmsa.indemi.pl/

zapisać się, działać, jechać.
  • Asia Nocuń

*Polkens*
    Też poszukuję możliwości praktyk w Anglii z tym że nie za bardzo wiem jak się za to zabrać... pisać podania do szpitali czy jak? Może macie jakieś wskazówki?
    Będę wdzięczna :)
  • † Itonia †

Zapraszam Studentki bądz Absolwetki ginekologi do odbycia praktyk w przepięknym malowniczym Tyrolu w Austrii.

Praktyki u Igora Biskup von Tilly
    http://www.biskup.at/zurperson.htm

Zarówno w prywatnej przychodni jak i możliwość zapoznania się z dziłaniem w szpitalu.

W zależności od terminu i długości praktyk możliwość darmowego zakwaterowania na czas praktyk.

Wszystkie szczegóły ustalane indywidualnie.
    Obowiązkowa znajomość niemieckiego na poziomie komunikacyjnym.

Ewentualne pytania prosze kierować pod mail: itonia@wp.pl
  • Tomek Pasikowski

Witajcie

Znalazłem się na tym forum aby propagować idee pracy wolontariackiej na kontynencie afrykańskim.
    Mój znajomy, Simon Nzigu jest szefem organizacji pozarządowej Hord Uganda z dystryktu Kamuli.
    Jego organizacja w całości bazuje na pracy wolontariuszy a nadrzędnym jej zadaniem jest pomoc ponad osiemdziesięciu sierotom i wdowom z całego regionu.Potrzebne jest im przede wszystkim wsparcie medyczne ale też dydaktyczne a więc przede wszystkim mile widziane są osoby, które są w trakcie studiów medycznych lub już je ukończyły.Poza tym osoby, które posiadają konkretne umiejętności z zakresu nauk technicznych lub znają język angielski na tyle by uczyć go w tamtejszym sierocińcu z pewnością byłyby niezwykle pomocne.Tak naprawdę jest tam tak wiele do zrobienia, że na miejscu często tylko własna wyobraznia ogranicza wolontariusza.

Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał mi za złe, że promuję tą organizację tutaj jako iż nie jest to działalność w żadnym stopniu komercyjna.Może ona za to pomóc wielu osobom przeżyć niezwykłą przygodę w ogległym kraju, zdobyć bezcenne doświadczenie i wreszcie pomóc potrzebującym.Powiecie może, że w Polsce też są sieroty i wymagają opieki.Jest to prawda ale jednak u nas mają one jakieś tam wsparcie socjalne - często pewnie minimalne ale jednak.Tam sytuacja daleka jest od normalności.

Wolontariusz ponosi koszty podróży.Względy zakwaterowania i wyżywienia zostaną rozwiązane z Simonem w taki sposób aby było to dla Was jak najmniejsze obciążenie.Długość pobytu wybieracie sami.

Podaję adres strony internetowej Hord Uganda: http://www.horduganda.org/

Poniżej wklejam treść wiadomości od Simona w języku angielskim.

Pozdrawiam i proszę dajcie znać znajomym.

Hope for Orphans and Rural development is a non political non-profit organization , is requesting a five-year HORD health Research and Demonstration Waiver to enhance women's health care services by increasing access to and participation in family planning, access to preventive care, and treatment for women and children with breast or cervical cancer .
    Hope for orphans an rural development, a community based organization is looking to recruit sole or group volunteers to carry out the following voluntary services to the vulnerable community which we serve in Uganda East Africa. We are interested in health personnel (s) the following but not limited areas.

1. Dentist (s) will carry out the following;
    • Oral and maxillofacial surgery
    • Orthodontics and dentofacial orthopedics
    • Endodontics
    • Periodontics
    • Prosthodontics
    • Pediatric dentistry

2. Pediatrician(s) ,caring for children’s physical health, pediatricians diagnoses and
    treat infections, injuries, genetic defects, malignancies, and many types of organic disease and dysfunction, work to reduce infant and child mortality, control infectious disease, foster healthy lifestyles, and ease the day-to-day difficulties of children and adolescents with chronic conditions.'

3. Gynecologist (s) etc

HORD will contribute on the accommodations, transport and feeding on local dishes and will provide free laundry.
    Interested volunteers will determine how long to stay and we work Monday to Friday therefore over the weekend is always a free time for touring around.
    Interested volunteers can contact:
    Mr. Simon Nzigu Founder/ project coordinator Hope for Orphans and Rural Development
    Email: info@horduganda.org
    Website: http// wwww.horduganda.org
  • Emi

Cześć,
    Poszukuję informacji na temat praktyk w Niemczech - Famulatur.
    Czy ktoś z Was uskuteczniał coś takiego? Jak wygląda ich program?
| |

Bardzo atrakcyjne grono; ) z mnóstwem interesujących tematów i interesujących osób. Tematy n...

Fotki

Miejsca grona (0)