-
mademoiselle Iś
A na Akademię Marynarki Wojennej ktoś się wybiera? Ja osobiście zastanawiam się nad Bezpieczeństwem Narodowym; ) -
Nowotrójmiejec :D
-
mademoiselle Iś
-
Tejsza.
Ja się zastanawiam nad tą szkołą no i kierunkiem co koleżanka wyżej. Trudno jest się tam dostac? -
-
Bardzo łatwo. Gorzej się utrzymać - tzn. to są studia dla wytrwałych. Potrafią wymęczyć, ale się to przydaje bo nie trzeba zakuwać przed sesją - bo na bieżąco się jest.
wylatują zwykle największe ulągi i lenie :P
Prosty przykład: przyjeli rok tem wpierw 200 osób ( a mieli 110 jeszcze w czerwcu ) ale postanowili zwiększyć limit. Potem wydłużyli rekrutacje do końca września.
Jestem w radzie wydziału tego kierunku co chces tam iść więc trochę w temacie jestem jak coś; p -
Tejsza.
A mógłbyś mi bliżej przybliżyc jakie przedmioty trzeba zdawac na bezpieczeństwo i nawigację? W czwartek byłam w na tym salonie edukacyjnym i właśnie była ta szkoła i mnie zaciekawiła. -
Na bezpieczeństwo...w tym roku nie wiem. Rok temu był to angielski, historia, geografia.
Ale AMW w kwesti studiów cywilnych ma takie coś specyicznego. Jeśli nie zdawało się czegoś na maturze brana jest pod uwage ocena ze świadectwa końcowego. Więc jeśli miałabyś np. 4 z geografii to uzyskujesz albo 60 albo 80 pkt ( co jest równowartością tyluż samu pkt na maturze - 60 pkt=60% :P)
Więc to tylko ułatwia rekrutacje
na nawigacje cywilną: angielski, matematyka, mile widziana fizyka. Na nawigajci jest bardzo duży odstrzał
W tym roku wchodzi nowy kierunek: Bezpieczeństwo Wewnętrzne
Stosunki M-nar. - nic się nie robi, ale nie polecam. Słaba jakość kształcenia moim zdaniem. To nie to co Bezpieczeństwo Narodowe gdzie uczą wojskowi tego o czym mają duże pojęcie.
-
Tejsza.
No to faktycznie łatwo. A nie ma żadnych testów sprawnościowych? Widzę chyba że nawigacja odpada; ) a Ty jesteś na studiach cywilnych czy wojskowych? -
Na cywilnych nie ma :P
Ja jestem na cywilnych. Mundurem na zdjęciu się nie sugeruj. To tylko taka pasja :P:P:P -
Tejsza.
hehe dziękuję za informację; ) jak będę jeszcze potrzebowała jakis informacji to się zgłoszę;) ale spróbuje złożyc papiery. A może się uda; P -
nie ma za co :P
uda się na pewo :)
co do wojskowych....po skończeniu studiów cywilnych z tego co wiem można zrobić przeszkoleie wojskowe na podoficera z czego zamierzam skorzystać :P
a studia nad morzem polecam :D całe życie na wakacjach :Dwypady ze znajomymi w semestrze letnim na plaże; D -
Tejsza.
domyślam się, a morze to wręcz kocham. Wcześniej praktycznie każde wakacje spędzałam w Sopocie. Tak? kurcze świetnie! bo coś mnie chyba ciągnie do woja; P -
A najlepszy akademik :P Z widokiem na morze; P
No oczywiście że tak :) -
Tejsza.
weź no bo się nakręcę na tą szkołę a jak się nie uda to się załamię;P a wiesz może do kiedy trzeba złożyc papiery i czy jest rekrutacja przez internet? mieszkam koło Warszawy i kawałek jest by dojechac osobiście papiery złożyc... -
><3 napisała:
>weź no bo się nakręcę na tą szkołę a jak się nie uda
>to się załamię;P a wiesz może do kiedy trzeba złożyc
>papiery i czy jest rekrutacja przez internet? mieszkam koło
>Warszawy i kawałek jest by dojechac osobiście papiery
>złożyc...
Rekrutacja na cywilne jest w lato, po maturze więc spokojie zdążysz :P Tak rekrutacja jest przez internet; P
Ooo Ty też koło Warszawy ^^ Ja z okolic ŻRDW :P -
Tejsza.