- 1
- 2
-
@..Aś..@
Witam. Nie widziałam jeszcze tu takiego tematu. No wiec... Wybiera się ktoś może na tę uczelnie?
Ktoś już studiował na tej uczelni i mógłby się wypowiedzieć na temat tej uczelni? Czy trudno sie dostać? Jaka jest atmosfera i czy fajnie tam studiować? Będę bardzo wdzięczna za jakieś informacje;) Pozdrawiam!;] -
Anonim
znam kilka osób które tam studiują, i powiem szczerze , że dostaje się praktycznie każdy. Szukają osób do zapełnienia miejsc. a atmosfera miła, nie cisną podobno tak jak na innych państwowych uczelniach :-)
Ale to opinie 3 osób które znam i tam studiują już 3 rok; ) -
wojtek.
ja znam jedną dziewczynę, która tam studiuję i jest zadowolona. Jej opinia jest podobna do tej, którą przedstawiła moja przedmówczyni. -
Anonim
-
-
@..Aś..@
Jaaa; ] ale nie wiem czy zostanę bo dostałam się też na inną uczelnie na dwa różne kierunki i nie wiem na który się zdecydować..Może zacznę dwa kierunki równocześnie i się okaże który dla mnie lepszy;P; ] -
Anonim
a tutaj na jaki kierunek się dostałaś? ; )
ja się dostałam na pedagogikę szkolną i opiekuńczą i.. nigdzie stąd się nie ruszam ; ] -
@..Aś..@
Na chacie jestem na pracy socjalnej; ] a na innej uczelni na pedagogice specjalnej. I nie wiem na który się zdecydować,oba są dla mnie ciekawe a tak w ciemno rezygnować to szkoda,wiec teraz muszę się zorientować czy uczelnie obie nie będą miały nic przeciwko mojemu "rozdwojeniu";]
P.S
Czy jak dziś było ogłoszenie list tam w szkole to trzeba było podejść do nich i się jakoś potwierdzić czy nie? -
Anonim
-
Anonim
czy rektorem tez jest ksiadz??
sorry ze sie wtracam..dostalam sie na PAT = Papieska Akademia Teologiczna w Krakowie.
dziennikarstwo.
zrezygnowalam. spojrzcie najpierw w program studiow a potem sie decydujecie.
atmosfera super..uczelnia w centrum starego miasta przy franciszkanskiej...studenci zadowloeni...
ale program??
wstepo dio teologi..
historia kosciola..
nauczanie jp2....tyle samo godizn co przedmioty dziennikarskie..wiec....mam dystans do "chrzescijanskich..katolickich ..papieskich" uczelni....
powoidzenia
p.s bede w Opolu;D -
Anonim
w pytę są te uczelnie katolickie i teo -.-
powinni tego zakazać
pranie mózgu po takich szkołach po tej całej papce w kościele ludzie nie odróżniają
instytucji kościoła od Boga.
-
the best you ever had!
>w pytę są te uczelnie katolickie i teo -.-
>powinni tego zakazać
>pranie mózgu po takich szkołach po tej całej papce w kościele ludzie nie odróżniają
>instytucji kościoła od Boga.
a skąd to wiesz, jeśli można wiedzieć? bo mój facet skończył akurat CHAT i jest całkowicie normalny...
-
Anonim
>the best you ever had! napisała:
>>w pytę są te uczelnie katolickie i teo -.-
>>powinni tego zakazać
>>pranie mózgu po takich szkołach po tej całej papce w
>kościele ludzie nie odróżniają
> >instytucji kościoła od Boga.
>
>a skąd to wiesz, jeśli można wiedzieć? bo mój facet
>skończył akurat CHAT i jest całkowicie normalny...
>
>
>
to się ciesz że masz i to w dodatku normalnego :)
a skąd wiem? wystarczy posłuchać...
-
...Adam...
>'Dżap napisał
>w pytę są te uczelnie katolickie i teo -.-
>powinni tego zakazać
>pranie mózgu po takich szkołach po tej całej papce w
>kościele ludzie nie odróżniają
> instytucji kościoła od Boga.
>
>
>
>
>
wyłącz TV. ona robi papke z mózgu. Ludzie nie odróżniają rzeczywistości od fikcji. -
Anonim
zdawkowo odpowiem :
nie oglądam*
http://www.racjonalista.pl pozdrawiam
*wyjątek dobry film musi lecieć -
Anonim
oj jeżeli człowiek jest w pełni sił umysłowych to nie da sobie zrobić prania mózgu studiując na uczelni tego typu ; ) -
Anonim
Hohoho wielcy wrogowie Kościoła się ujawniają. Pranie mózgu...? A gdzie NIE MA prania mózgu teraz..? Lepiej żeby Ci prali mózg teologią, niż bezmyślnym wpajaniem tego co jest napisane w Gazetce Wybiórczej, TVNie i innych massmediach, niestety, taka rzeczywistość; ] -
...Adam...
>'Dżap napisał
>zdawkowo odpowiem :
>nie oglądam*
>
>
>www.racjonalista.pl pozdrawiam
>
>
>
>*wyjątek dobry film musi lecieć
http://www.wiara.pl/ pozdrawiam
*no i jeszcze polecam spektakle teatru TV.
oo nawet mi się nawinął jeden, który gorąco polecam każdemu:
http://www.youtube.com/watch?v=LJFM... -
...Adam...
>dewu napisał
>Hohoho wielcy wrogowie Kościoła się ujawniają. Pranie
>mózgu...? A gdzie NIE MA prania mózgu teraz..? Lepiej
>żeby Ci prali mózg teologią, niż bezmyślnym wpajaniem
>tego co jest napisane w Gazetce Wybiórczej, TVNie i innych
>massmediach, niestety, taka rzeczywistość; ]
zanik jakichkolwiek wartości zawsze prowadził do unicestwienia.
a jeszcze trzeba pamiętać, że dzisiaj bycie anty-klerykalnym, anty-nacjonalistą, popieranie różnych nienormalnych grup społecznych jest w modzie... jest się wtedy trendy.... róbta co chceta to motto młodzieży.... a Ci o odmiennych poglądach są zacofani, nie idący z duchem czasu, zgrzybiali....
gdzie się podziały jakieś fundamentalne wartości? -
Anonim
witam; -)
dostałam się na ChAT, na pedagogikę szkolną i opiekuńczą, ale po tym jak przeczytałam, to, co niektórzy tu napisali to zaczynam się bać :P, serio tak jest??? ktoś się dostał na ten kierunek, co i ja? -
Anonim
Rozmawiałam często z absolwentami różnych uczelni i w każdej odbywa się pranie mózgu.To zależy od światopoglądu danego wykładowcy,ale przecież Wy jesteście solą tej ziemi, więc musicie sitować.Myślę,że jeśli ktoś wybiera uczelnię o charakterze chrześcijańskim,to poszukuje jakichś wartości wyższych,a to jest pocieszające.NATURA TAKIEJ UCZELNI POWINNA BYĆ SAMA W SOBIE ETYCZNA.Mój brat studiował nq KUL-u i jest naprawdę człowiekiem jakich to społeczeństwo potrzebuje.Moja siostra rozpatruje możliwość aplikacji na CHAT(jest katoliczką) i jestem z tego zadowolona.JEŚLI CHODZI O WYMAGANIA KADRY, TO MYŚLĘ, ŻE NIE JEST LEKKO,ALE PODEJŚCIE TO STUDENTA JEST BARDZIEJ ETYCZNE.I O TO CHODZI.TAK JEST NA KUL-u,W TORUNIU I W WIELU INNYCH TEGO TYPU UCZELNIACH.
- 1
- 2