Matura 2009 [3321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Szukałam wątku.. nie znalazłam, a może przeoczyłam.. Ale do rzeczy: Ktoś się wybiera??? :)
  • cudzoziemka

ja mam zamiar złożyć na Akademię Marynarki Wojennej na stosunki międzynarodowe, ale w zasadzie pójdę tam jesli się nie dostanę na UG. A Ty na co sie wybierasz?
  • Anonim

Na stosunki miedzynarodowe lub bezpieczeństwo narodowe:)
  • cudzoziemka

O proszę!:) Zastanawiam się czy cięzko jest sie tam dostać, wiesz może?
  • Kasieńka...

Hehe, zakładałam kiedyś ten wątek, ale widocznie gdzieś zniknął :)
    Ja się wybieram, również bezpieczeństwo oraz stosunki... :)
    Mam tam chłopaka na wojskowych, więc mam co nieco informacji o tym jakie są szanse na dostanie się tam. A więc: na wojskowe to niemalże szczyt marzeń żeby się dostać, jednym słowem jest cholernie trudno, co do cywilnych to tak sobie, bardzo ciężko nie jest, a na pedagogike dostaje się podobno każdy kto złoży dokumenty:)
  • cudzoziemka

myślisz, że z wynikami : historia rozszerzona 52%, WOS rozszerzony 64% i angielski podstawowy 72% mam szanse na stosunki?
  • Kasieńka...

mysle ze nie powinno byc problemow
  • cudzoziemka

a Tobie jak poszła maturka? :) nie wiecie dziewczyny jak się studiuje na AMW i czy warto? :)
  • Anonim

hehe widze że mam nowych znajomych :P składam dzisiaj lub jutro dokumenty, maturke zdalam i zobaczymy co dalej :P oby, oby :)
  • Kasieńka...

hehe, nom :)
    ja wczoraj zrobiłam tą elektroniczną rejestrację :)
    A zaraz wychodzę na pociąg bo właśnie jadę do Gdyni, do wcześniej wspomnianego chłopaka na AMW:) Więc gdyby ktoś chciał żebym o coś tam zapytała, to piszcie tu, będę zaglądała w ten wątek podczas pobytu w Gdyni:)
    No i mam nadzieje, że spotkamy się w październiku na AMW :p
  • Kasieńka...

a co do tego jak maturka poszła, to zadowolona nie jestem.....

angielski P 73%
    WOS R 54%
    geografia P 66%
    więc chwalić nie ma się czym, ale mam nadzieje ze wystarczy. Historii w ogóle nie pisałam.....

a jeśli chodzi o studiowanie na AMW, to na wojskowych bardzo bardzo ciężko... ale za to cywilne podobno są lajtowe :) a z tego co wiem to ogólnie warto tam studiować, jedynym nie polecanym kierunkiem jest pedagogika (informacja z pierwszej ręki, odradzał mi Komandor wchodzący w skład komisji rekrutacyjnej...)
  • Ania

mam pytanie. kiedy są wyniki rekrutacji na AMW? Z góry dzięki za odpowiedź.
    a co do wynikow matury to wydaje mi się że w tym roku sa dość zblizone, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji i rozmow z rówieśnikami.
  • Kasieńka...

wyniki dziennych- 10 lipca
  • Ania

dzięki. tak mi się wydawało, ale chciałam się upewnić.
  • Kasieńka...

:):):)
    Dowiedziałam sie nieoficjalnie, że w tym roku mają przyjąć wszystkich którzy składają dokumenty na bezpieczeństwo :):):)
  • Anonim

>Kasieńka... napisała:
    >:):):)
    >Dowiedziałam sie nieoficjalnie, że w tym roku mają
    >przyjąć wszystkich którzy składają dokumenty na
    >bezpieczeństwo :):):)

Jeżeli to prawda to jestem prze szczęśliwy :) bo maturę zdałem ale cholernie słabo. Wszystko po 60 coś na poziomie podstawowym ( a z historii to porażka jak dla mnie - 63; / ), geografii nie zdawałem ale miałem na świadectwie 4.

P.S. A to jakieś wiarygodne źródło :P ?
  • Kasieńka...

wiarygodne, od komandora ktory zajmuje sie rekrutacja :D:D:D
    jutro bede u niego wiec dowiem sie sokladniej jak to wyglada
  • Anonim

heheee to i ja bym sie cieszyła:) kurcze boje sie piątku teraz :P musi być dobrze :P
  • Kasieńka...

:)
    dostałam się na bezpieczeństwo narodowe :):):)
    a u was jak tam ?
  • Anonim

Też :PPP

Ciekawe tylko który byłem na liście :D Aż we wtorek sprawdzę w Gdyni :P