Matura 2009 [3321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

a ktoś tu się wybiera? ja zastanawiam się nad Turystyką i Rekreacją
  • Anonim

A ja np bardzo myślę o rehabilitacji :P i wybrać bym się wybrał tylko jeszcze pytanie czy się dostane..
  • Anonim

moja koleżanka też chce iść na rehabilitacje
  • mojra

Czy na AWF na każdy kierunek trzeba zdać egzamin sprawnościowy?
  • Tuna

z tego co wiem to na kazdy... a wie ktos co trzeba zdawac na rehabilitacje?
  • Anonim

tak trzeba, ale własnie sie zastanawiam czy pływanie jest obowowiązkowe na TiR bo na filmiku mowia ze nie jest obowiązkowa za to napisane jest w informatorze ze pływanie+ inna dyscyplina;/
    http://www.awf.edu.pl/ w zakładce testy po prawej stronie macie filmiki z tego jak wygldaja egzaminy sprawnościowe.
  • Ola

ja tez myślę nad AWF'em w Warszawie

pływanie jest na każdym kierunku potrzebne...
  • Anonim

no wlasnie wiem bo dziś byłam aaaaaa nie dobrze, akurat od naszego rocznika wprowadzili obowiązkowo;p a jaki kierunek?
  • Ola

zawsze było pływanie obowiązkowe;p <tzn. tak mi się wydaje>

ja myślę nad wychowaniem fizycznym albo fizjoterapią ale chyba bardziej się skłaniam do W-f'u :D

a co zdajecie na maturze?
    ja rozszerzoną biologię i angielski...polski jeszcze nie wiem ale raczej podstawa
  • Anonim

pływanie było obowiązakowe na wf i na fizjoterapie a na TiR do wyboru:P a w tym roku zmienili wiec nie zawsze;p
    ja zdaje wos R, geo P, ang R i polski chyba R
  • Ola

no ale w każdym bądz razie na rok 2009 wszyscy musimy dobrze pływać; p
  • erny.

witam ! tak sie składa że ja też ide na AWF (jeżeli mnie oczywiście przyjmą :P) z tego co wiem pływać trzeba i to bardzo dobrze (trzeba mieć super czas i do tego technike) ja zapewne pójde na jakiś kurs przygotowawczy czy coś... a mature na dzień dzisiejszy zdaje z FIZ[R],ANG[R],POL[R] I MAT[P] (mógłbym zdawać matme rozszerzoną ale wole przygotować sie dobrze do polskiego)...
  • Ola

a na jaki kierunek idziesz <jeżeli się dostaniesz;))> ?
  • wojdal

ejloo; ) ja sie wybieram na TiR na AWF (przynajmniej będe sie starał); D od tego roku niestety pływanie jest obowiązkowe na egzaminie...; /
  • erny.

na Rehabilitacje :D
  • Maciek

Ja na turystyke
  • Anonim

z tego co pamiętam, jak byłam 2 lata temu na spotkaniu informacyjnym z kolegą który chciał tam isc na TIR, to pływanie było zamiennie z jakas inna dyscyplina (wymieniona byla lekka atletyka, kosz, siatka, nozna, pływanie, akro badz gimnastyka, ale jak sie z czym łączylo to nie pamietam).
    w każdym bądź razie pływanie określili krótko: 30s/50m. dobry czas.

a teraz jakoś to zmienili ?
  • wojdal

teraz egzamin sprawnościowy podzielony jest na 2 części, mianowicie jest to pływanie (max 15pkt) oraz jedna inna dyscyplina (max 15 pkt)
  • .K

ja też myślałam o fizjoterapii albo kosmetologii...
  • erny.

o no to nie jestem sam :D ! ale kto tak naprawde wybierze AWF ??? ja już jestem zdecydowany i jeśli sie tylko dostane to jest to moja pierwsza szkoła jaką wybiore... :)