-
poca
nie twierdze ze te dunskie sa zle.. ale te z uk tak :P w wielkiej brytanii jest bardzo duzo uni. sa lepsze i gorsze i duzo gorsze. te z tej strony zaliczaja sie do tych ostatnich. pomysl, jesli uni wymaga tylko 60% z rozszerzonej matury z angola to czy to sa wymagania? trzeba miec duzo odwagi sie zdecydowac na studia tam jesli ktos ma taki wynik; -) -
MalwinaW
Nie no, ja wybieram sie na Birmingham City University i wcale nie jest to zly uni - a jest na tej stronie!
Oook jest niby w drugiej 50ce jezeli chodzi o te rozne rankingi uni z UK, ale rankingi to nie wszystko - lepiej pytac studentow i koneicznie sprawdzic oceny kierunkow ktorymi sie jest zaintersowanym.
Ja tam sobie znalazalm bardzo dobry kierunek :P
Kierunki zwiazane z mediami zwiazane z mediami, produkcja tv czy radio - na tym uni sa jedne z najlepszych w UK, wiec ja nie zgadzam sie z opinia ze to 'duzo gorszy' uni!
Bez sensu tak dzielic uni w UK, przeciez sa tak zwane stare uni - te w pierwszej 50tce w rankingach i nowe uni - te po 50 miejscu; -) -
Marcin Kaniak
Jesli ktos mysli o studiach w UK lub USA to warto zajrzec na: http://britishcouncil.home.pl/forum... i http://naukazagranica.pl -
Bunny_Kou
Witam,
Zakładam ten temat z ramienia Aarhus University- jednego z najlepszych Uniwerków w Europie (wg światowych rankingów trzymamy się w top 30, przykładowo Jagielloński jest poniżej top 100).
Szkoła, którą reprezentuje jest zainteresowana polskimi maturzystami i oferuje wiele ułatwień na drodze do zdobycia wymarzonej edukacji.
W drugiej połowie lutego zamierzam udać się na delegację do kilku miast w Polsce i przeprowadzić prezentację na temat oferty Aarhus University. Jeśli ktokolwiek byłby zainteresowany moim przyjazdem do waszej szkoły/uczelni, proszę o pilny kontakt- na pewno uda się coś wpisać w kalendarz :) Terminy spotkań podam później, gdy już skończę nabór miejsc do odwiedzenia.
Instytucja, która reprezentuję, oferuje studia całkowicie BEZPŁATNE (bez żadnych kruczków prawnych- za naukę, egzaminy czy cokolwiek innego się nie płaci ani grosza), MIĘDZYNARODOWE studia w języku angielskim. Dobra znajomość angielskiego jest oczywiście głównym wymogiem w procesie rekrutacyjnym
Możliwe kierunki licencjackie to:
Global Management and Manufacturing
Electronic Design Engineering
International Management
International Communication and Multimedia
Można również aplikowac na kierunki magisterskie:
Innovation Management
Engineering (Technology Based Business Development)
(opisy kierunków znajdziecie na naszej stronie http://hih.au.dk)
Każdemu z uczniów przydzielany jest opiekun ze starszego rocznika, dzięki czemu pierwsze chwile spędzona w Danii nie są trudne. Coach, bo tak nazywa się taka osoba pomaga w znalezieniu mieszkania, załatwieniu wszystkich dokumentów, może doradzić w wyborze pracy czy po prostu oprowadzić po mieście.
Aby dostać się do naszej szkoły, należy do 15 marca wysłać formularz aplikacyjny (do pobrania na stronie internetowej uniwersytetu), następnie kopię świadectwa ukończenia liceum i matury (tak, ocena na świadectwie również jest istotna). Nie wymaga się od was nic więcej. Żadnych kosztów, podpisów ani zobowiązań- zawsze można zmienić zdanie. Warto jednak wysłać aplikację, bo nic na tym nie stracicie, a wiele możecie zyskać.
W razie jakichkolwiek pytań na temat studiów bądź mojego wystąpienia w waszej szkole proszę kontaktować się ze mną na adres 70453@hih.au.dk
Na maile będę oczywiście odpowiadać codziennie.
Pozdrawiam!
Weronika -
-
Anonim
Ja nie do konca z wlasnej woli zdecydowalam sie na Azje. Singapurek. Poki co jestem na kursie anglika dla studentow spoza kraju i jestem bardzo zadowolona. Ciesze sie ze tu jestem i polecam wszystkim jesli macie takie mozliwosci zebyscie sie ine zastanawiali tylko korzystali z opcji wyjazdu zeby potem nie zalowac. Gdzie by to nie bylo. -
gess route500
Witam
Na wstepie bardzo przepraszam za brak polskich znakow,lecz pisze z Anglii i klawiatura mojego firmowego peceta nie obsluguje tej funkcji. Z gory dziekuje za wyrozumialosc.
Moje zainteresowanie tematem wynika z charakteru mojej pracy,jestem bowiem asystentem doradztwa i wsparcia dla studentow spoza UK (student support officer) i pracuje w GESS (Global Education Support Service) w Leicester.
Dosc uwaznie przeczytalem Wasze uwagi i podane odpowiedzi na temat ewentualnego studiowania poza granicami naszego kraju.Wiele z nich jest niestety badz "stety" prawdziwa,mam tu na mysli wymagania typu miedzynarodowa matura czy poslugiwanie sie danym jezykiem.Rzecz w tym, iz zakres kryterii niezbednych do spelnienia, w duzej mierze scisle zalezy od danej uczelni.Tak wiec istnieje spore pole manewru w wyborze danego uniwersytetu czy kierunku studiow.Polecam strone http://www.route500.com (strona w jezyku angielskim) w celu uzyskania informacji.Zainteresowanych prosze rowniez o odwiedzenie mojego profilu (firmowy),badz bezposredni kontakt ze mna na adres mworonecki@route500.com postaram sie odpowiedziec na kazde pytanie i oczywiscie pomoc zdecydowanym.
Pozdrawiam