-
Alex.
ja zdaje
ktoś jeszcze?? :)
angielskiego nie umiem ni w ząb
a z tego co wiem spora cześć wybiera właśnie angielski... -
K.
może podstawę, ale to mało prawdopodobne, bo musiałabym wtedy rozszerzony angielski, a nie znam go aż tak perfekt. -
Pablo
-
Anonim
-
-
.
ja zdaję niemiecki, aby uniknąć dwujęzycznej matury z angielskiego (wtedy ang przechodzi na dodatkowy i nie boje się że nie zdam matury) :) -
♪TeRe$kA♪
-
Alex.
no dokładnie; p
z ang to ja alfabet tylko umiem
wiem,że to źle w dzisiejszych czasach ale jakoś za nic się tego dziwnego języka nauczyć nie mogę ...
;) -
[Hana]
hehe, tez mam ten problem;) wszyscy mnie dręczą, że angielski taki ważny i w ogóle a ja i tak nic z niego nie rozumiem;) no i zastaje niemiecki, bo niestety jakiś język trzeba zdać na maturze :D ale zastanawiam sie nad jakimś kursem maturalnym w berlinie, więc jak sie uda to może jakoś to będzie xD -
Anonim
deutsch!!!!!!!!!!
ewentualnie ang na podstawie zeby ladneij wygladalo...;) -
k.
tez niemiecki..;/
po co te jezyki i tak matura nie sprawia ze je sie umie! -
Anonim
-
MacieQQ ﺕ
-
Jowita M
-
Łolka
Oba egzaminy na poziomie rozszerzonym :)
Nie obawiam się, zwłaszcza, że poziom trudności spada z roku na rok; p
A konkurencja, w porównaniu z ang, ma się nijak. -
l
Pisze ktoś dwujęzyczny niemiecki czy zostanę sama w tym nieszczęściu? Jeszcze co mnie niezmiernie bawi, to że jak się chce zdawać dwuj niem to trzeba go wziąć na podstawe. Tylko że wtedy ew. zdawany angielski idzie na dodatkowy, a wówczas trzeba go zdawac na rozszerzeniu razem z ustnym. Taka impreza... -
Nacik
Orientujecie sie w kwesti dobrych kursow z niemieckiego na poziom podstawowy w Wwie? -
.
-
Anonim
-
Anonim
-
Ja zdaję podstawowy niemiecki... Język angielski to dla mnie coś niezrozumiałego...