-
Jakub Batog
mój pierwszy kandydat: całka stochastyczna z x na obszarze OMEGA, (cokolwiek to jest XD) -
Lypa
Pytanie (bo nie miałem jeszcze procesów stochastycznych) - czym taka całka różni się od "zwykłej" całki, też przecież liczonej po jakimś obszarze?; ) -
Jakub Batog
-
babap
-
-
nikoś
-
jaś
Na pograniczu informatyki: "Lemat o pompowaniu", "Maszyna Turinga z wyrocznią" -
Anonim
A mi się zawsze podobały nazwy hiperpowierzchni takie jak 'hiperbolida dwupowłokowa' lub 'paraboloida hiperboliczna'. Po prostu ładnie brzmią :D -
meler
-
Sapromind
O kurwa, wręcz wybuchnąłem śmiechem, dobre. Jądra już różne poznałem, był też rozkład Poissona, ciekawe, kiedy będzie jądro Poissona... Co to za dział, meler? -
meler
>Sapromind napisał
>O kurwa, wręcz wybuchnąłem śmiechem, dobre. Jądra już
>różne poznałem, był też rozkład Poissona, ciekawe,
>kiedy będzie jądro Poissona... Co to za dział, meler?
Jówniania jóźnićkowe ciąśtkowe/Anializia zieśpolona:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Poisso...
Mogę dorzucić coś jeszcze. Bogatego arsenału nazw i dziwnie brzmiących twierdzeń dostarcza algebra abstrakcyjna ("Każdy ideał ciała jest albo trywialny, albo jest całym ciałem") albo teoria grafów ("Każde nietrywialne drzewo posiada przynajmniej dwa liście").
-
nie3e!
-
Doman
Dla mnie zawsze kozacko brzmiały "teoria mocy" i "hipoteza kontinuum" -
Jean-Paul
Najlepsza metoda sprawdzania zbieżności szeregów?
"rozrzedzanie Sztolca Cauchy'ego"
(dla tych co nie słyszeli o tym to tak naprawdę są 3 różne metody :P) -
Norbert
Trochę bardzie fizyczne , ale mechanika klasyczna to w sumie w 80 % matma - Bąk Kowalewskiej :) -
Norbert
>Jean-Paul napisał
>Najlepsza metoda sprawdzania zbieżności szeregów?
>"rozrzedzanie Sztolca Cauchy'ego"
>
>(dla tych co nie słyszeli o tym to tak naprawdę są 3
>różne metody :P)
rozrzedzanie? ja tylko o zagęszczaniu słyszałem .... -
Jean-Paul
-
Norbert
-
∂arek
-
∂arek
>Sapromind napisał
>O kurwa, wręcz wybuchnąłem śmiechem, dobre. Jądra już
>różne poznałem, był też rozkład Poissona, ciekawe,
>kiedy będzie jądro Poissona... Co to za dział, meler?
Równania cząstkowe.
Najprościej można to po prostu ująć - były jądra operatorów liniowych na GAL-u, jądro Poissona jest przykładem jądra operatora różniczkowego, czyli np. pochodnej , drugiej pochodnej (n)-tej pochodnej ich kombinacji liniowych itd. -
Jakub Batog
>Metamatyk napisał
>Operator infinitezymalny
>
>Koercytywność formy
o lol, zajebiste; 0