Masohizm na FUW [173]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

No juz odpowiadamy:) Jest sporo tego samego ale sa nowe rzeczy bardziej zglebiasz tematy z podstaw fizyki no i masz rachunek bledow jako przedmiot czego chyba nie ma w szkole sredniej . A i pozatym to zdawanie matury i bycie na pierwszym roku nie przejdzie:)
  • Mysterio Wspaniały

o prosze...jaki szyyyyyyyyyyyyyyyybkiiii...szk oda, ze nie napisales mi tego 3 miesiace wczesniej...; ]

w kazdym razie dzieki za info...ale co to ma znaczyć: 'A i poza tym to zdawanie matury i bycie na
    pierwszym roku nie przejdzie:)'?????????
  • Stres za stresem ...

Ja jestem na pierwszym roku fizyki i nie zdawałam matury z tego przedmiotu mam dopiero zamiar teraz zdawać i właśnie poszłam na fizykę żeby się nauczyć jej;] I szczerze powiem że nie żaluję :D
  • Mysterio Wspaniały

tzn, ze 1 rok fizyki daje wiedze potrzebna na maturze??
  • Anonim

na pewno nie, na studiach fizyki uczysz się fizyki. Do matury fizyki nie jest potrzebna, na maturze jest parę regułek i praca czysto odtwórcza. Z tego co wiem, to jakbyś zaczęła całkować na nowej maturze, albo robiła równanie różniczkowe, to dają zero punktów - bo tego nie ma w programie. Na nowej maturze musisz robić dokładnie tak, jak wymaga tego osoba układająca "klucz".
  • Norbert

zadania na maturze można rozwiązywać dowolną poprawną metodą , wtedy jest układany oddzielny klucz i wytyczne co do oceniania, ale faktycznie lepiej nie całkować na maturze ponieważ zawsze jest prostrza metoda , czasem wychodzą brzydkie funkcje
  • Stres za stresem ...

Oczywiste jest że nie będe na maturę i nie zaczne całkowac bez przesady. Ale skoro na fizyce zaczeliśmy od takich tematów jak ruch jednostajny ruch jedostajnie przyspieszony równie tarcie itp. top raczej tematy nie odbiegają od tego co jest w LO a że są na trochę wyższym poziomie to raczej Ci to nie zaszkodzi. Ja szykuję się do matury rozwiązując wszelkie paszporty maturalne itp. i jakoś wiedza ze studiów mi nie przeszkadza wręcz przeciwnie :)
  • Anonim

jesteś pewien, że na maturze można używać dowolnych metod? ostatnio byłem w swoim LO i rozmawiałem z nauczycielką od matmy i między innymi mam od niej info, że są problemy z uznawaniem "wyszukanych" odpowiedzi.
  • Norbert

masz rację mogą być problemy jeśli komisja nie zrozumie rozwiązania a może się tak zdarzyć jeśli uczeń przedstawi wyjątkowo "nie firmowe rozwiązanie" np. proponuje zapytać się nauczyciela czy wie co to jest metoda zaburzeń w przypadku liczenia sum np. suma (i=1 do n) po i^2
  • Mysterio Wspaniały

dlaczego Wy mowicie o sposobach rozwiazania zadania na maturze? mi chodzilo raczej o to czy np na 1 roku dowiem się czegos o ruchach, energii, oddziaływaniach, termodynamice, o swietle, fizyce jądrowej, kwantowej, falach itp itd...czyli teorii...bo rozwiązywania zadań naucze sie tylko trzaskając jedno po drugim...ale, zeby je rozwiązywac trzeba wedziec o czym w ogóle jest i o co pytają; >
  • Anonim

Wiec do do nauczenia sie o ruchach to na fizyce I , na II statyka i oddzialywania , fale i swiatlo to III , termodynamika to dawna fizyka V a teraz nei wiem jak sie zwie a kwantowa i jadrowa to wstep do fizyki atomu czastek i ciala stalego i fizyka kwantowa. i raczej w jeden rok tego nie zrobisz :-)
  • Mysterio Wspaniały

no to szkoda; -( a co jest w programie 1 roku?
  • Anonim

Teraz z tego co pamietam to Fizyka I(sem. I) i II(sem. II , Matematyka I (sem. I)i II(sem. II) lub na mgr. analiza i algebgra I i II , Rachunek bledu(sem I) , Podstawy techniki pomiarow. Pracownia wstepna(sem. II) i pracownia komputerowa(sem. II).
  • Mysterio Wspaniały

no to widzę, ze mnóóóóóóóóóóstwo fizyki w fizyce...super!; ]
  • Anonim

No wkoncu to jest Fizyka i tu sie pije; -) znaczy sei fizyczy :D
  • Mysterio Wspaniały

z innej beczki...czy dobrze pamietam, ze rok temu po zakonczeniu postepowania rekrutacyjnego byly wolne miejsca na fizyce i zorganizowano dodatkowe nabory??
  • Anonim

Bardzo dobrze pamiętasz :) Tak było.
  • Mysterio Wspaniały

to mam nadzieje, ze w tym roku bedzie podobnie, bo planuje to wykorzystac :D a moze ktos mi powie jaki byl prog ostateczny? :p
| |

Jeżeli uwielbiasz znęcać sie nad samym sobą proponuje ci wejście w skład tego grona. By w nim ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)