Warszawska Masa Krytyczna [2871]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Drex

Zapraszam do testów i oceny nowo powstającego forum Warszawskiej Masy Krytycznej!

Jego obecny adres to: http://www.masa.waw.pl/forum i będzie taki dokąd nie doszlifujemy w miarę obsługi i wygody- a do tego potrzebne są Wasze głosy.

Myślę jednak, że da się Skelera przekonać aby "uoficjalnił" to forum nadając mu docelowy adres: http://www.forum.masa.waw.pl (pod którym znajduje się teraz forum na portalu Gazety) jak najszybciej- może jeszcze w listopadzie lub najpóźniej na początku grudnia.

Prosiłbym też o przenoszenie "ruchu forumowego na nowe forum- nie ma sensu rozbijać się na mniejsze części- jeśli ma być oficjalne forum Masy, to niech będzie w jednym miejscu.

Pozdrawiam,

Grzesiek aka Drex
  • Anonim

no, nowe lepsze, przynajmniej nie trzeba czekac, zeby sie post dosc dlugo wczytal, no i w ogole ladnie to wyglada :]

To forum na portalu gazety to jak dla mnie jakas porażka
  • Drex

W tej chwili wygląd forum jest przejściowy- gdy już będę wiedział co mam robić to go zmienię na bardziej "masowy".; )

A forum na gazecie było może i dobre ale w latach '90. Czas iść do przodu, czego tam nie robią. Forum jest jednym ze sposobów przyciągnięcia i utrzymania przy Masie uczestników, więc aby spełniło swoją rolę musi być nowoczesne i wygodne. Myślę że skrypt SMFa spełnia te warunki. :)

Przecież forum na Gronie powstało chyba dlatego, że wiele osób obchodziło "gazetowe" forum szerokim łukiem- teraz już nie ma takiej konieczności. Masa będzie miała swoje forum i tam będzie można bez problemu dyskutować.

http://www.masa.waw.pl/forum - zapraszam! :]
  • Maćkofff

>Grzesiek Drex napisał
    >A forum na gazecie było może i dobre ale w latach '90.

Oj wtedy pewnie jeszcze nie było, dlatego lata '90 przenieśli później :P

• . .

Oficjalnie się tam ludzie przenoszą czy tu dalej będą rozmawiać?
  • Kola

"Następujące błędy zostały wykryte podczas rejestracji. Popraw je aby kontynuować:
    Odpowiedziałeś błędnie na pytanie weryfikacyjne."

o LOL LOL LOL - buhahahhaha

to Włocławek nie jest stolicą Polski??
    a byłem prawie pewien - jak widać prawie czyni wielką różnicę; )))))
    rozumiem, że za jakiś czas pytania weryfikacyjne będą z zakresu fizyki kwantowej i chemii organicznej?? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

a swoją drogą, która to już próba utworzenia tzw.: "nowego oficjalnego" forum masy???

rozczulił mnie mail aktywacyjny...... :))))
    jest taki właśnie współczesny i nowoczesny....

"ms-kola, jesteś teraz zarejestrowany na Warszawska Masa Krytyczna!

Twoja nazwa użytkownika to ms-kola, a hasło brzmi *********. Jeśli zapomniałeś hasła, zresetuj je odwiedzając http://www.masa.waw.pl/forum/i ndex.php?action=reminder."

w miejscu gwiazdek oczywiście podane moje hasło :))
    ale najistotniejsze jest to co zaraz za nim :DDD
  • Raffi

>Kola napisał
    >a swoją drogą, która to już próba utworzenia tzw.:
    >"nowego oficjalnego" forum masy???

Pierwsza. Wcześniejsze nie były naszymi próbami, nie biorę za ich porażkę odpowiedzialności.

A co do przesiadki - ja tam grona ani starego forum z Netu nie usunę, nawet gdybym chciał. Zwyczajnie nie mam takiej możliwości. Więc jeżeli ludzie bardzo nie chcą, to nikt ich nie zmusi na pewno i nie sądzę, by ktokolwiek próbował.

Natomiast generalnie myśl jest taka, by się jednak przesiadać na nowe. Obecne dwa fora (grono i gazeta) są kłopotliwe. Chcesz napisać coś organizacyjnego, by ludzie przeczytali, to musisz dwa razy od zera pisać (kopiuj-wklej się rozjeżdża tekst). Moderowanie dwoma różnymi forami, na dwóch różnych silnikach, pod dwoma adresami, z dwoma koniecznościami logowania i pisania niektórych odpowiedzi na te same pytania po kilka razy - to wrzód na dupie.

Stare forum masowe już opuściłem, nie będzie już na nim moich wpisów. Na Gronie pewnie będę się pojawiał - ale z czasem moja aktywność spadnie zapewne znacznie.

• Kola

>Raffi napisał
    >>Kola napisał
    >>a swoją drogą, która to już próba utworzenia tzw.:
    >>"nowego oficjalnego" forum masy???
    >
    >Pierwsza. Wcześniejsze nie były naszymi próbami, nie
    >biorę za ich porażkę odpowiedzialności.
    >
    >

w którejś poprzedniej brał udział zdaje się Maćkoff... to on jest czyj? Wasz, nasz, nie Wasz, nie nasz....?
    Tak... pamiętam.. przy tych poprzednich nastapiły podziały na zwolenników, przeciwników i tych co podjęli decyzję; )))

>A co do przesiadki - ja tam grona ani starego forum z Netu
    >nie usunę, nawet gdybym chciał. Zwyczajnie nie mam takiej
    >możliwości. Więc jeżeli ludzie bardzo nie chcą, to nikt
    >ich nie zmusi na pewno i nie sądzę, by ktokolwiek
    >próbował.

wiesz.... w sumie demokracja to piękna rzecz, ale czasem potrzebuje prostych drogowskazów.... niekiedy aby powstało nowe, trzeba usunąć stare :))))

"demokracja tak! ale kiedy my mamy władzę!" :))

• Drex

>Kola napisał

>rozumiem, że za jakiś czas pytania weryfikacyjne będą z
    >zakresu fizyki kwantowej i chemii organicznej??
    >:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jeśli pozwoli Ci to uśmiechnąć się jeszcze bardziej, to uprzejmie informuję, że pytanie nie ma na celu sprawdzenia Twojej wiedzy, tylko ma zapobiec rejestrowaniu się na forum spambotów, które nie wiedzą jakie miasto jest stolicą Polski. Śmieszne, prawda?

A co do treści maila, będę musiał poszukać i zmienić treść, aby nikt ze śmiechu nie spadł gdy będzie czytał to, że może zresetować hasło...

Albo nie, nie zmienię. Nie ma po co. Ta informacja może się przydać, jeśli ktoś skasuje tego mejla, ale może zapamiętać, że hasło można zresetować wchodząc na stronę. Niech się ludzie śmieją.

[pokemon śmiech mode]
    :DDDDDDDDDDDDDDDDD !!!!!!111!! xDDD ::))))
    [/pokemon śmiech mode]
  • . .

Bez sensu. Albo się przenośmy albo nie. Takie działanie na raty nigdy nic dobrego nie daje.

To jak przeprowadzka na raty w realu:P
  • Drex

>Cezex . napisał
    >Bez sensu. Albo się przenośmy albo nie. Takie działanie
    >na raty nigdy nic dobrego nie daje.

Przenosimy się. Tylko trzeba Skelera zmotywować do ustawienia docelowego adresu forum. Jutro na Masie może uda się już to zrobić.
  • . .

W takim razie żegnam się z tym forum.

Jak się pomyślnie zarejestruję to się stąd wypiszę.
  • Raffi

>Kola napisał
    >w którejś poprzedniej brał udział zdaje się Maćkoff...

Trudno mi brać odpowiedzialność za wszystkich dookoła. Ja nie brałem wtedy udziału.

>Tak... pamiętam.. przy tych poprzednich nastapiły
    >podziały na zwolenników, przeciwników i tych co podjęli
    >decyzję; )))

No i właśnie dlatego wtedy nie przeszliśmy. Teraz było to zrobione od innej strony - najpierw przekonaliśmy osoby wszystkie, a potem cokolwiek było dopiero stawiane.

>wiesz.... w sumie demokracja to piękna rzecz, ale czasem
    >potrzebuje prostych drogowskazów.... niekiedy aby powstało
    >nowe, trzeba usunąć stare :))))
    >"demokracja tak! ale kiedy my mamy władzę!" :))

No właśnie. Odwieczny dylemat Masowy - gdzie ma kończyć się demokracja, a zaczynać dyktatura.
    Ja generalnie nie mam nic przeciwko innym forom masowo-rowerowym. Na gazecie, na Gronie, na Facebooku, czy gdzieś tam jeszcze. Oficjalne, na którym na zadawane pytania można będzie usłyszeć odpowiedź organizatorów - będzie jedno. Nikomu natomiast nikt nie broni by na nieoficjalnych dalej się umawiać, dzielić fotkami, wrzucać ogłoszenia itp. To na pewno masie nie szkodzi.
  • Spawacz.

Czemu zrobiono odsyłacz ze strony: http://www.masa.waw.pl/forum/ na stronę: http://forum.gazeta.pl/forum/f,1312... ??
  • Drex

Już wszystko jest w porządku. Skeler zaczął kombinować :D i musiałem naprawiać forum, co udało mi się zrobić około 3 w nocy. :P

Teraz już obowiązującym adresem jest:

http://www.forum.masa.waw.pl

i przez ten adres należy wchodzić na forum.
  • Gu-netka

Zdjęcia twoje:)
    http://www.mobilnekobiety.pl/rodzin...
| |

"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem." Wszystkich kochających rowery zapraszamy na przejaz...

Fotki