Warszawska Masa Krytyczna [2871]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Giewont napisał
    >wznawiam temat; P ktoś się wybiera jutro na "oficjalną"
    >NMK ? :)

hmm kusisz jak mi się będzie chciało gumę zmienić to kto wie ... :P
  • Tanawis

>Giewont napisał
    >wznawiam temat; P ktoś się wybiera jutro na "oficjalną"
    >NMK ? :)

Podoba mi się pomysł wznowienia tego tematu.
    Tymczasem, na dzisiaj, proponuję nieoficjalną nocną masę ( nNMK ) .
  • Janvsz

ja się ogólnie piszę ale dzisiaj to odpadam bo sam już padam; )
    ustalmy jakąś konkretną noc w miesiącu i jedziemy
  • Tanawis

Terminy to w zasadzie już są ustalone:
    oficjalne nocne masy krytyczne NMK są w każdą drugą sobotę miesiąca,
    a nieoficjalne nNMK - w pozostałe soboty, o ile ktoś przyjedzie.
  • Glizdor

no i dziś jest NMK na której sie pojawię
  • Giewont

ja się waham, dobrze by było gdyby wiatr się trochę zmniejszył; Tanawisie, a Ty się wybierasz dziś ? :)
  • Tanawis

Będzie sucho, zimno i wietrznie. Może bym i przyjechał, ale inne sprawy mnie zatrzymują. Tak, że jeszcze nie wiem.

Szacuję swoją obecność na 70%.
  • Giewont

po długiej przerwie w obecności na Nocnych Masach Krytycznych (ostatni raz: maj 2010) wróciłem nad ranem do domu, po 60 rowerowych kilometrach, których trasę wyznaczył Tanawis; brakowało mi tych nocnych przejazdów przez Las Bielański czy też klimatycznych uliczek z latarniami gazowymi na Starych Bielanach :); wielkie podziękowania dla prowadzącego za ciekawą trasę, za sprawną opiekę nad grupą, niezapomnianą atmosferę i miłe towarzystwo ! jeździliśmy m. in. po Powiślu, Saskiej Kępie, po terenach Cytadeli i po wspomnianych już wyżej Bielanach; frekwencja początkowa na placu Zamkowym wyniosła ok. 17 (+/ - 1) osób ; nad ranem z powrotem na plac dotarły 4 osoby (informacja niepotwierdzona, tutaj prośba do Tanawisa o zatwierdzenie bądź korektę); pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników i do następnego !
    P.S. - kilka zdjęć: https://picasaweb.google.com/Giewon...
    P.P.S. - prosiłbym osobę, która robiła zdjęcie zbiorowe przy pomniku na obrzeżach Ogrodu Krasińskich o wrzucenie owego zdjęcia i wklejenie tutaj linka; z góry dziękuję :)
  • Emilas

wow, 17 osób na kwietniowej ? to naprawdę niezły wynik, czasem w wakacje było mniej w tamtym roku chyba (tzn. wtedy padało :P ). Aż się chyba wybiorę na majową nmk. :)
  • Giewont

podbijam temat :) kto się wybiera w sobotę na majową oficjalną ? :) ja postaram się być jeśli nic mi nie wypadnie; mam nadzieję, że pogoda dopisze !
  • Giewont

zapraszam do przeczytania krótkiej relacji z minionej NMK: http://www.nocnamasa.pl/?p=187
| |

"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem." Wszystkich kochających rowery zapraszamy na przejaz...

Fotki