manga i anime [1458]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Temari

co sądzicie o nowej mandze FMA? Mnie osobiście sie ona podoba bardziej niż anime. Choć przy tym drugim też można się pośmiać.
    Eda i tych jgdo tz. "wybuchowych sytuacji" gdy ktoś nazwie go "kurduplem" nie można do niczego przyrównać. Są rewelacyjne! Zresztą przypominają mi moją kumpele:D
  • szewcowa

No baaa!!!!!!! Fullmetal alchemist górom!!!!!!! Jeszcze nie czytałam mangi;( ale animka jest świetna!!!!!!!
  • Jaśmin

o tak ^^ manga jest cudna ^^ a anime niestety tylko 4 odcinki widziałem :P hmm... zazwyczaj to kurdupla Ed sam sobie dopowiada xD
  • osgood

FMA rzadzi ^^ Anime bylo absolutnie wspaniale, a manga jest jeszcze lepsza; D Uwielbiam jeszcze bardziej wrednego Eda; DD
  • Anonim

Ponieważ mangi nei czytałem neimoge wiec jej ocenic, Ale Anime Full Metal Alchemist jest świetne ( w moim rankingu dorównuje nawet Triganowi, Noir, i kilku innym ) ... FMA bardzo mi sie podobało i chętnie obejrzałbym to raz jeszcze gdybym tylko miał czas <lol>

nie moge sie doczekac az dorwe film :)))))))))
  • szewcowa

A ja jestem już na 24odcinku:D:D:D:D
    Anime mi sie co prawda bardziej podobało, w mandze brak niektórych fajnych momentów... Ale to nie zmienia faktu, że fullmetal alchemist rlz^^
  • Paskuda

ja też kocham FMA ( a wszególności edzia) czekam tylko na kinówkęw necie bo narazie nimoge jej należć
  • osgood

Ogladal ktos moze FMA Reflections? I moze mi ktos wyjasnic co to jest?; > Bylabym wdzieczna ^^
    A kinowke mozna sciagnac stad --> http://www.nihon-anime.com/v3/index...
    O ile oczywiscie jezyk nikomu nie przeszkadza ^^ Ale szczerze mowiac nie bardzo jest po co... Jedyne co jest w niej fajne to opening i muzyka, a reszte powinno sie staranie oddzielic od serii, bo mozna sie niezle rozczarowac...
  • Migotka

Ja się bardzo rozczarowałam kinówką, popierwm przedmówczynię- fajny opening, muzyka powtarza się z serii, a fabuła troche tak zrobiona, jakby w pośpiechu wielkim...
  • Ewelina

Mi sie podoba i manga i anime (z racji tego ze ogladalam cale anime a mange tylko jeden tom to uwazam ze anime lepsze :> ) a co do kinowki to zgadzam sie - fajnie zrobione , spoko muzyke ale niestety fabula mnie rozczarowala :< spodziewalam sie czegos hmmm jakby to powiedziec ... bardziej "ambitnego"; )
  • Paskuda

ED ED ED !!!!! I LOVE ED ELRIC!!!
  • Temari

No widać zainteresowanych Edem i jego przygodami jest wielu :D.
    Ed jest spoko lecz chyba bardziej polubiłam Płonienneog Alchemika czyli Roy'a. Ach ci mundurowi..hjehje :]...Odcinki obejrzałam już 4 co jest nielada wyczynem czekać aż sie ściągną co zajmuje im niekiedy aż tydzień...o 6 dni za dużo :|. A teraz zamiast 6 odcinka ściągnął mi się 8 :P...
    Pozdro dla wszystkich Alchemików z krwii i kości!!!!!
  • Anonim

Reflections - to coś w rodzaju wspominków z serialu. Ale jest to bardzo artystycznie zrobione. Naprawde miła rzecz i poruszająca.
  • Anonim

A Ed też mi się bardzo podoba. Cóż, przystojny gość, a charakter... jestem równie nieznośna, dlatego go rozumiem:)
  • Sirius

ja mangi nie czytalem i szybko nie przeczytam :P wole anime ^^

wlasnie sie zabieram za FMA The Movie :)
  • GO-chan

Sirius: Skoro nie mangi czytałeś to skąd wiesz że wolisz anime? :P

Ja niestety anime nie widziałam i nie mogę porównywać, ale czytałam 1 tom serii i stwierdzam że poprostu wymiata XD Eda kocham w szczególności XD

A tak BTW, to czy może mnie ktoś poinformować ile tomów FMA już wyszło w Polsce? Ponieważ do olsztyńskiego Empiku wsyztsko dochodzi z opóźnieniem (przykładowo: słyszałam że wyszedł już 4 tom Priesta, u nas natomiast nie ma jeszcze nawet 3) , na tym moim zadupiu z półek sukcesywnie znika pierwszy tom (w dodatku druga dostawa która przyszła po około miesiącu od czasu kiedy wszystkie wykupione zostały w ciągu jednego dnia). Niestety w mojej wiosce czas się ustawicznie zatrzymuje, więc: pojawił się juz gdzieś może drugi tom?
  • Temari

Drugi tom jeszcze nie wyszedł:P. Będzie gdzieś w kwietniu ale kiedy to nie wiem dokładnie bo mają opóźnienie przez drukarnie. A dodatkowo JPF zmienia lokalizację:P Więc trochę się pospóźnie wszystko....ale co tam na Roy'a warto poczekać :D,
    Roy jest boski XD..ach ta słabość do mundurowych :P
  • zaczarowana dorożkarka

2 tom wyszedł już jakiś czas temu, jeśli ktoś jest zaiteresowany. Jest taka fajna scena z Royem. Całą ekipą otaczają Scara w deszczu i ktoś mówi Royowi, że tu (jako Płomienny Alchemik w kontakcie z wodą) na nic się nie przyda. Na to Roy załamuje się i mamrocze: 'Nie przydasz się.. Na nic sie tu nie przydasz..'. Świetna scena^^.
    Jeśli chodzi o trzeci tom, to pewnie wyjdzie w czerwcu-lipcu. Można zobaczyć na stronie jpf-u.
  • Ely

Manga jest nawet fajna ale anime jest sto razy lepsze!
  • zaczarowana dorożkarka

Jeszcze nie oglądałam, ale się przymierzam. Bo mi się ściągnęło z włoskim dubbingiem <rzygu rzyg>.
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)