manga i anime [1458]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta

ooo, prosze, zastanawiam sie jakie bylo wasze pierwsze obejzane anime i czy tak na prawde wasza fascynacja zaczeła sie od tego anime???PISZCIE
  • Jadzik

Generał Daimos, Yattaman i te wszystkie ^^ oglądałam jako pierwsze a moja fascynacja zaczęła się od NGE:)
  • 3d

hmm chyba transformers i KOR
  • hooooy i 100% ...pfff

transformerf (stare 0 i anime ? no cush może ja sie nie znam :P u mnie to dżidżi :D yyataman i daimos a fascnajcja od gitsa i love hiny
  • hooooy i 100% ...pfff

transformerf (stare 0 i anime ? no cush może ja sie nie znam :P u mnie to dżidżi :D yyataman i daimos a fascnajcja od gitsa i love hiny
  • '~~Shiponkasss~'~`...

U mnie zaczęło się w sumie od „czary zmary” czyli Sailor Moon....a potem reszta min. Cowboy Bebop, Ranma ....
  • Slow Drug

Pierwasz była zaliczana do japonskiech (nie wiem czemu) Pszczółka Maja :P później Transformers, Yataman, itp, aż do Sailor Moon :) I wtedy już poszłam na całego :P :P nio tak to się zaczęło ; ]
  • hooooy i 100% ...pfff

lol ja zawsze myyślałem że transformerfy przbyły z usa :P te wszstkie zabawki itp ....
  • 3d

taa chodzi mi o te staaare transformersy, nie te nowe jakies z grafika komputerowa i innymi bzdetami :)
    to byly czasy ogladalo sie bimbumbam nascie lat temu, razem z serialowym kor-em

no i zapomnialem o muminkach !; )
  • 3d

a taka fascynacja (ktora musze szczerze przyznac troche mi przeszla :P) anime rozpoczela sie po akirze na video i po angielsku z ktorej wtedy malo skapowalem hehe :)
  • Maq

U mnie sie zaczelo od sailorek, ale pamietam ze jeszcze duzo wczesniej (jak nie wiedzialam kompletnie co to) to ogladalam jakas "bajke" z duzymi oczami. To chyba mogl byc tsubasa ale dawno to bylo :)
  • '~~Shiponkasss~'~`...

były jeszcze 2 "bajki" anime które pamiętam z dzieciństwa, też o jakiś czarodziejkach, jedna o takiej czrodziejce księżnice z ogrutkiem czy czymś takim a druga czarodziejka wylazła z jakiejś książki, a i była jeszcze 3 "sali czarodziejka"
  • '~~Shiponkasss~'~`...

nie pobijcie mnie za te " bajki" w dzieciństwie to były po prostu bajki, mangąi anime zainteresowałam się w 7-8 klasie
  • Maq

No ja tez nie od razu wiedzialam co to, a ze sailor moon to w ogole jest jakas "anime" dowiedzialam sie dopiero w liceum :PP i to od kumpli, ktorzy sie wcale nie interesowali m&a. Ale potem to jak ja sie oburzałam, jak ktos powiedzial na moje hobby "bajka" :D Oj czasem malo oczkow nie wydrapalam! Pamiętam jak kiedys skrajnie wyczerpana wypowiedziami niczego nie swiadomych osob odpowiedzialam z wyższoscią jednej koleżance: " Nie wypowiadaj sie na tematy, o których nie masz pojęcia, bo tylko się ośmieszasz" xD
    Tak w ogole to zajebisty tekst, jak sie chce kogos zgasic:)) i prawie pod wszystko mozna go podciągnąć :D
  • Anonim

Chyba każda dziewczyna zaczynała od "Sailoor Moon", więc ja się akurat teraz nie wybiję. Czarodziejka z księżyca, chwała jej za to!
  • Sandra

Yattaman ^^
  • adI .

daimos był moim pierwszym anime byłem wtedy małym chłopcem jak to leciało na tv , pamientam jeszcze ze tata mi zabraniał go oglandac bo mowił ze sa wnim zbyt drastyczne sceny; ]
  • Jadzik

u mnie to normalnie było widowisko; ) , razem z siostrami przed tv i emocje czy uratuje Erikę czy nie? :P
  • Ania

pierwsze pozycje to wszystko to co emitowała Polonia 1 i inne takie:) a potem czarodziejki, ash w koncu po kilku latach dragon ball
  • hooooy i 100% ...pfff

u mnie w domu te 'chińskie' bajeczki były piętnowane za 'nadmierną głupote' (oczywiście światłe umysły dzieci zawsze przechytrzą rodziców :P ) ...ale przed tym tym na poloni chyba było coś jeszcze ...tyle że zapomnałem co...ale było; ]
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)