-
Josè Aurelius
>Rooney#10 napisał
>Sluchaj teraz to ja ci nie wskaze meczów w ktorych VDS
>notorycznie wychodzil do dosrodkowan itp. Ale to nie o to
>chodzi czy VDS ciagle popisuje sie na przedpolu czy tylko co
>jakis czas, wazne ze on umie grac przed wlasna bramka w
>przeciwienstwie do Kuszczaka. Nie wiem tez czy to taktyka
>wymyslona przez Alexa akurat pod VDS. Szczerze to watpie bo
>VDS nie boi sie wychodzic do wrzutek i dosrodkowan. Kuszczak
>wiele meczów w MU nie zagrał a chyba kazdy pamieta jak
>robi pierw krok w przód bo jest niezdecydowany a potem dwa
>w tyl :))
A ja wcale nie podważam "przedpolowych" umiejętności Edwina. Chodzi mi o to, że nie jest jakimś wyjebistym kotem i czyści wszystko co jest w polu karnym i 3/4 meczu spędza na wybijaniu wrzutek. Moje zalozenie jest proste: ponieważ ze wrzutkami swietnie radzą sobie obroncy, to to, ze Kuszczak nie umie grac na przedpolu niekoniecznie jest taka istotna przeszkodą.
-
marcin
>Rooney#10 napisał
>Hmmm tak sie zastanawiam co takiego nadzwyczajnego VDS dzis
>zaprezentował ze piszesz, iz to dzieki niemu wygralismy?
a czy ja ci napisałem człowieku, że mecz wygrany był WOGÓLE dzięki Holendrowi, czy że wygrany bez straty bramki. Trochę rozróżniaj i interpretuj. :) -
Rooney#10
>Josè Aurelius napisał
>A ja wcale nie podważam "przedpolowych" umiejętności
>Edwina. Chodzi mi o to, że nie jest jakimś wyjebistym
>kotem i czyści wszystko co jest w polu karnym i 3/4 meczu
>spędza na wybijaniu wrzutek. Moje zalozenie jest proste:
>ponieważ ze wrzutkami swietnie radzą sobie obroncy, to to,
>ze Kuszczak nie umie grac na przedpolu niekoniecznie jest
>taka istotna przeszkodą.
>
>
Co ja co, ale w tak siłowej lidze jaka jest Premiership trzeba umiec grac na przedpolu.
Wiesz... nikt tak naprawde nie wie co jest przyczyna tego ze Kuszczak gra jeszcze mniej niz sezon temu ale ja akurat uwazam ze moze miec na to wplyw (poza forma VDS oczywiscie) nieumiejetnosc gry na przedpolu... -
Josè Aurelius
>Rooney#10 napisał
>
>Co ja co, ale w tak siłowej lidze jaka jest Premiership
>trzeba umiec grac na przedpolu.
Ależ ja nie neguję. Tylko w takim razie po co go kupili? Naprawdę myślę, że to nie jest taka ogromna przeszkoda.
-
-
Artur
Myśle że on nie bedzie mial karier....
chyba ze van der sar odejdzie albo zakończy kariere...
watpie w to zeby zawitał na stale w pierwszym skladzie -
Rooney#10
-
Anonim
wedlug mnie Kuszczak nie zrobi wielkiej kariery w manchesterze. Nawet jak odejdzie Van Der Sar to nie zastapi go Kuszczak tylko Foster -
Grzesiek
no właśnie foster ostatnio nieźle gra :P a kuszczak mało ostatnio gra. -
CzarNY
-
Carlitos
Według mnie to Ben jest dużo lepszym bramkarzem niż Tomek. Gra dużo pewniej i ma większe umiejętności. -
CebuL
dla mnie tyle w tym temacie Kuszczak to barani łeb chetnie podyskutuje... -
Piotrek
-
m
dla mnie Tomek Kuszczak jest bardzo dobrym bramkarzem, ma duży talent, mógłby w przyszłości zastąpić VdS w bramce Manchesteru, ale przez to, że nie gra za wiele, traci pewność w grze (w jego ostatnim meczu byl nawet ostro instruowany przez G.Neville'a) gdyby poszedł na wypożyczenie (koniecznie do EPL) to mógłby naprawdę być klasowym goalkeeperem
Foster jest słabszy od neigo, no ale Angole szykują go na kadrę wiec mamy tu de ja vues z tego co było z Dudkiem w Liverpoolu -
Marcin
-
Piotrek
Dudek pokazał, że jest lepszy od Kirklanda i w sumie go wygryzł w końcu, więc nie godzi się porównywanie jego sytuacji do Tomka. -
m
mi się jednak wydaje, że porównanie jest jak najbardziej na miejscu
i tu i tu dziennikarze naciskają trenera, aby grał Anglik
mimo, że jest słabszy
Kuszczak w końcu go przebije, spokojnie -
CebuL
>Zdzichu napisał
>I pewnie zaraz wyskoczysz z Kolumbią, co?
Nawet nie bo po tej "wpadce" Manchester go kupił więc przemilcze to ale, nie wiem czy w jakimś meczu w United uratował czyste konto...
Nie mówie że jest jakoś bardzo złym bramkarzem tylko nigdy nie będzie tak dobry żeby grać w ManUtd z numerem 1.
Dlatego jest barani łeb :D -
Anonim
Z Valencia Tomek zagrał bardzo dobry mecz, natomiast dziś o Tarczę Foster zagrał tragicznie, nie chcę mówić tylko o paralitycznych obronach, ale samo to że jak się oglądało dzisiejszy mecz, to nie miałem pojęcia że człowiek pozbawiony zmysłu bramkarza może bronić w klubie z najwyższej, światowej półki. Bo mimo wszystko trzeba się powoli żegnać z Edwinem. -
Razzor
Kuszczak jak chce to potrafi,w końcu 2 razy z rzędu miał interwencje sezonu raz u nas i raz w WBA... w tym pierwszym pamiętam,że od Rio odbiła się piłka z 3m od bramki zmieniła kierunek a on i tak wyjął... a WBA obronił bardzo silny strzał z 20m za pomocą tego no podbrzusza;D -
Zeli
>Razzor napisał
>Kuszczak jak chce to potrafi,w końcu 2 razy z rzędu miał
>interwencje sezonu raz u nas i raz w WBA... w tym pierwszym
>pamiętam,że od Rio odbiła się piłka z 3m od bramki
>zmieniła kierunek a on i tak wyjął... a WBA obronił
>bardzo silny strzał z 20m za pomocą tego no podbrzusza;D
http://www.youtube.com/watch?v=b9Ur...
Mi to nie wygląda na strzał z 20m, obroniony za pomocą 'tego no podbrzusza'.