-
Anonim
Nie wiem czy słyszeliście o tym, ale nie zauważyłam jeszczetakowego tematu, a myślę, że to bardzo ważna wiadomość dla Nas, fanów MU.
"Wielki dzień dla wszystkich kibiców Manchesteru United w Polsce. Mamy ogromną przyjemność ogłosić, że pierwsze oficjalne stowarzyszenie kibiców Man Utd jest faktem! Sąd Rejonowy w Katowicach 20.02.2008 uznał pierwsze polskie stowarzyszenie kibiców Manchester United pod nazwą "Manchester United Supporters Club Poland" (MUSC PL).
Stowarzyszenie zostało wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000299444.
Oznacza to że otworzyły się przed nami wielkie możliwości. Każdy kibic United będzie miał szansę zapisać się do oficjalnego stowarzyszenia i stać się jego członkiem. Niebawem na stronach internetowych oraz na stronie domowej MUSC PL pojawią się szczegółowe informacje dotyczące pierwszego naboru oraz jego wymagań.
Wstępną datą pierwszego naboru jest 1-31 maja.
Więcej informacji na domowej stronie: http://www.musc.pl "
I co wy na to? :)
ja już się nie mogę doczekać dnia, kiedy się zapiszę!
pzdr. -
KenWooD
coś mi się tu nie podoba. Po co i jakie składki ??
Kto to wogóle prowadzi ??
Gdzie będą te spotkania ?? -
>KenWooD napisał
>coś mi się tu nie podoba. Po co i jakie składki ??
>Kto to wogóle prowadzi ??
>Gdzie będą te spotkania ??
Wszystko jest legalnie założone i zarejestrowane w sądzie, więc nie ma żadnych obaw. Głównie odpowiedzialni są za to Shadow, Koto i Karola, gdyż to właśnie oni wpadli na ten pomysł i dokonali wszelkich formalności z tym związanych. Jak na razie nieoficjalne spotkania mają miejsce w Katowicach, ponieważ większość osób związanych z tym przedsięwzięciem pochodzi właśnie z okolic Śląska, ale po tym jak stowarzyszenie stało sie oficjalne, pewnie nastąpią jakieś zmiany. Tak naprawdę to wszystko jest powoli ustalane i omawiane, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość, w końcu to dopiero początki, jednak plany są bardzo interesujące :) Jeśli ktoś się orientuje, to będzie to prawdopodobnie wyglądało jak polski fan club FC Barcelona, czyli wspólne spotkania, a także wyjazdy na mecze, zloty itp. -
JaPoprostu
-
-
KenWooD
>kubus parkour napisał
>ale na tej stronie nie da się zarejestrować
pierwszy nabór w dniach 1-31 maja -
KenWooD
-
Aga.
-
Anonim
-
>KenWooD napisał
>>kubus parkour napisał
>>ale na tej stronie nie da się zarejestrować
>
>pierwszy nabór w dniach 1-31 maja
Z tego co pamiętam, to wypełniałam już jedna deklarację, którą trzeba wysłać do Karoli, ale teraz jakoś nie widzę tego dokumentu na stronie... -
Wakaru
Ciekawe przedsięwzięcie. Zobaczymy, jak to się rozwinie. Ja chętnie wziąłbym w czymś takim udział. -
Pawłoch. Red Fan
Myslalem o tym od dawna ale ciezej co kolwiek robic bez pelnoletnosci; ] a akurat jakmoglbym sie za to wziac to sa nabory; ]
ale tak swoja droga... to taki fanclub w polsce to oprocz jakiejs karty i samego faktu przynalezenia to za wiele zaoferowac chyba nie moze... nie wiem nie znam ludzi i nie wiem na ile sa przedsiebiorczy i zaangazowani w ten fanclub i czy wymysla cos oryginalnego. -
Adrian
>Aga napisała:
>niestety? a co będziesz tęsknił za towarzystwem
>dzieci-neo? :)
>
To nie jest kwestia wieku, durnym można być przez całe życie; ) -
Wakaru
Ale odsetek ludzi durnych zmniejsza się wraz z wiekiem danej społeczności :P. Czytaj - im młodsi, tym większa szansa, że znajdziesz tam dziecko neo. -
Pawłoch. Red Fan
-
Emeraro
>Pawłoch. Red Fan napisał
>skads sie ta nazwa w koncu wziela... DZIECI-neo; ]
czyli każdy kto ma neo jest głupi??
a tak do tematu jestem wniebowzięty tym fakcikiem -
Pawłoch. Red Fan
>Emer napisał
>>Pawłoch. Red Fan napisał
>>skads sie ta nazwa w koncu wziela... DZIECI-neo; ]
>
>czyli każdy kto ma neo jest głupi??
>
>a tak do tematu jestem wniebowzięty tym fakcikiem
ani to ze kazde dziecko jest glupie ani to ze kazdy kto ma neo jest glupi nie jest prawda... ale jakos czesto to chodzi parami; ] a akurat tym razem chodzilo mi o to ze tak jak ktos wspomnial im wieksza granica wieku tym mniej sie trafi jakichs debili; ] jednak czlowiek wraz z wiekiem MONDRZEJE -
>Pawłoch. Red Fan napisał
>... nie wiem nie znam ludzi i nie
>wiem na ile sa przedsiebiorczy i zaangazowani w ten fanclub
>i czy wymysla cos oryginalnego.
Spokojnie, już oni się o wszystko postarają :P Zaangażowani są i mogę to potwierdzić :) -
Mirek
Fajnie, ciekawe czy uda sie zorganizowac wyjazd na mecz. Nie ukrywam ze chetnie bym sie wybral :) A z takim fanklubem na pewno bylo by latwiej -
Wakaru
Takie stowarzyszenie może dużo. Zwłaszcza, jeśli nawiąże jakąś współpracę z klubem. I myślę, że fanów MU jest na tyle wielu w Polsce, aby taka organizacja miała prawo istnieć i podejmować konkretne działania. Wszystkiego najlepszego im życzę i myślę, że powinniśmy wszyscy im tego życzyć, bo to jest w naszym wspólnym interesie. -
Pawłoch. Red Fan
>Wakaru napisał
>Zwłaszcza, jeśli nawiąże jakąś współpracę z klubem.
i wlasnie o ta wspolprace mi chodzilo (a tutaj pewnie nie bedzie latwo, MU sie samo z propozycja nie rzuci jak tylko zobaczal ze w Polsce powstal FunClub); ] bo bez tego bedzie to funkcjonowalo dla ulatwienia organizacji zlotow lub cos w te manke i nic wiecej; ] takie czlonkostwo dla czlonkostwa. no ale zobaczymy. Madzia mowi ze niemamy sie czym martwic; ] wiec jestem optymista :P