Mały Książę [1624]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • marii

ej, a czy samym pisarzem jako tako sie tez interesujecie ? bo to w sumie (takie mam wrazenie, jak na moj dzisiejszy stan wiedzy) rowny gosc byl; -)
    no i moje pytanie, czy czytal ktos z Was "pamietnik rozy" czyli dzienniczek zony Exupery ?? bo nie wiem czy warto, bo jedzie ponoc po nim ostro :p
  • Leśny Ludek

Ja nie czytałam, ale nie słyszałam jeszcze żadnej opinii na temat tej książki. Może trzeba samemu wystawić jej ocenę:P

Kto jedzie po kim ostro? :>
  • marii

no ba, ma sie ten talent jasnego wyrazania mysli; -) sorri, pozapominalam o podmiotach czy innych czesciach zdania :)
    no, zona Exuperego jedzie po nim samym niejako niszczac jego utarty w literaturze wizerunek :p jasniej ?
  • Leśny Ludek

Hehe no to teraz już wszystko wiem; >

U nas w mieścinie nie dostałam tej książki ghrrr
  • Anonim

nie, ja uwielbiam tylko "Malego Ksiecia" :)
  • marii

a cos innego czytalas ?
  • Anonim

'ziemia planet ludzi' i nie jestem pewna czy 'nocnego lotu' nie zaczelam
  • Just to know that you are near

Ja czytałem wszystkie książki Exuperego oprócz Twierdzy, ale to nadrobię. Każda jego książka jest o ludziach, ich losach, radościach i smutkach. Polecam książkę Anny Bukowskiej Saint Exupery czyli paradoksy humanizmu Dobra lektura
  • Anonim

Ziemia planeta ludzi; )
  • pingwinek:)

ja czytalam ziemie planete ludzi i nocny lot-ostatnio mam wielka ochotena przeczytanie twierdzy-a ksiazki ktore czytalam uwazam za niezwykla madre:))))
  • sobylmine

czytałam nocy lot też, niesamowite emocje. na ziemie planete ludzi mi nie starczyło siły, ciągle się zbieram.

przeglądałam pamiętnik róży i chyba nie mam ochoty. to już nie on, więc...

za to bardzo chętnie bym przeczytała twierdzę1 ale.. jakoś nie mogę znaleźć :(

pozdrawiam :)
  • Just to know that you are near

Tak Twierdza. Tylko ona mi pozostała, ale jeszcze nie mam odwagi, nie czuję sie gotowy. Saint Exupery juz zmnienił mój światopogląd diametralnie, boję się że poprzeczytaniu Twierdzy wydarzy się rewolucja
  • sobylmine

w ogóle jego książki to ciężki kawałek. to nie jest coś czytanego dla lekkiej rozrywki.

mną targały niesamowite emocje w trakcie nocnego lotu.

mały książe nie jest dla mnie już ciężki, bo znam prawie na pamięć. ale.. zawsze znajduję coś nowego mimo to :)

warto, oj warto...
  • zazuza87

o smaym autorze wiem niewiele. Ale czytalam tez Ziemia planeta ludzi.
  • Mandżi

czytałam inne książki Exupery`ego
    ale nic nie przebija "Małego Księcia"...
  • marii

ale generalnie to nikt mi nie odpowiedzial na moje pytanie postwione w temacie; PPPP

no nic, jak wreszcie znajde troche czasu to sama przerzuce ten pamietnnik i zdam Wam relacje; -)
  • Mandżi

ja nie czytałam:)
  • Grono.Net

ja go nie lubie, tylko mk jest ok
  • pingwinek:)

ewelina a czytalas cos poza Malym Ksieciem?
  • marii

W koncu, po dlugich wahaniach, dorwalam sie do tej ksiazki; p

PAMIETNIK ROZY, czyli spis wspomnien zony pisarza o ich zwiazku. Ksiazka mocna, bo przedstawia Exupery z innej strony niz dotychczas. Choc dla czytelnika bystrego nie pozostanie tajemnica, ze z Consueli to tez ladne ziolko bylo; p

Osobom wrazliwym, ktore chca pozostac przy takim obrazie jaki maja nie radze, ale innych zapraszam do dyskusji. Ostrzegam, ze ksiazka moze doprowadzic do zrzucenia z piedestalu, na ktorym stoi, Exupery, ale tez pozwoli spojrzec na MK z innej strony i polubic, a nawet powspolczuc Rozy...

Chyba warto :p choc troche boli; -)
| |

"Tu kryje się wielka tajemnica. Dla was, którzy jak ja kochacie Małego Księcia, nie ma na świec...

Fotki

Miejsca grona (0)