-
Tynka
Siema!Dawno mnie juz tu nie było, a widze wiele nowych twarzy i chciałabym Was poznac! Duzo piszecie o ASP! Napiszcie gdzie zdawałyscie lub zamierzacie zdawać? Jakie kierunki Was interesuja? Co myslicie o ASP i jakie macie doswiadczenia...:) -
Anonim
ja zdawałam na asp w zeszłym roku, na wydział malarstwa , ale niestety nie wyszło...tam zawsze jest duzo osob na miejsce i trudno sie dostac;]
szczerze mówiac to o asp mam dobre zdanie, bo chciałam tam sie dostac:) miałam pare konsultacji z asystentami wykładowców , spotkałam w miedzy czasie dziwnych dosc ludzi, i co smieszne wydział malarstwa jako jedyna uczelnia jaką widziałam ma popielniczki przed pracowniami w odległosci metra od siebie:P nie trzeba isc do palarni wystarczy wyjsc z sali:P -
Tynka
Ja równiez zdawałam na ASP, ale w tym roku i na architekturę wnętrz....no cóż jest cieżko! Nie udało mi się, ale ja należę do ludzi nieprzeciętnie upartych;) i jestem obecnie na I roku architektury wnętrz na dziennych, tyle tylko ze nie w stolicy:P
Ogólnie moje zdanie na temat uczelni jest pozytywne, szczególnie jeżeli chodzi o wydział malarstwa, bo są tam fajni ludzie!:) A co do tych popielniczek to musze sie zgodzić....:) Sama architektura wnętrz jest mi mniej znana....
Trzeba przyznac ze warszawska ASP ma renomę, ale chyba nie zawsze jest to adekwatne do umiejetności studentów!
Pozdrawiam:) -
Anonim
Myśle że masz racje odnośnie tych uzdolnien studentów, ale wiesz spotkałam się juz z tym ze na warszawskiej asp potrafia byc całkiem inne wymagania odnośnie prac niż np w łodzi..wiec nie wiadomo gdzie łatwiej i lepiej zdawac.... a gdzie Ty jestes na tej architekturze wnetrz?:> -
-
Tynka
W Instytucie Sztuk Pięknych na Uniwersytecie Zielonogórskim! I jak narazie jestem bardzo zadowolona, choc jechałam tam pełna obaw! Bo to w końcu drugi koniec Polski!;) A Ty gdzie obecnie sie uczysz i jakie masz plany? W przyszlym roku chcesz próbowac na ASP?? Bo ja się zastanawiam... -
Anonim
ja jestem obecnie na Uniwersytecie Warszawskim na administracji zaocznej...nie był to kierunek na jaki najbardziej chciałam iść ale nie narzekam:) to zawsze jakas nowa dziedzina którą poznaje i nie jest tak źle:)
Na pewno bede chciała jeszcze zdawac na asp na malarstwo, ale nie wiem czy bede zdawac w tym roku, bo nie chce że tak powiem łapac "10 srok za ogon"...nie mam za bardzo czasu teraz robic prac do teczki a ze starymi nie moge isc...wiec zobaczymy jak sie to wszystko jeszcze ułozy:) w kazdym razie na pewno nie zamierzam porzucic moich marzen:) -
Anonim
Jestem od was młodsza o jakieś 4 lata:)Planuje pujśc na asp. We Wrocławiu:P -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
grafika i malarstwo to chyba najbardziej oblegane kierunki:)
A na rzeźbe podobno juz łatwiej sie dostać tyle że wiecej " brudenej roboty":P -
Anonim
wiesz malarstwo i grafika najbardziej pozwala się rozwijac. Pokazac. A np. w architekturze to tylko jakiś określone granice. Mało w tym "sztuki":P -
Anonim
nie zgadzam się z tym, poniewaz aby zaprojektować cos czego jeszcze nie było, albo jakies ciekawe rozwiazanie już istniejącej rzeczy też nalezy miec bogata wyobraźnie i przez to sie rozwijasz. Architektura ma na pewno bardziej okrojone zasady "gry" ale to nie oznacza ze nie pozwala sie rozwijac;] -
agata
o ASP marze już od jakiś kilku lat , ale mam jeszcze szmat czasu , chciałabym zajmować się grafiką albo animacją bo kręcą mnie tez japońskie komiksy ...chciałabym robić filozoficzne kreskówki , to trochę dziwnie brzmi ale to na razie tylko projekt -
Anonim
no to skoro masz jeszcze az tyle czasu to sie dobrze przygotuj:) poza tym kto wie moze powstana nowe kierunki? jak na razie " raczkuje" fotografia, zobaczymy jak bedzie za pare lat;] -
maryś...
ja też mam jeszcze czas, ale bardzo chciałabym dostać się na architekture wnętrz. Jak ktoś chodzi na ten kierunek to czy mógłby mi powiedzieć na co mam zacząć zwracać szczególną uwagę? -
maryś...
zawsze chciałam zostac dekoratorem wnętrz. jak bylam mala to najczesciej rysowalam jakies pokoje, a obecnie lubie urzadzac domki w Simsach :) -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
(do Madzi) Masz racje architektura też wymaga wyobrazni. Ale ludzie dla których bedziesz projektowac... to oni wyznaczaja co to ma byc..to po czesci ich pomysły:) np. mój tata sam zaprojektował czesc domu. architkt choc swietny (jak uwazm) nie mógł sie wykazac za bardzo:) no ale nie sprzeczam sie architektura to jedna z dziedzin sztuki;)
(do samotnej kici) rozbrajajace pytanie:)