-
Paulina.
Był okres że cały czas malowałam akwarelami... Są świetne!! Pejzaże wyglądają zajebiście!! Ale ostatnio zaczęłam pastelami suchymi... Można uzyskac świetne efekty!! Piekne harmonie barw wychodzą! Niezłe można portrety nimi stworzyć! Nawet troche nierealistyczne.., które tez super wyglądają! I ja zawsze chronie prace spryskujac je lakierem do włosów. Robie tak od pierwszej pracy! Farb temperowych nie widziałam na oczy, być moze dlatego że pani która mnie uczy nie lubi tych farb i nas tez nie uczy nimi sie posługiwać. A jeśli chodzi o kredki akwarelowe to bardzo często nimi kończe prace które robie farbami akwarelowymi. Ołówkiem bardzo rzadko rysuje....ale staram sie wszystkiego po trochu spróbować... -
Agata
długopisem czarnym, co nie zostawia plam plam... Ołówkiem miekkim... OLEJ grubo, warstwowo, w 3D:) Nie lubie akwareli. Tak to ze mna jest. -
Anonim
Ostatnio akrylami plus pędzle oczywiście szczeciniakami najlepsze pędzle pod słońcem:) A ostatnio trochę nawet ołówkiem:) -
Anonim
Od niedawna zaczarowałam się olejami szczególnie zapach terpertyny i farb aż chce się malować!!:) -
-
Aga
widze, ze dawno nikt tu nie pisal....
osobiscie uzywam zazwyczaj akwareli, MIĘKKICH olowkow, suchych pasteli, a ostatnio zaczelam takze czarnym dlugopisem... -
Agata
do tej pory rysowałam tylko w ołówku, a chciałabym teraz pobawić się z kolorem
od czego radzicie zacząć ?? -
Wild*Rose Wild*Rose
witam,ja osobiście przepadam za olejami ktoś kiedys powiedział ze to jak narkotyk;)artyście ciężko sie oderwać od płótna...sztalugi,malowanie olejami jak sami zaużażyliście jest niezwylke pracochłonne na efekt czeka się długo ale jest warto:)oprócz oleju uwielbiam akwarelki są trudne to fakt kto próbował ten wie;)gdy sa mokre wydają nam sie tak nie idealne niektóre wręcz brzydkie:)dopiero po czasie zauważamy ich urok i piękno,dla malujących akwarelkami radzę,aby z wyrzuceniem jeszcze mokrej akwarelki do kosza wstrzymali się 24godziny i wtedy spojrzeli na nią po raz kolejny:)mój nauczyciel od malarstwa uważa że awarelka udaje się 1/10 nawet najlepszemu artyście dlatego nie zniechęcajmy się gdy nam coś nie wyjdzie:) -
Agata
siema
namalowałam coś akwarelą na szkle
ma ktoś pomysł, czym to pokryć, żeby to utrwalić?
tzn. żeby wodą się nie zmyło a było przezroczyste -
Jakub Batog
Polecam lakier akrylowy w puszce. Trysnąć 3-4 warstwy, pomiędzy nimi każdą warstwę papierem wodnym o gradacji najpierw 1500 później 2000 przejechać, a później polerka ręcznikiem- efekt będzie trwałe i świecące jak psu jajka; ) -
Agata
-
Jakub Batog
-
batik.net.pl
Ruszyła nowa galeria z batikami: http://www.batik.net.pl -
batik.net.pl
Kolejny nowy projekt: http://www.portrety.net.pl -
Anngellla
-
X/Apis