-
kurt_hectic
czesc;
mam pytanie do was:
gdzie w warszawie mozna sie rozstawic z zabawkami i porysowac cos ciekawego- np. naga modelke.
kursy sa dretwe i drogie...znacie moze jakies inicjatywy...cos, cokolwiek w sumie.
tyle sie mowi o kulturze, a jak sie rozejrzec to kurcze....chyba nikt nic nie robi :(
pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz -
laura~
dom kultury Broniewskiego na Łazienkowkiej.
na modelki zbiórka grupowa, wydatek dosłownie groszowy i ponoć od tego roku jest jakieś rozpaczliwe wpisowe na cały rok (które i tak nikt nie płaci)
*ALE aktów ni ma. -
kurt_hectic
git git, bede sie dowiadywac...
heh, ciekawa forma :
poniedziałek Od 18.00 - trzy godziny
sobota 10.00 - 16.00
poza tym czekam na wiecej takich opcji!!!!! najlepiej w godzinach 21:00-6:00
pozdr. -
kurt_hectic
-
-
Narzeczona demona!
Ja polecam MDK muranów, wejście jest jakieś 2 metry za pomnikiem umshlagplatz. Zajęcia są codziennie pon - pt, w pn i wt jest malarstwo (16:15 - 18:45) a resztę tygodnia rysunek (15:30 - 18:45). Kosztują bardzo niewiele, bo 25 zł miesięcznie, a jeśli wpadniesz na jedne czy dwa zajęcia na próbę to nic nie zapłacisz :). Na modela nic nie wydajemy bo pozują na zmianę uczestnicy zajęć; ) Ale nie martw się tym że sobie przez to nie porysujesz, bo jest nas na tyle dużo że pozuje się zazwyczaj raz na kilka miesięcy. Sztalugi, palety i kubki na wodę są na miejscu. Materiały trzeba mieć własne, ale jeśli zdarzy ci się zapomnieć kartki czy czegoś innego to na miejscu zawsze znajdzie się jakiś papier, węgiel, ołówki, pędzle i kilka farb. Nauczycielkę mamy bardzo dobrą, w trakcie zajęć robi korekty (przychodzili do nas ludzie z innych kursów i narzekali, że tam są pozostawieni na całe zajęcia sami sobie), można się z nią umówić w trakcie zajęć na przegląd prac, dowiesz się w jakim kierunku powinieneś iść, pomaga nam też układać teczki na ASP. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tych zajęć :) -
Jeanne
Całkiem niedawno powstało nowe miejsce - Na Saskiej Kępie - gdzie fajnie można porysować i pomalować. Uczą tam osoby które całe życie zajmują się sztuką. Są oczywiście po ASP, z różnych kierunków. Zaczęli zajmować się nauczaniem Innych ponieważ gorąco wierzą że praca w korporacji jest bezsensem. Dają ludziom wsparcie, dobrą atmosferę do rozwoju artystycznego, oraz swoje życiowe doświadczenie.
Zajęcia odbywają się w niewielkich grupkach więc nie trzeba się gnieździć w kącie na podłodze :)
Myślę że warto tam zajrzeć i spróbować.
Tutaj jest ich stronka: http://www.rysunek.szkola.pl/index....