maluję, rysuję i tworzę [1462]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jaką technikę najbardziej lubicie?
    ja czuje sie pewnie tylko z ołówkiem w ręku... a wy?
  • Stahu; ]

dowolna :D
  • Anonim

a ja z pędzlem na szkle;)
  • Anonim

najfajniejsze rysunki wychodzą w zeszycie na marginesach i ostatnich stronach, a i na klasówce jak nic nie umiem :]
  • mika; ]

OO to prawda zgadzam się; )
  • Anonim

heh... a wyobrażacie sobie ktoś usiąść prosto przy biurku jak do lekcji z myślą "a teraz sobie namaluje ***"

<załamka>

najfajniejsze rzeczy zawsze to te które są spontaniczne i niezaplanowane :))
  • Alex

nom... a co do technik to grafit, albo węgiel...ewentualnie farbi na szkle
  • Lewy

>milucha :) napisała:
    >heh... a wyobrażacie sobie ktoś
    >usiąść prosto przy biurku jak do lekcji z
    >myślą "a teraz sobie namaluje ***"

ee... ja tak robię... aczkolwiek nie robię tego z "pustą głową" tylko z pełną przeróżnych pomysłów, które gdzieś tam krążyły mi po głowie... nie mam po prostu czasu usiąść do rysowania wtedy akurat, kiedy przyjdzie mi coś do głowy... muszę się umieć zapamiętywać to co urodzi się w mojej wyobraźni i dopiero potem to rysować :)
  • Anonim

spoko, każdy ma swoje pomysły i sposoby malowania.. :) chodziło mi o robienie tego-malowanie- sztucznie i mechanicznie... sam napisałeś że masz dużo pomysłów i jak masz czas to siadasz do biurka i rysujesz; )

• Anonim

Ja najbardziej lubię pastele suche i tłuste oraz cienie do powiek:-)
  • gorzka.

wolę lakiery do paznokci i konturówki do malowania po szkle, ale na papierze :P
    jest mi obojętne co i czym, aby malować, rysować... :D
  • Anonim

Najlepsze rysunki wychodzą długopisem/ołówkiem na najciekawszych lub tych ważniejszych lekcjach/ np. historia -nowy temat, nowy dział dużo nowych niusów i dat// tak... wtedy to się maluje :)
  • Stahu; ]

ogólnie to ołówki i cienkopisy wymiatają :D do cieniowania dobre sa pastele suche; ] heee a ja juz ze swoimi rysunkami przeniosłem się do domu lepsze warunki, mniej ciekawskich, bardzo dobrze można wczuć się w swoją pracę, i dzwone czy koniec wykładu nie przerywa Ci; ]
  • Anonim

heh, a ja swoje pierwsze pastele dostałam jak byłam mała, bo moja ciocia myślała ze to plastelina: ot taka ciekawostka..;P
    ale na prawdę ja lubię albo robić szkice, ołówkiem a jeśli używam kolorów to tylko do prac takich większych które będę na pewno kończyła :D
    strasznie nie lubię zostawiać niedokończonych rysunków
  • Tynka

kiedys pastele suche, czuje sie na tyle swobodnie, ze nie obawiam sie podjac jakiegokolwiek tematu, bo wiem ze sobie poradze, mniej akryle,za to oleje to juz calkiem inna bajka, a ołówek, węgiel to po prostu uwielbiam, moj prof. od malarstwa i rysunku ciagle mnie strofuje zebym w koncu cos namalowala, bo non-stop rysunki mu pokazuje he he:) ale co zrobić jak sie czlowiek rozrysuje to i przestac nie moze
    pozdrawiam
  • Anonim

lubie różne techniki.. bardzo podobają mi się prace w ołówku.. chyba najlepiej sie w nich czuje.. cieniowanie.. różne linie.. obrazki wychodzą jak marzenie:).. ale nie ukrywam, że lubie też malować pastelami.. albo akwarelkami.. uważam, że świetnie wychodzą prace gdzie najpierw maluje pastelami dokładnie.. potem wszystko atramentem.. i jak wyschnie zdrapać:).. raczej znana technika.. co prawda pracochłonna ale warto:)..
  • gorzka.

wszystko...:P
    jakoś ostatnio mogę malować wszystkim, wszystko i na wszystkim, choć w ogóle to nic mi nie wychodzi
    właściwie to z niczego nie jestem zadowolona

każda technika ma swoje wady i zalety
    wg mnie najlepsze prace sa wykonane technika mieszaną, bo można wykorzystać wszystkie zalety danego rodzaju akcesoriów malarskich
    nie przepadam za temperą, bo po niej prace są takie matowe... heeh ale nie mozna mieć wszystkiego; ]
  • mOrgan...

Ołówek,
    Pastele,
    Batik,
    Rzeźba...
    :)
  • Anonim

najchetniej siegam po olowki, ale malarstwo olejne tez calkiem calkiem:]] no i kredki czasami, w moim wypadku wszystko zalezy od potrzeby i pomyslu
  • ღ Ange ღ

Ja uwielbiam ołówkiem, węglem, albo suchymi pastelami, farby i kredki, czy coś innego, to nie dla mnie; D
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)