maluję, rysuję i tworzę [1462]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .

Z czego czerpiecie. Mój pierwszy rysunke był wykonany pod wpływem soundtracku do filmu Amelia, drugi pamietam chyba Lacuna Coil- The Gost Woman and The Hunter, kilka nastpenych też z soundtrack z Amelii i kilka Anna Maria Jopek & Michał Zebrowski - wszystkie cnoty. Reszta... po prostu.

W sumie moze to dziwne, ze tak wszystko pamietam.
    Często miewacie stan nagłej inspiracji, juz sie zabieracie już macie wizję i nagle.... odeszło....? I juz sie da na siłe? Ja tak mialam kilka razy. Nie przyjemne uczucie.
  • Anonim

mmm Yann Tiersen... ^___^

na mnie piosenki w ten sposób nie działają. chociaż nie - ostatnio niesamowicie zainspirował mnie teledysk Franza Ferdinanda - Take me out. to miała być praca na konkurs, jednak tej techniki której chciałam nie uwzględnili w regulaminie, więc i tak nic nie zrobiłam...

generalnie jak widać w mojej galerii nie mam do czego mieć inspiracji. jeżeli znajdę gdzieś zdjęcie, które mi się podoba - wtedy staram się je narysować. tyle, nic specjalnego.

chyba że jakieś mazy na lekcjach. zawsze groteska. wtedy rysuję pod wpływem jakichkolwiek losowych myśli, wg uczuć jakie w danym momencie siedzą we mnie.
  • Melisa

Ja czerpię inspirację z piosenek, albo jak miałam ciężki dzień w szkole to później rysuję i dzięki temu poprawia mi się humor. Ostatnio jeszcze odkryłam, że niektóre tańce z YCD mnie inspirują np. ostatnia solówka Grega.
  • Lewy

>Antiba napisała:
    >Często miewacie stan nagłej inspiracji, juz sie zabieracie
    >już macie wizję i nagle.... odeszło....? I juz sie da na
    >siłe? Ja tak mialam kilka razy. Nie przyjemne uczucie.

tak jak napisałaś, jeszcze chyba nie miałem, żeby odeszła mi inspiracja ot tak... ale za to miałem inną sytuację, nie wiem czy nie mniej przyjemną, bo zainspirowany kawałkiem Kreatora "Voices of The Dead"
    miałem dosłownie przed oczami to co chciałem narysować, a okazało się że nie potrafię wyskrobać tego na kartce... próbowałem, próbowałem i nie wychodziło mi tak jak miało wyjść... zniechęciłem się i zarzuciłem projekt :(
  • Anonim

ale chyba najlepsze twory wychodzą pod wpływem snów :)
  • an*

hm.. fotografia. co mi w padnie w oczy,dla mnie inspiracja moze byc wszystko :) no i jeszcze Jac Vanek,ona ma fajne rysunki,podobaja mi sie i mnie inspiruja :)
  • Marek

> ale chyba najlepsze twory wychodzą pod wpływem snów :)

zgadza sie.. i sa metody zeby ulepszac senne wizje.. wzmacniac obraz i sprawiac ze sa bardziej intensywne.. mozna tez nimi kierowac i szukas inspiracji absolutnie świadomie podczas snu..

a tak poza tym to kawa ma u mnie ogrrromne znaczenie wenotworcze, ach ta wrazliwosc na kofeine:P czasem wena tak mocna ze az boli:P
  • madziad5

inspiruje przede wszystkim otaczające piękno świata,
    dołączam się także do tezy o snach-podświadomość bywa czasami potęgą
  • Anonim

Mi z reguły to samo przychodzi. Czasami jakieś zajęcia albo coś.
  • kurt_hectic

> ale chyba najlepsze twory wychodzą pod wpływem snów :)

najlepsze? czy najbardziej... sic? heh...zalezy od czlowieka -_-
  • Florian Applevine

heh ja zawsze jak rysuję portrety to w kółko katuję piosenki zespołu którego ta osoba słucha, albo takiego, który mi się z nią kojarzy. to mnie motywuje i inspiruje do dobierania odpowiednich kolorów i technik :)
  • Anonim

Zależy od okoliczności. Na ogół lepiej mi rysować,kiedy wracam z dworu/parku etc.
    Konkretniej ,hm...Ostatnio szeroko pojęta fantastyka,fantasy (szczególnie Star Wars; )
  • Wiktoria

ja uwielbiam sobie kupować figury . Przerózne : porcelanowe, z brązu itp. Najczęściej są to jakieś fantastyczne postacie. Elfy, anioły, wojonicy itd. dopiero uczę się rysować więc poprostu szkicuję tye figury... jest ciekawie bo mogę je narysować dokladnie z każdej strony:)
  • Anonim

No a mi się insipiracja ze wszystkiego czerpie, czasami nawet ktos cos mówi a ja sluchajac jego rozmowy wpadam na jakiś pomysł :)
    Wystarczy się rozejrzeć,wszedzie czekaja pomysły na prace; )
  • Anonim

a opowiadania mi przychodzą do głowy przez sny xD serio, jak jest cos ciekawego, to o tym piszę
  • Anonim

Ja inspiracje czerpię z dzieł innych artystów, ze snów, z literatury, poezji, mediów, a nawet nauki; )
  • Anonim

inspiracja jest chyba przypływem natchnienia więc zazwyczaj tworzę wiersze lub rysunki pod wpływem emocji no i obowiązkowo przedstawiam emocje za pomocą natury
  • Anonim

zew natchnienia , wolna chwila, papier , ołówek, i wszystko ...a najlepszą abstrakcję lub popart albo surrealizm namalowałem tudzież narysowałem pod wpływem tego i owego (lekkie i %) nie namawiam ale czy może wy też tak mieliście lub macie?? ))
  • Anonim

Moją inspiracja czesto sa zdjecia,widze jakies i myśle ''o fajne''i próbuje to przenieś na papier ,albo dzieła innych artystów.
  • krzaq

>May napisał
    >zew natchnienia , wolna chwila, papier , ołówek, i
    >wszystko ...a najlepszą abstrakcję lub popart albo
    >surrealizm namalowałem tudzież narysowałem pod wpływem
    >tego i owego (lekkie i %) nie namawiam ale czy może wy też
    >tak mieliście lub macie?? ))

zgadzam się, a co do tych % itp. masz racje wprowadzają
    inny punkt widzenia i dlatego prace pod wpływem są
    bardziej wartościowe i efektywne...
    no w sumie tak tworzyli wielcy artyści:P
  • 1
  • 2
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)