-
Anonim
Wiem ze Mazury same w sobie to magiczne i piekne miejsce, ale chcialam sie Was zapytac o miejsca godne polecenia na dlugi weekend majowy.
Chodzi o jakies malo znane nieodkryte zakatki, gdzie mozna nacieszyc sie natura i spokojem;) Bede wdzieczna za wszelkie inofrmacje;)
Pozdrawiam -
Anonim
ja jedynie gdzie byłam na mazurach to w okolicy Giżycka (wieś Żywy, Kruklanki, Boćwinka). Fajne miejsce polecam. Znowu bym wyjechala, Giżycko bardzi mi sie podobalo; ) -
Brown Eyed Girl
Smolniki na suwalszczyźnie. Piękne miejsce i w miarę odludne :). To taka nieduża wioska, ale jest schronisko, wytyczone szlaki piesze i rowerowe, lasów i jezior do woli :). Kręcono tam sceny do "Pana Tadeusza". Polecam też wypad do Stańczyków - warto zobaczyć nieczynne już wiadukty kolejowe (namiastka rzymskich akweduktów; ). -
Anonim
-
-
Kuba
Suwalszczyzna, cała mam przejchaną rowerem polecam Wiżajny, Jeleniowo, Stańczyki (ale bardziej od nich Botkuny, Żytkiejmy, Pluszkiejmy, wiadukty o wiele mnie skomercjalizowane od Stańczyków i nie trzeba za wstęp płacić), Błaskowizna, Hańcza, Becejły, Dubenninki, Stańczyki (wspaniałe miejsce), Puńsk!! Służa radą o noclegach :) -
burkin
-
Anonim
nie daleko szczytna ..osrodek cicha polana ..w lesie nad samym jeziorem.na prawde uroczo..szczegolnie to niebo w nocy na mazurach jest magiczne ... polecam ale raczej nie w wakacje ..wrzesien na przyklad..jak nie ma ludzi ..zawsze to osrdoek choc maly ale jednak :) -
!jackas !
-
em.
-
Anonim
aux
Toruń
[22]
dzisiaj 11:24 Co do spędzenia wolnego czasu na mazurach to ja moge sie wypowiedzieć o miejscach które znajdują się bezpośrednio przy jeziorach. Mianowicie polecałbym: Węgorzewo, Sztynort, Wilkasy ( bardzo fajne miejsce do odpoczynku,blisko do miasta a i lasu troszkę w około ), Ryn ( jak sie płyniesz z Mikołajek do Rynu to po prawej stronie jest jakby taka zatoczka otoczona lasem.To miejsce bardzo polecam. Natomiast płynąc z Rynu w kierunku Mikołajek to polecam Sady, tam jest mały porcik gdzie było też bardzo sympatycznie ). Za Mikołajkami płynąc w kierunku Ruciane Nida, będąc na jeziorze Bełdany - chyba dobrze pamiętam nazwe tego jeziorka - są dzikie konie Tarpany, bardzo sympatyczne zwierzaki. Warto się i tam zatrzymać. Potem zostaje śluza i RucianeNida ( tam jest spooooro lasów i jest bardzo miło w lipcu i sierpniu ). Można oczywiście znaleźć wiele więcej Wspaniałych miejsc na Mazurach, np jeszcze w około jeziora Śniadrwy. Poza tym polecam okolice Szczytna lub tez samo to miasto.
Ps.: To co wymieniłem najlepiej jest zwiedzać stosując środek transportu - żaglówke/ki. Jednak można do tych miejsc dojechać samochodem. -
cvsvsvs
-
..cosmic girl..
Check Out - Nowy Zyzdrój - Kanu Klub Hotel... nad Jeziorem Wielki Zyzdrój... strona i foty: http://www.kanu-club.pl -
Anonim
Kamień, Wierzba, Piaski, Ruciane, Mikołajki...do zobaczenia w lipcu:) -
Monika .
-
Anonim
Polecam Giżycko przepiekne miasto i Mrągowo też super:)) Buziaczki;*;* Wart naprawde spedzc tam kilka dni Mua;* -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
..,Jezioro Majcz,poznałam je dwa lata temu i marze by znowu tam pojechać.Spokój cisza,woda I klasa czystości.Niezapomniane widoki -
Claudia
a ja kilka razy byłam na zgrupowaniu w Rajgrodzie i powiem Wam że naprawde warto; p warunki świetne, jedzenie miodzio i pogoda dopisuje; ] las, jezioro, cisza i spokój -
Sabi
><WiSieNkA > napisała:
>..,Jezioro Majcz,poznałam je dwa lata temu i marze by znowu
>tam pojechać.Spokój cisza,woda I klasa
>czystości.Niezapomniane widoki
masz może jakieś fotki?