Magiczne miejsca [1691]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • joana f

Studiuję turystykę, interesuje sie krajoznawstwem...jeśli ktos ma podobne zainteresowania...a mniemam iż w tym gronie jest ktos taki....to podzieli sie tutaj informacjami o magicznych miejscach w naszym krajuu...zapraszam...
  • zegnam!

hhhmmm ja rowniez studiuje turystyke.... magiczne miejsca w polsce??? hhhmmm... napewno kaszuby.... zakopane (niektore miejsca) i oczywiscie pomorze w ktorym jestem zakochany do szalenstwa
  • Anonim

sudety
  • joana f

no tak Sudety. pomorze...piszcie konkretniej...jakie miejsca dokładnie...Byliscie kiedyś w "Kamiennych Kregach" w Odrach??
    Bardzo dziwne miejsce...polecam...jak ktos chce dowiedzieć sie czegoś wiecej...zapraszam
  • AniaD

po stokroć Tatry! każda trasa w Tatrach jest magiczna.
    polecam też Zawoję i okoliczne pagórki:-)
  • Anonim

W Tatrach.. Polecam Kozi Wierch :)
  • Anonim

A w Polsce, ale nie w Tatrach, polecam nocny spacer po Wrocławiu ( Ostrów Tumski... ) , przejażdżę tramwajem w Gdańsku, spacer- maraton wokół warszwskiej Cytadeli i po ulicach oficerskiego Żoliborza, urokliwy Kazimierz, wyspę Wolin, zamek w Gniewie w czasie turnieju, pub Drukarnię w Warszawie na Noakowskiego (jest caipirinha), wydmy koło Łeby w jakis szczęśliwy dzień, jak nie będzie tam mnóstwa ludzi, jesień w Bieszczadach, park w Nieborowie, robotniczy Żyrardów, aleję grabową w Krasnem, i oczywiście najpiękniejsze Gawary:)

.. Polska jest magiczna :)
  • Anonim

Dodam jeszcze Park narodowy w zwierzyńcu. Kaszuby chyba były wymieniane...
    Kużnica...miasteczko w najwęższym miejscu na Helu.
    Kwatera sztab dowodzenia III Rzeszy koło Węgorzewa...dobrze zachowane bunkry...Wilczy Szaniec przy niej nic wielkiego.
    W ostatnie wakacje znalazłem piękne miejsce koło Gizycka.(niedaleko Wilkasów)... przepiękne ukwiecone różnokolorowym kwieciem pagórki nad jeziorami...Jedne całe czerwone, inne białe lub żółte coś wspaniałego:)
  • Wierch Ambassador

Bieszczady - one nie potrzebują rekalmy
    Beskid Mały - tka nieiwelka kępa gór, ale o niesamowitym uroku. Zwłaszcza jeseinią, gdy wszystko jest złote. Okno w Zakocierzu jest super!
    Puszcza Wkrzańska - bo możesz iść, iść i nie spotkac żywej duszy przez kilka godzin. Nie sadziłem, że mamy w Polsce takie miejsca.
  • aniol

wydmy czyli slowienski park narodowy i kaszuby bez dwoch zdan :)
  • Madlen

Myśle, ze jest wiele magicznych miejsc w Polce jeszcze nieodkrytych..

Na moim etapie poszukiwań.. mogę polecić
    Kozłówkę -maleńką wieś w okolicach Lublina, z przepięknym pałacem i ogrodem..

Tykocin - urocze żydowskie miasteczko pod Białymstokiem.. obowiązkowo należy też zahaczyć o Kiermusy oddalone o kilka km od Tykocina..

oraz arboretum na terenie nadleśnictwa Kudypy koło Olsztyna..
  • Anonim

Cyrhla - Koniec świata...
  • Anonim

Wszystkim polecam Gawary!
  • Anonim

Absolutnie Tatry... Na terenie parku szczególnie rejon Doliny za Mnichem (np. Szpiglasowa, Wrota Chałubińskiego), oprócz tego dwa niesamowite, MAGICZNE NAPRAWDĘ miejsca czyli Polana Rusinowa i Schronisko w Starej Roztoce... Jeśli ktoś tego nie zna, to wstukajcie w googlach i pooglądajcie zdjęcia...
    A pod Tatrami proponuję Witów/ Płazówkę :) Mało osób to kojarzy, a warto...
  • Wierch Ambassador

Schronisko w Starej Roztoce ma klimat - chyba jako jedyne w Tatrach...
  • !! Ewelina !!

w te wakacje polubiłam bardzo mazury .... z daleka od duzego miasta, w ciszy i spokoju, za wieelkim lasem, wokolo kilka pogórków, wszedzie zielono, a w samym środku duże śliczne jezioro i ewentualnie jakiś drewniany pomost .... słoneczko świeci, wiaterek lekko wieje, gdzieś tam w oddali znajomi a ja moge tak siedzieć, siedzieć i sie patrzeć na ten świat ....; -))
  • Seniorka

kroscienko nad dunajcem...tys piknie!!!:))) po gorkach mozna pobiegac, tratwa splynac, oczy widokami nacieszyc, dobrego pstraga zjesc...:):)jest tam taki jeden bar, gdzie mozna samemu zlowic rybke (ktora potem ci usmaza), ale zapomnialam jak sie nazywa (miejscowi beda wiedziec;)) poza tym w rynku tejze miesciny dziadek w okienku sprzedaje lody na wage...pycha!!! zreszta, sami sie przekonajcie jak jest w kroscienku!!:) pozdrawiam!!!:)
  • myk

Bieszczady-jest w nim przecudownie magiczne miejsce-Krywe i Mazury...2 wspaniałe miejsca; )
  • olasek

Suwalszczyzna!! Stanczyki, Wigry, moje ukochane miejsce, ktorego nie zdradze:P i cala Puszcza Augustowska po prostu pieknie...nie wyobrazam sobie wakacji bez zajrzenia w te okolice..
  • Anonim

Całe tatry są niesamowite ale po przejściu orlej perci czułam się jak bym przeżyła coś naprawdę wyjątkowego, jeszcze jedno miejsce mnie naprawdę urzekło w tych górach, za schroniskiem ornak w oklepanej już dolinie kościeliskiej idzie trasa do Smreczyńskiego Stawu, warto się tam przejść, klimat nad tym stawikiem jest nieporównywalny z żadnym innym!!!

Kaszuby: miejscowość Gołubie - niesamowite krajobrazy, czółam się tam jak by góry połączono z mazurami :D

Wycieczka szlakiem Orlich Gniazd !!!

Ojcowski Park Narodowy: szczególnie jesienią!

Twierdza Boyen w Giżycku (ale tu polecam pogadać z rdzennym mieszkańcem żeby oprowadził po lochach twierdzy, przewodnicy z muzeum nie prowadzą do najciekawszych miejsc.)

Miasta:
    Kraków:
    -Klub Alchemia na Kazimierzu tam każdy musi trafić!!!
    -Garden bar na rynku, miałam wrażenie jak bym nagle znalazła się gdzieś na hawajach
    Zakopane:
    -piano bar: niesamowity wystój
    Łódź fabryczna:
    -Łódź Kaliska: knajpa gdzie odbywają się fantastyczne koncerty. W dzwiach do wc są wstawione szyby weneckie a więc sidząc na kibelku ma się wrażenie ze wszyscy cię widzą; )
    Giżycko:
    -Jazz Club Galeria, coś wpaniałego, przesiaduje tam już z 12 lat. oczywiście przy okazji, jak jestem w G.
    Sopot: Błękitny Pudel
    Gdańsk:
    -Jazz Club- trochę drętwy ale fajne koncerty są
    -I taka mała knajpeczka po lewej stronie jak się wchodzi na rynek, koło 30 metrów od długiej, nie pamiętam nazwy ale jest fantastyczna.
    Gdynia:
    -klubokawiarnia: jest bezkonkurencyjna!!!
    Warszawa:
    -kufajka
    -drink bar
    -blues bar
    -no i kiedyś klubokawiarnia, jeszcze za czasów brygady z tójmiasta... teraz po starej atmosferze został tylko wystrój :(
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)