Magiczne miejsca [1691]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mateusz

mój numer jeden to kopiec Powstania Warszawskiego na dolnym mokotowie.
    coś pięknego... szczególnie w ciepłe wiosenne wieczory/noce.
    potem park wilanowski, szczególnie środek jesieni, kiedy każde drzewo jest innego koloru, a raczej liście;)
    fontanny na powiślu też miłe, spokojne miejsce do spaceru w lato.
  • Anonim

a co powiecie na to ? :]

Warszawa , wnętrze zalanego fortu Zbarż :]
  • boss

1. Kopiec Powstania Warszawskiego przy Bartyckiej podtrzymując zdanie kilku osób...
    Dlaczego? Przez pół drogi obok schodów na górę po prawej stronie jest las małych krzyży wprowadzających klimat szacunku dla poległych i pobudzający wyobraźnie, a z samej góry widać przepiękną panoramę miasta.

2. Gorąco polecam między Raszynem, a Jankami skręca się w prawo w miejscowości Puchały jest przepiękny HOTEL VENECIA PALACE, który na wjeździe na posesję gości ludzi małym, podświetlonym Łukiem Tryumfalnym i na terenie jest przepiękny sztuczny staw, po którym można pływać we dwoje gondolą w kształcie łabędzia :)

3. Warszawska Skarpa... zaczyna się od zamku na Agrykoli i ciągnie się przez całe Powiśle aż po Mariensztat. Po drodze można zobaczyć fantastyczne parki.

Jadę zobaczyć ten Fort Zbarż.. zaintrygował mnie ten obiekt, jeżdżę tamtędy co drugi dzień i nie wiedziałem, że coś takiego jest :) Patrzcie co znalazłem w googlach: http://dalej.biz/4eva/airsoft/mapka...
  • Anonim

...dla mnie jest wiele magicznych miejsc w Warszawie, chociażby przepiękny Park Moczydło, kiedy już zachodzi słońce, zapalają się latarnie, oświetlone ścieżki...wszystko buduje niepowtarzalny klimat, oczywiście lepiej podziwiać go z kimś spacerując i trzymając się za rękę ...
  • Czy te oczy mogą kłamać ?

Magiczne miejsce? Cmentarz Żydowski na Okopowej. Uwielbiam.
  • Anonim

Moja sypialnia. Zapraszam.
  • Anonim

Dziś byłam w Łazienkach Królewskich i mimo że to oblegane miejsce(w święta wyjątkowo tłocznie)
    myślę że to magiczne miejsce :-) .
    Podobnie jak Wilanów,Stare Miasto i Wólka Węglowa (osiedle w północnej części dzielnicy Bielany-gdzie na Cmentarzu Północnym panuje niesamowita atmosfera).

Cudownie spaceruje się tam(Łazienkach Król.) wśród drzew,kwiatów,zwierząt-teraz głownie wiewiórek i pawi :-)
    A dodatkowo często są tam wystawy na bramach,piękne fotografie i obrazy.
    Polecam zwłaszcza w coraz cieplejsze dni i noce-najlepiej z ukochaną osobą :-)
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)