Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Londyn to miasto z czyms czego nie odnajdziemy nigdzie. Polecam london eye, tower bright i wiele innych wspanialych miejsc przy green parku.
  • .:: Jahnet ::.

moim zdaniem to wspaniale miasto, spedzilam tam troche czasu i doswiadczylam tam tych dobrych i tych zlych stron tego miasta...
    rzeki ludzi, korki chodnikowe, oazy spokoju pelne zieleni gdzies posrod miejskiego "chaosu", wspaniala architektura, ale to miasto przeciez nie tworza same zabytki, ujmujace parki, rzeka, puby z dobrym piwem, czy bary, w ktorych mozna zasmakowac endemicznych potraw.. moim zdaniem to przede wszystkim ludzie, ktorzy odwiedzaja to miasto, i ci ktorzy tam mieszkaja, multikulturowosc, sklepy pelne cudow ze wszystkich stron swiata, mnostwo otwartej angielskiej starszyzny z klasą i gracja, pelnych dumy ze swojej wciaz zywej historii, mlodziez przepelniona poczuciem szeroko rozumianej wolnosci, belkoczaca po angielsku, nie czerpiaca juz niestety z wzorcow zaszczepionych niegdys przez ludzi z tytulami szlacheckimi.. a takze polska spolecznosc, ktora podjela probe odnalezienia sie w tamtej rzeczywistosci. za niektorych az mi bylo wstyd (czasami w autobusach, metrze.. wolalam nie zdradzac, ze i ja jestem z polski), ale niektorym sie na prawde udalo, bo polak jak chce to potrafi. musze jeszcze wspomniec o bezpieczenstwie.. z tym bywa roznie, uwzgledniajac zamachy z 7.07.2005, o ktore sie niestety otarlam, tak jak wszedzie trzeba miec oczy i uszy szeroko otwarte..

podsumowujac.. jestem zdania, ze ten, kto znudzil sie tym miastem, znudzil sie zyciem, dlatego wracam tam co jakis czas :)
  • Anonim

szlakiem Tamizy;)
  • Anonim

Londyn => piękne miejsce. Ogólnie cała Anglia jest fajna, magiczna, a w każdym razie zupełnie inna od Polski. Może dlatego tak bardzo mi sie tam podobało. Kafejki, sklepy, metro, parki, uliczi, autobusy; ] Inność
  • crazy fool.

uwielbiam londyn...:) zwiedzilam tam wiele czasu i chcialabym tam pojechac jeszcze raz...:P
  • Aleksandra

Ahhh... Jedno ze wspanialszych miejsc w Europie... Byłam tam w marcu i już tęsknię... :)
  • suddenly I see

Również i ja nie mogę pominąć tego wątku .
    Ja polecam przejechać się na Wembley i zobaczyć indyjską świątynie ,cieżko trafić ale efekt -NIE ZAPOMNIANY :)
  • Dońka

ja ja w marcu chybaa ^^ x)
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)