Magiczne miejsca [1691]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

„Bóg wymyślił paryżan, by cudzoziemcy nie mogli zrozumieć Francuzów” – pisał Aleksander Dumas, syn. Zgadzacie się z tym?
  • Me back!

My tu tak gadu gadu na temat tego jaki Paryż jest/ jaki nie jest... a jego przedmieścia płonął...z nocy na noc jest coraz gorzej! Co się dzieje z tym światem?? :/
  • Anonim

wybuch agresji wśród osób, które na codzień oglądają bogate miasta a same nic nie mają...

żadna tam ideologia, że to podburzeni muzułmanie, etc. jak twierdzą niektóre media.

Podobne zamieszki zdarzały się w USA (choć trochę na innym podłożu) i pewnie zaczną się pojawiać częściej tu, w Europie, gdyż rozwarstwienie ekonomiczne jest coraz bardziej widoczne: bogaci "tubylcy", biedni emigranci.
  • Asia

to prawda; przykre to jest .......
  • Anonim

Będąc we Francji mieszkałem w Lieusaint pod Paryżem... idąc na stację kolejową przechodziło się koło Merostwa, przedszkola i źłobka... właśnie się dowiedziłem, że w nocy te 3 budynki zostały spalone.
  • Anonim

ja Paryz poznawalam prze 2 lata, mieszkalam pod Paryzem _Marne la Valee-,ale studiowalam tam i bywalam w wielu malo turytsycznych miejscach, choc nie mozna nie przyznac racji tym, ktorzy zachwycaja sie przewodnikowa wersja tego miasta.....

z biegiem czasu "gdy emocje juz opadna...." miasto staje sie "zwyczajne w swej niezywklosci..." bo i wyzej wspomniane smieci na ulicach, bezdomne psy, ludzie bez pracy...rzeczywistosc bardzo nie-przewodnikowa .

a jednak kocham to miasto.i zadno inne nie szans konkurowac z Paryzem....choc Krakow ma w powietrzu czastke Paryza....:)
  • Anonim

Baaardzo klimatyczne miasto Paryż ma się rozumieć :)
  • A.

Miasto mojego życia to Paryż! Ile tam sztyuki, kultury i mody?! Wspaniałe!
  • Anonim

Paryżewo... mmm przemiło!! Uwielbiam Paryż!! Szczególnie Montemart nocą.... i widok z bazyliki [Sakre Ker](wypadło mi z głowy jak sie pisze:)). Cudownie jest wtedy!! widok na nocny Paryż niezapomniany widok!! Jeszcze kiedy tam byłem na wielkich schodach przed Bazyliką , na gitarze przygrywał jakis starszy pan myśle że pochodził z Filipin , bo na takiego mi wyglądał! Grał same znane przeboje lat 70 80 90 no poprostu cały znany repertuar. I wszyscy ,oczywiście którzy znali słowa, śpiewali a było około 200 osób to było coś niesamowitego. Poprostu czas spędzony tam wspominam najmilej i najbardziej zapadł mi w pamięć klimat schodów z tajemniczym panem z gitara:)
  • Aśka

Paryz jest na pewno piekny chce tam pojechac
  • DANCE 4 LIFE

Pozdrowienia z Paryza!!! Zalujcie ze was tu nie ma:)
  • Asiula

Nie zaluje! Jestem tu!
  • karola

Paryż jest troche przereklamowany... ale to miasto cos w sobie ma. A do zwiedzania polecam nie tyle sama wieze Eiffla (chciaz byc w Paryzu i nie wjechac/wejsc na wieze to jak byc w Rzymie a nie widziec Papieza:) co Katedre Sacre Coeur!!! takie biale sliczne "COŚ" widoczne z oddala :) echh....
  • Anonim

>Asiula napisała:
    >Nie zaluje! Jestem tu!

Ale Ci dobrze;)
    Razem z mezem spedzilismy w Paryzu podróz poślubna i byla to jedna z najpiekniejszych podrozy w naszym zyciu!!
    Czesto wracam myslami do tego czasu i wiem, ze jeszcze tam wrocimy, ale juz z naszym Skarbem:))
  • Asiula

>Ale Ci dobrze;)
    >Razem z mezem spedzilismy w Paryzu podróz poślubna
    >i byla to jedna z najpiekniejszych podrozy w naszym zyciu!!
    >Czesto wracam myslami do tego czasu i wiem, ze jeszcze tam
    >wrocimy, ale juz z naszym Skarbem:))

I tak trzymaj! Paryz jest niesamowity i moge sobie wyobrazic, ze miesiac miodowy dodal uroku Twojej podrozy! Pozdrowienia dla Was i Skarba. :)
  • Anonim

[a Paris ślicznie wygląda nocą...] :)
  • Różka

Pomijając zwiedzanie Paryża pod kątem turystycznym, jak ma się więcej czasu fajnie zwyczajnie sie tam zgubić i samemu sporządzić swoją mapę:) nie wiem jak można mówić że to miejsce nieromantyczne...może tylko ze względu na dużą ilośc turystów
    a pola elizejskie nocą...:) co tu dużo gadać, trzeba to zobaczyć.
  • Anonim

Ahh...Paryż:) Kocham to misto;*
  • h-a-t

może ktoś ma ochotę na jesienny spontaniczny tydzień w Paryżu?:)

kawalerka w centrum Paryża wona od 16 do 24.10.2009;

(7 dzielnica, tuż obok St. Germain de Pres, rue de Lille
    - obok Muzeum d'Orsay i parę min. do Louvru!)

13m2, na 6 piętrze, elegancka kamienica z windą, poddasze;
    toaleta+prysznic na korytarzu;
    umeblowana i wyposażona; zdjęcia na maila mogę przesłać;

30euro/dzień TYLKO!

kontakt: hania: 0603-966-380
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)