- 1
- 2
-
M
Jak dla mnie piękne miasto...mnóstwo domów, a jednak wszystko pasuje, dużo zieleni, piękne zabytki...cóż, Czesi w historii miasta mieli więcej szczęścia od Warszawy.
Aczkolwiek niewielu poznałam rdzennych Czechów, wokół sami turyści..."jakieś czyjeś" wrażenia?; ) -
domi.
Tjaaaaa Praga jest piękna ... w szczególności gdy staje się na tym moście Karola? [chyba tak?] mmmm ... wtedy widać urok tego pięknego miasta! beauty! :)))) w ogóle Praga jest super. -
Anonim
-
basia
miałam tam okazję trochę pomieszkać, tego klimatu nie ma żadne miasto w polsce ... -
-
Anonim
Petrinskie Sady...polecam na miejsce do spania pod chmurką. Byłam tam niedawno z koleżanką, znalazłyśmy śliczne miejsce z widokiem na Pragę nocą. Bardzo ładnie. -
Anonim
bardziej klimatycznego miasta od Pragi jeszcze nie widziałam :)
a widok z wierzy Katedry św. Wita - cudny -
Anonim
-
Anonim
Zdecydowanie PRAGA urzeka klimatem, zabytkami, ludźmi.... zwiedziłam wiele miejsc ale Praga mnie poprostu oczarowała - gdybym miała kiedyś wybrać miasto dla siebie to uderzam na Prage ... a jeśli chodzi o język się da dogadać; ) -
Anonim
Praga jest piękna, ale jak tam się pomieszka.. to wbrew pozorom poza centrum jest sporo bloków itp.
Stare i Nove Mesto są fajne, choć zatłoczone. Konserom polecam Winohrady :) -
kasia!
Praga zachwyca, to prawda. Ostatnio miałam okazję być na Hradczanach, późnym wieczorem, kiedy lekko padało, niemniej jednak mżawka tylko dodawała uroku. Poza tym byłam może jedna z 10 osób na całych Hradczanach, na Złotą Uliczkę wchodziło się za darmo, a tam w ogóle już nikogo nie bylo. Przepieknie wszystko oświetlone, niesamowita atmosfera.
>Czesi w historii miasta mieli więcej szczęścia od
>Warszawy.
Chyba mniej kwestia szczęścia, a raczej fakt, że się poddali i nie mieli żadnej woli walki. Ja zawsze mam to w głowie jak zwiedzam Pragę i trochę mi to odbiera uroku. Ot miasto w pewnym momencie przestało brać udział w historii i teraz efektem są własnie piękne, zadbane, w ogóle niezniszczone zabytki. -
Sabi
>kasia! napisała:
>Praga zachwyca, to prawda. Ostatnio miałam okazję być na
>Hradczanach, późnym wieczorem, kiedy lekko padało,
>niemniej jednak mżawka tylko dodawała uroku. Poza tym
>byłam może jedna z 10 osób na całych Hradczanach, na
>Złotą Uliczkę wchodziło się za darmo, a tam w ogóle
>już nikogo nie bylo. Przepieknie wszystko oświetlone,
>niesamowita atmosfera.
>
>>Czesi w historii miasta mieli więcej szczęścia od
>>Warszawy.
>
>Chyba mniej kwestia szczęścia, a raczej fakt, że się
>poddali i nie mieli żadnej woli walki. Ja zawsze mam to w
>głowie jak zwiedzam Pragę i trochę mi to odbiera uroku.
>Ot miasto w pewnym momencie przestało brać udział w
>historii i teraz efektem są własnie piękne, zadbane, w
>ogóle niezniszczone zabytki.
Zgadzam sie w 100%co do historii, no cóż coś za coś, ale mmy za to mamy o czym opowiadać potomnym, a to też ważne! -
Anonim
Praga jest chyba jednym z najpiękniejszych miast, które w swoim życiu widziałam... byłam tam tylko 1 dzień niestety, przejazdem do Włoch, ale zamierzam wybrać się kiedyś na dłużej.. padał deszcz, świeciło słońce, miasto zatłoczone.. ale ma swój urok niepowtarzalny.. -
Anonim
Praga jest świetna. Wprawdzie byłam tam zaledwie na jednodniowej wycieczce, ale to wspomnienie pozostanie. Z chęcią się jeszcze kiedyś tam wybiorę. Zachwyca Most Karola, pełna przepychu Złota Uliczka, Hradczany z Katedrą św. Wita a na koniec koncert fontann- światło i muzyka... -
Saule
Praga jest super, jeszcze tam wrócę :). Byłam tam w długi weekend majowy (1 maja świętuje się u nich Święto Zakochanych, co jest świetne bo Praga jest na początku maja cudowna!). Polecam wszystkim! -
martyna
Zawsze się zastanawiam czemu ludzie zachwycają się takimi miastami jak Londyn, a o Pradze nikt nie pamięta.. Przecież tak blisko mamy ten raj:) -
Anonim
Ja też dołącze do wielbicieli Pragi, byłam tam już kilka razy. Przy kolejnych odwiedzinach, wynajdujemy tam coraz to ciekawsze zakątki, cudowne miejsca, urokliwe skwery, zatopione i prawie niewidoczne przytulne restauracje czy puby....jest czym nacieszyć oczy...! -
Anonim
w Pradze byłam tlyko raz,dwa lata temu. przepiękne miasto,spdzilam tam dwa dni na zwiedzaniu. z chęcią pojechalabym tam w tym roku. -
Anonim
Praga jest cudowna; piękne miasto, tak romantycznie jest, zwłaszcza wieczorem, ehh:D -
Anonim
Ja Pragę uwielbiam za te jej klaustrofobiczne uliczki, wąskie z wysokimi kamienicami. Uwielbiam takie; -) I te wszystkie wzgórza; -)
Ale też za coś nie lubię; / Mieszka tam mój chłopak, i przynajmniej dwa lata jeszcze będzie mieszkał... wolałabym go na miejscu; -) -
aschette
własnie wróciłam z Pragi... i znowu jestem zachwycona i kocham prage miłością wieczną, szczerą i prawdziwą :) jest coś w tym mieście co do siebie przyciaga, co Ciebie oczarowuje, aż sie nie chce wyjeżdżac; ] cudownie...
- 1
- 2