- 1
- 2
-
Łuk
Był ktos kiedys w Chorwacji?
Jesli ktos sie tam wybiera, to polecam wejsc na najwyższą górę, Dinare (1837 - o ile sie nie myle). Podejscie jest zaminowane, sporo niewybuchów jeszcze z wojny wiec lepiej nie zbaczac ze szlaku, ale widok ze szczytu jest przedni. szczyt oddalony jest chyba ze 200 km od morza, a (przy dobrej pogodzie) widac rozsiane na nim wysepki. Oprócz tego sama droga pod góre jest super, ale jak ktos chodzi po górach to wie o co chodzi. Polecam -
w-p
ja byłam, ale tak bardziej czysto rekreacyjnie. wyspa krk na przyklad. -
Anonim
-
Madlen
-
-
Anonim
Brownsugar ty chyba byłaś nad basenem na Inflanckiej a nie w Chorwacji, albo się kompałaś w kejach hahahahahha, betonowe plaże.... buuuuuhaaahahhaahaha
Następnym razem trzeba się ruszyć troszkę dalej niż pare metrów przed siebie, bo objeździłam całą chorwację i piękniejszych plaż w życiu nie widziałam. a betonowe są porty w miastach i przystanie, ale to chyba nie dziwne!!! -
Me back!
Ach Chorwacja; )) Byłam już dwa razy! I chcę więcej; ))
Za pierwszym razem skupilam się na zwiedzaniu. Nie zapomnę tych wspaniałych parków narodowych: Plitwickie Jeziora i Wodospady Krka - cudowne jeziora, kaskady, strumyczki... woda, która dzięki skałom wapiennym miała tak niepowtarzalny kolor! A i oczywiście liczne miasta i miasteczka... hmm coś fantastycznego; ))
Za drugim razem podziwiałam Chorwację i jej malownicze wysepki od strony morza!!! Zdecydowanie polecam ŻEGLOWANIE w tamtych regionach!!! Cisza, spokój, urokliwe zatoczki; ))) Coś wspaniałego! Nie da się tego porównać z niczym innym :))) -
Anonim
W tym roku chcemy do chorwacji wrócić ale tym razem żeby pożeglować, tylko mamy jeden problem, nie mamy sternika morskiego :/ -
Me back!
My rok temu wynajęliśmy żaglówkę tam na miejscu w Chorwacji (od jakieś polskiej firmy) od razu ze skiperem; )) Skądinąd bardzo sympatycznym :)
Chorwacja jest idealna do żeglowania... tam jest po prostu cudownie! Sama się na pewno przekonasz; ))) -
Anonim
dokladnie, ja bylam 4razy w cro i tam jest cudnie;))
zwiedzilam isrie, zat kvaner , wyspe krk , primosten ,trogir cale okolcie splitu riwiera makarska i parki narodowe;))))tam jest poprostu cudnie;))najbardziej mnie zachwycila riwiera makarska ktora lezy u podnoza gor biokovo:)))
co do betonowych plaz to zauwazylam ze sa one czasem przy duzych hotelach..i tylko tam a tak to wszedzie piekne zwirowe palze..wiec jak ktos pisze ze wszedzie sa betonowe to niech najpierw przejedzie sie po tej chorwacji..i dopiero potem wypowiada;]
cro jest romantycznym miejscem:))
np primosten ,trogir, dubrovnik. bardzo romantyczne miasta:)moje fotki zapraszam:)
http://www.wakacje.ao.pl/ -
Antypatia.
Poreč jest przepiękny! Najlepiej się tam wybrać latem, pod wieczór. Niesamowita atmosfera i widoki :) -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
byłam 2 razy na Chorwacji, było przepięknie, ale jak to kobieta jestem ciekawską osóbką więc wybrałam się samochodem, za pierwszym razem jechałam nową autostrada ( bardzo droga);))
Za drugim razem aby zminimalizować opłaty za drogi, jechałam starymi drogami, to co zobaczyłam było nieporównywalne z niczym....
droga a po obu stronach opustoszałe domostwa.... -
Anonim
Split, Zadar i taka mała wioska koło Zadaru [też na Z...] -> ślicznie [ romańskie kościoły] -
Lucyś Ł
cudnie żeglować, no po prostu cudnie, zwłaszcza te urokliwe zatoczki "zaliczać"... ja tam jeszcze wrócę, tym razem popłyniemy na południe...
chociaż... takiego lajtowego pływania, jak to sobie wyobrażaliśmy, tośmy mało kiedy zaznali, powiać potrafi do 6B wcale nie na otwartym morzu...
polecam miasteczko Rab - nie chciało nam się odpływać stamtąd :) ale czas poganiał, na mój gust piękniejsze od Krku czy Zadaru, cudownie usytuowane, prześliczna architektura i park :) -
*Marcia*
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Marika
- 1
- 2