Magiczne miejsca [1691]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

kto sie ze mna tam wybierze... zawsze marzylem by zobaczyc zorze polarna... to chyba najpiekniejsze zjawisko atmosferyczne jakie mozna ujrzec na ziemi. smugi swiatla o roznych barwach, falujace niczym ocean... chcialby polozyc sie na ziemi, i calymi godzinami wpatrywac sie w niebo (tylko ze zimo chyba bedzie troche za zimno, aby lezec na ziemi :P)

a i jeszcze sie zastanawiam, jaki jest najlepszy okres, aby ja zobaczyc. wydaje mi sie ze zima, ale moge sie mylic
  • wojna

zorze polarne podobno najlepiej jest ogladac w lutym- wtedy wystepują prawie co noc! (np. w pn kanadzie, albo norwegii). fantastyczne jest to, ze one sie zmieniają non stop. zorza polarna moze byc fioletowa, potem niebieska, zielona, srebrna- jest w ciaglym 'ruchu'... podobno są wywolane przez wiatr sloneczny i drobiny oswietlone przez slonce, ale nie wiem dokladnie na czym to polega...

wiem, ze są cudne i tez bardzo chcialabym je kiedy ujrzec;)
  • Anonim

zorze polarna bylo widac bodajrze rok temu w Polsce... i byla ona ponoc bardzo ladna jak na ta szerokosc geograficzna... ale ja niestety przegapilem ten moment... dowiedzialem sie o wszystkim po fakcie :(
  • wojna

ja tez jej nie widzialam. nawet nie wiedzialam ze byla. a chetnie bym sobie popatrzyla, bo do polnocnej kanady troche daleko;)
  • Anonim

blizej do finlandii :))))
  • Anonim

• wojna

piekne, piekne.
    zaczynam z powrotem wierzyc, ze czary są obecne na naszej fascynującej ziemi;)
  • Anonim

zawsze byly :)
  • wojna

:>
    jeszcze tylko brakuje wrozdzki albo czarodzieja...
  • Anonim

poszukaj to napewno znajdziesz :))))
  • wojna

tylko gdzie mam szukac:)?
  • Anonim

za siedmioma gorami, za siedmioma rzekami... :)
  • wojna

tam to byl raczej krol i krolowa, a wrozki wstepowaly na scene pozniej;)
    mam wrazenie ze te magiczne istoty mieszkają gdzies, gdzie nikt ich nie znajdzie. ujawniają się tylko czasami, a ten kto zobaczy dziela wrozek na zawsze pozostaje w ich 'sidlach' urzeczony, oczarowany i wiecznie szukający:)
  • Anonim

moze trzeba poszukac za "murem"... tak jak w ksiazce Gaimana "Gwiezdny pył" :)
  • wojna

Nie uwierzysz, ale ta ksiazka wlasnie lezy przy moim lozku i czeka az bede miala czas ją przeczytac:)

...bo ja nigdy tak naprawde nie przestalam wierzyc w krasnale;)
  • Anonim

haha... to jesli nie przeczytalas jeszcze nigdziebadz i amerykanskich bogow to tez warto (chyba nigdziebadz najbardziej mi sie podobalo)... ja teraz zabieram sie za komiksy gaimana z serii sandman :)
  • wojna

ja jeszcze zadnej z jego ksiazek nie czytalam.
    tą wzielam do reki, bo mi sie spodobala okladka:>
  • Kacha

ja też tak sądzę:) tylko trochę daleko i zimnooo; p
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)