łyżwy łyżwy łyżwy; ) [3079]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał

czesc,
    polecicie jak najlepiej nauczyc sie jazdy tylem? chodzi konkretnie o moment przejscia z jazdy przodem do jazdy tylem i w szczegolnosci - z powrotem... bo zwlaszcza to ostatnie ciagle mi nie idzie... moze jakis filmik z YT?
    jakies sensowne cwiczenia zeby "rozbic problem na mniejsze problemy i rozwiazywac po kolei?; ) "

z gory dzieki!
    m
  • Get Rich Or Die Trying.

Ja niestety nie potrafię jeździć więc Cię nie nauczę, ale znam pewną osobę która chętnie ci pomoże. Na stegnach w żółtej kurtce stegien jeździ dziewczyna która ma na imię Marysia, bardzo dobrze jeździ i zawsze pomaga początkującym. Myślę, że z chęcią ci pomoże.
  • ...

• Sebastian.

>Get Rich Or Die Trying. napisał
    >Ja niestety nie potrafię jeździć więc Cię nie nauczę,
    >ale znam pewną osobę która chętnie ci pomoże. Na
    >stegnach w żółtej kurtce stegien jeździ dziewczyna
    >która ma na imię Marysia, bardzo dobrze jeździ i zawsze
    >pomaga początkującym. Myślę, że z chęcią ci pomoże.

haha, napewno!
  • a.

Jak przyjdziesz do Otwocka na lodowisko to Cię mogę spróbować nauczyć, sam jeździć umiem ale uczyć nigdy nie uczyłem nikogo więc nie wiem jak to będzie
  • Adam fmx

Jedziesz do przodu i nagle energiczny ruch albo podskakujesz i obracasz sie robiąc 180stopni
  • yonderbrack

>Adam fmx napisał
    >Jedziesz do przodu i nagle energiczny ruch albo podskakujesz
    >i obracasz sie robiąc 180stopni

oczywiście kolana ugięte i uwaga na zęby:)
  • a.

pochylasz się lekko do przodu i wykonujesz takie ruchy każdą z nóg po kolei, takie jakby półkola, później coraz szybciej i zaczynasz takie coś robić obiema nogami
  • Anonim

ja to nagle zaczelam jechac do tylu bo sie wkurzylam na cos i sie zaczelam odpychac nogami i jakos wyszlo ze do tylu zaczelam jechac; P

i umiem jezdzic do tylu :D czasami język wysówam przy tym xDD
  • Anonim

Ja nadal walczę z jazdą do tyłu; P
    Jak się próbuje uczyć, to wszyscy się na mnie gapią O_O
  • Anonim

hehe :)
    na mnie sie tez czesto patrza bo odwalam jakies akcje, jak jestem z przyjaciolka xD
  • a.

A język pomaga trzymać się w pionie ? XD
  • Anonim

pomaga. xD Haha.
    Ja wystawiam język jak skręcam (bo się ucze prawidłowo skręcać xD. Czyli tak jakby noga przez nogę. xD Dobra, nie umiem tłumaczyć).

Co do jazdy tyłem to na Torwarze będę się uczyć. xD Tam mnie przynajmniej nikt nie zna; P
  • Anonim

hahaha; P
    ja np. nie znam(jeżdżę na MOS-ie), wiec jakbym sie patrzyła na Ciebie to nawet nie wiedziałabym, że to Ty xD
  • a.

To ja od dziś też będę wystawiał język :P A ja mogę nauczyć kogoś w Otwocku :)
  • ηιє ρуѕкυנ мαłα ! ♥

ja sie nauczylam jezdzić do tylu śmiesznie :P bo byłam ze znajomymi i pisalam smsa i nagle zazelam jechac normalnie tylem a pozniej przeplatanką :P i podjeżdza do mnie kolega i coś tam Ewelinaa ty jedziesz do tylu :D a ja tak? no i umiem :p teraz to sie wydaje takie łatwe :D
  • yonderbrack

dziś jeżeli byliście do końca na małym lodowisku na Stegnach to mogliście widzieć mnie z bananem na ryju (niczym idiota nie????:)), gdyż zaskoczyłem o co chodzi z przeplatanką do tyłu i jeździłem z pół godziny w kółko to w prawą, to w lewą stronę:)
    pozdro 600:D
  • Paolo

do tylu sie jezdzi latwiej niz do przodu bo nawet nog nie trzeba od lodu odrywac chyba ze swirujemy przeplatanke ale jak nieraz widze jak ludzie jezdza przeplatanka to az strach obok nich jechac bo machaja tymi nogami ze jak by trafil kogos to by zabil...
  • a.

:D najlepiej jest jechać tyłem przeplatanką i biegać :P
  • Anonim

Dzięki wam się nauczę. xD
  • 1
  • 2
| |

dla miłośników łyżwowania i napaleńców na podbój lodowisk!!! ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!

Fotki

Miejsca grona (7)