LXXXI L.O. im A Fredry w WARSZAW [836]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • B

było na sprawdzianie z aldechydoow i ketonów takie zadanie
    Jak odróżnic aldechyd benzoesowy od etanolu ?

jak było to jak go odrożnić :) ?

pozdrawiam Beaerteoesha
  • Dirty Diana

cos chyab z ropuszczalnościa w wodzie
  • Oluś

a moze by tak jakas proba Tollensa lub Trommera??? i od razu wiadomo ktore to aldehyd :) albo z rozpuszczalnosci ale to etanol od aldehydu a nie aldehyd od etanolu.
  • Otka

buehehehheheh... :) ja nawet nie wiem o czym mowicie :D juz dawno zapomniam, nawet nie wiecie jak mi tera fajnie jest. chemia sux!!!!
  • B

zrobiem proobe Trommera :D

• Anonim

O co chodzilo z zasada nieoznaczoności Heisenberga? Tak ostatnio się zastanawiałem z kumplem... Po 4 latach biolchemu nic nie umiem :D
  • Grono.Net

O co chodzi z tą zasadą dużego palca u nogi????
  • Oluś

ZASADA NIEOZNACZONOSCI HEISENBERGA:
    Nie można jednocześnie określić położenia i pędu elektronu, można jedynie podać wybrany fragment przestrzeni wokółjądrowej, gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo napotkania elektronu(-czyli orbital)
  • Grono.Net

eeeeeeeeeee.....

No tak wiedziałem
    a co do tego dużego palca????
  • znajdzieszmnienafacebooku

k%$#@ 1 dostalem....pierdole chemie...
    ....

Olga! powodznia na maurze z chemii....;]
  • Grono.Net

hahaha sorry... chciałem powiedzieć jest mi przykro Viki... a z czego ??? ja z tego ostatniego dostałem 4... bo cała nasza klasa ma pytania... najlepsze jest to, ze karolina Woloczko co miała pytania i wszystkie doń odpowiedzi w przezroczystych długopisach dostała laske... kurwa ale z niej jest GŁĄB
  • Panna Anna

a kto dal Wam pytania? no kto? proste, ze ja :)

z ostatniej -Beniusiu,..... bo pani R. sie wycwanila i dala nam inne
    pytania ....tylko 2 pyt sie zgadzly ,,izomery i porownanie jakiegos gowna ..... czyli łacznie 6 ptk a na zaliczenie trzeba miec 7...FUCK!!!
  • Grono.Net

Anie chyba się nie rozumiemy... ja nie miałem od Cienie pytań... ja dostałem od kogos innego...

ja mam swoje dojscia (pytania ze śródła, oczywiście nie za darmo, trzeba się u psorki zasłużyć; p)
  • Grono.Net

lol... ja miałem wszystie pytania ale z 4 na ostatnie nie odpowiedziałem i tylko 3 zrobiłem i mam 4... czyli bezbłędnie... ale jestem mądry (a zarazem głupi)
  • Anonim

dobra a kto ma teraz klasóweczkę z chemii w najbliższym tygodniu, ale już nie z aldehydów i ketonów, bo wiecie wcale się nie obraże jak ktoś sypnie pytania:P
    P.S. Benek jak po imprezie, dobrze się pije vódeczke z koreczka od perfum:P
  • Grono.Net

to nie był koreczek od perfum... kurde,... to była lufka tylko metalowa, żeby mi się nie zbiła mam ich jeszcze 5 w omu...

A co do sprawdzianu to wy macie go pierwsi... i bardzo bardzo prosze ... spiszcie pytania dla potomnych
  • Anonim

heh spoko
  • Oluś

Wiktor nie dziekuje zeby nie zapeszyc :D
    zreszta ja i tak wiem ze 90% z chemii na maturze mam NA BANK!!!! :D tylko za ile lat ja ta mature bede zdawac?? :D

za 2 ...razem ze mną;]...
  • 1
  • 2
| |

miła 7 100% UWAŻĄJ NA SPIDERA

LXXXI Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)