Lumpeksy, secondhandy! [10204]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olala オ ラ ラ

słuchajcie....wydaje mi się, że ulice naszych miast są nieco szare (pomijam niektórych odważnych ludzi, którzy chcą dzielnie łamać ten stereotyp i wizerunek), ale bądź co bądź nie jest to kolorowy świat.
    spójrzcie na ludzi z Japonii, którzy mają odwagę pokazać siebie: http://www.japanesestreets.com >>> może warto z nich brać przykład? :)
  • Happy Loćka

Fakt, szarzy to oni nie sa:P
  • Good bad or ugly?

niektóre wdzianka naprawde stylowe , niektóre wrecz tragiczne, ogólna moja opinia - trochę "na siłę" jak na moje oko, aczkolwiek chwała za pomysłowość i kreatywność
  • Setsuka

aa mnie sie tam podoba- liczy sie inwencja tworcza- a tej, jak widac nie brakuje:D wazne ze kolorowo-pojechali ostro
  • olala オ ラ ラ

ano pojechali, pojechali.....czemu my tak nie możemy? odpowiedź jest prosta: brak kopalni takich ubrań *(jeżeli ktoś chce takie mieć w PL to musi dobrze dziergać igłą i nitką.....niestety....).
    a może jednak są takie miejsca, gdzie ciuchy są kolorowe i dają nam pozytywną energię?:> szukajcie! chwalcie się! :)))
  • Setsuka

nie no , jesli chodzio o wzornictwo ciuchów, ilosc rodzimych sklepów to nie ma co porownywac. Na ciuchach jest szansa na znalezienie megaoryginalnej rzeczy, ale z tego co wiem rzeczy nie sa sprowadzane do lumpow z Japonii ( a szkoda, ale bylby ubaw- nie wspominajac juz o tym,ze wiecznie cos by bylo za male na nas i te wszytskie rozne dziwactwa).
  • elizzz vel blossom

ohh cudownie, co za wyobraźnia pięknie. cudownie!!!
  • A N

jeszcze troche czasu minie zanim u nas tak bedzie... albo nigdy nie bedzie...

po pierwsze to sa wybrani ludzie ktorych ktos sfotografowal niestety nie ejst tak ,ze karzdy na ulicy w tokyo tak wyglonda.
    Po drugie z tetgo co mi wiadaomo to jest to dosyc mocno zwiazane z kultura, Niechce wyglaszac jakichs falszywych osondow ale z tego c owiem to ludzie na tych zdjeciach to bardzo waska grupa spoeczna do ktorej przynaleza bardzo bogaci mlodzi ludzie... i ogulnie to jest wkwft jakichs tam ewolucji ,ze sie takubieraja....
    Aczolwiek tez jestem zdania ,ze ludzie powinni nosic bardziej kolorowe rzeczy sadze ,ze do japonskiej mlodzierzy to nam naprawde daleko ale tak sie sklada ,ze wlasnie przebywam w NY i tutaj ludzie jedak sa ubrani kolorowiej niz w wawie ale to chyba ma tez zwazek z tym ,ze tu wiencej kolorowych rzeczy sie sprzedaje w sklepach oraz sa czesto nieco tansze niz w polsce...

uff ale sie naprodukowalam
  • Anonim

moim zdaniem to zalezy także od ludzi. jeśli w polsce wyjdziesz w czymś oryginalnym to ludzie wytykaja Cie palcami i patrza jak na debila. troche inaczej jest w wiekszych miastach, ale np. w suwałkach, gdzie mieszkam, gdy wyjdziesz w czyms 'innym' to sie po prostu z ciebie smieją. inaczej jest za granica. tam możesz wyjść nago i nikogo to nie obchodzi. mozesz byc jaki chcesz i nikomu to nie przeszkadza. w polsce nie jest to tolerowane. 'inny' jest gorszy.
  • Moloko

Ale my wiemy,że "inny" znaczy "inny":),a czy lepszy to nie mnie to oceniac, no ale swój swego zawsze pozna:) a swoja drogą to kiedys gdzieś czytałam, że w Japonii sedcond-handy należa do grona najbardziej ekskluzywnych sklepów i są bardzo drogie. Na całe szczęście to w Japonii a nie nad Wisłą;) ufff
  • marta anna weronika

wesoly styl wesoly.

milobybylo gdyby i warszawa sie bardziej kolorowa zrobila...
  • Aśka

:) wiele rzeczy bym sobie wybrała :)
  • marta anna weronika

mi tu, mi tu :]
  • Aśka

ciekawe kombinacje:>az ukrade kilka pomysłow
  • córka elvisa

eee... gdybym ja wyszła na ulice swojego zadupia w czyms takim to od razu wezwaliby po mnie erkę :P
  • Anonim

nieobliczalna, własnie o tym mówie :)
  • *Karolina

mmm dla mnie boskie są te stroje; d
    ale generalnie chyba u nich wiecej znaczy lepiej a u nas niekoniecznie, bez umiaru ale jak by nie patrzec włąsny styl i nieźle. taka moze byc tylko japonia kolorwa szalona. czasem dobrze ze to tylko tam ale czasem tez smutno ze u nas tak nie mzoe być swobodnie; /
    moja przyjaciolka co tam mieszka od jakis 7 lat mowi ze japonki zcesto zaduze buty nosza; pp nie wie mdlaczego ale mzoe i cos w tym jest jak zcasme spogladałam na te zdjecia; p

ah piekny kraj
    mysle ze tez by bylo fajne igdyby u nas sie wyluzowali ale nie az tak bo japonia moze być tylko jedna!! wg mnie of koz:)

odjechane butki tam były...srebrne z myszka miki na czubkach cudne hehe :)
  • Anonim

zauważyłście, że tam integralną częścią stroju jest...komórka?
  • *Karolina

tak tak!!
    i breloczki w kazdej postaci; p musi wisieć ah

no i niebanalne buty. brak zwyklych japonek [;p] albo jakis przecietnych adidaskow. wystrzalowe jak nic
    [;

pazury tez sa niekiepskie :)
    lanssssss poprostu no lans :)
  • Anonim

eh. co-nie-co może i fajne. ale reszta? tandeta i kicz fajne są ale w jakiś granicach. no sorry ale do mnie to nie przemawia i sama bym sie na ulicy śmiała widzac takiego pajaca.
| |

Lumpeksy, secondhandy, szmateksy, ciuchlandy........., jak zwał tak zwał. Wiadomo, że chodzi o t..

Fotki

Miejsca grona (15)