-
Richelieu
Proponuję, żebyśmy przyznawali cotygodniową, cykliczną nagrodę Złotego Kaftana (zachęcam do wymyślenia bardziej dosadnej, ale nie obraźliwej nazwy) za największe wygłupy i błaźnienie się na scenie polityczno-społeczno-medialnej (w grę wchodzą też tzw. kłamstwa polityczne).
Konkurs obejmuje nie tylko polityków, ale wszystkie osoby "z życia publicznego".
Wyglądałoby to tak: co tydzień każdy z zabierających głos na forum typuje po 1 kandydacie - wraz z uzasadnieniem (najlepiej jeśli będzie nim jakieś "aktualne" danie ciała przez kandydata, czyli z tego lub z zeszłego tygodnia - zachęcam do zamieszczania linków do "kontrowersyjnych" wypowiedzi tychże. Poczytać sobie każdy chyba lubi; ) ).
Reszta zasad jest prosta - w każdy piątek np. o 20.00 ktoś zlicza głosy i wygrywa ten kandydat, który zbierze ich najwięcej; )
Zatem do dzieła - 1. edycja konkursu otwarta; -) -
Richelieu
mój typ na ten tydzień:
pan Henryk Dąbrowski (SLD, Wrocław) -
cytat:
"Jestem dumny z tego, że byłem w ZOMO. To co nazywacie państwo szumnie i dumnie opozycją, to w tamtym okresie były osoby, które naruszały istniejący ład i porządek".
link:
http://info.onet.pl/999445,11,item.... -
Richelieu
ups. Przepraszam. Oczywiście nazwisko mojego "typa" powinno brzmieć Krajewski. Dąbrowski to napisał Mazurka. -
Marry
-
-
kasia 12
-
Anonim
a czy przypadkie nie nasz superswietny prezydent w tym tygodniu?? afera orlenu... niepierwsza już z reszta za jego kadencji.... -
Richelieu
marry --> dzięki, i sorki za błąd; zoerientowałem się niedługo po tamtym poście, ale wyglądało na to, że "sam tylko będę pisał" w tym gronie, więc i nie poprawiałem...
teraz widzę, że nasze grono rozkwita - i bardzo dobrze. Skoro tak, też na ten tydzień jestem za panem Giertychem. A jako uzasadnienie mam na myśli jego ekwilibrystykę i straszenie Kulczyka bezprawnym zabraniem majątku (drwina z demokracji), gdyż nic mu nie udowodniono, oraz, oczywiście ten nieszczęsny apel o "prezent na Dzień Niepodległości" w postaci podania się rządu do dymisji (nie to, żebym był gorącym zwolennikiem tegoż rządu - po prostu takie "apele" moim zdaniem ośmieszają demokrację, jaka by nie była).
Do jutra - o 20.00 podliczamy :] -
Anonim
czy myśl o zabraniu majątku przypadkiem nie była pomysłem Rokity? Giertych chyba chciał Kulczyka tylko zamknąć...
ale za "rewolucję niepodlagłościową pod flagą LPRową" (czyli apel do Belki) jestem mu w stanie przyznać główną nagrodę...
szkoda tylko że ten kaftan wirtualny jest... -
Richelieu
Cóź, wygląda na to, że w tym tygodniu większością głosów zwyciężył poseł Romuś G. z drużyny LPR - 2. edycja zamknięta :)
A przy okazji witam nowych uczestników wątku of korz. -
Richelieu
a, no i oczywiście to, co zapewniło podium naszemu zwycięzcy, czyli kluczowy popis - apel do M. Belki o "prezent z okazji Święta Niepodległości dla narodu" w postaci rozwiązania rządu... -
Grono.Net
ja jestem za Kaczynskim, za pomysl zdelegalizowania SLD
nie lubie SLD, poprostu nie lubie, i nigdy nie lubilem, ale glupoty tez nie lubie.. a pomysl jest niezmiernie glupi. -
Anonim
:D raaaannnnyyyy serio coś takiego wymyślił? jakos nie obiło mi się o uszy/oczy ale jeśli tak to nagroda należy się bezsprzecznie :)
i jeszcze powinien dostać jakiś bonus... za powrót ideologiczny do jedynych dobrych czasów z jedyną słuszną partią -
Richelieu
no ja też póki co (bo dopiero mamy poniedziałek rano :) ) nominuję Kaczyńskiego... za to samo co kolega kryzbul. Pomimo że też nie lubię SLD.
Niestety, skoro mamy się jako naród uczyć demokracji, to może zapomnijmy o delegalizacjach partii itepe, bo to nie tędy droga (no, wyłączając skrajne nazistowskie jakieś etc.).
Edukować, nie delegalizować.
Z ciągot do delegalizacji różnych maści słynął PRL... oj, widać, że trudno się od tego uwolnić mentalnie, trudno, panowie Prawi i Sprawiedliwi.
Pozdrowienia
-
Grono.Net
ale pryzynacie chyba, ze niektorych czlonkow SLD to by mozna tak no...... zdelegalizowac:))
no ale nie cala partie!! przecierz i SLD ma kilku wartosciowych czlonkow.. pozatym jak powiedzial moj przedmowca Canis Minor.. co z demokracja? -
Richelieu
no niektórych członków SLD to rzeczywiście możnaby... po nazwiskach nie ma co wymieniać, bo kto z nas ma tyle czasu? :)
A tak poza tym, nie wiem czy ktoś z was (parę miesięcy temu już) widział we "Wprost" - rubryka "Trybuna Przymierza Między Dawnymi i Młodymi", czyli ostatnia strona - metodę cyklicznego podnoszenia poparcia dla SLD poprzez kolejne weryfikacje negatywne połowy członków... czyli zostaje kolejno 1/2, 1/4, itd. ... założenie było, że za każdym razem bezwzględny % poparcia rośnie dwukrotnie, gdyż połowa "tych złych" odchodzi, co powtarza się, aż w partii zostanie sam Miller - wtedy poparcie jest 100%, dalsze dzielenie niemożliwe.
-
Grono.Net
-
Richelieu
poważnie zastanawiam się nad Pęczakiem, jego mercedesem z przyciemnianymi szybami i fuchą pośrednika handlowego... no ale jeszcze 3 dni do nominacji, na coś się zdecyduję :)
A btw. Złoty Kaftan coraz mniej mi tu pasuje... bo wielu z nich (nie wszyscy na szczęście) doskonale wie, co robi :/
Kiedyś zastanawiałem się nad Parchatymi Ustami, no ale taki Pęczak np. nie wygłupił się oratorsko, a mimo to ma szansę być "king of the day"... -
Grono.Net
co do Peczaka..
mysle sobie, ze powinnismy uscislic kogo nominujemy.. no bo jezeli nazywamy tego peczaka politykiem to ja bardzo przepraszam.. to jest juz zwykly gangster.. a nawet nie.. to jest aspirujacy gangster.. bo do prawdziwego mu daleko.. taki drobny cwaniaczek.. szuja.. poprostu bezwartosciowe gowno! a do sejmu by sie pewnie nie dostal, gdyby nie obecna chora ordynacja wyborcza. i tyle na temat peczaka..
ciesze sie, ze jego kandydature przedstawiles, ale uwazam, ze powinnismy sie zajmowac to politykami na jakimkolwiek poziomie, a nie smieciami takimi jak ten. -
Richelieu
Hehe, wątek generalnie jest po to, żeby piętnować cwaniactwo, korupcję, brak poziomu właśnie i notoryczne oznaki niezrozumienia terminu "demokracja" przez rządzących "w systemie demokratycznym" (sic!).
Czyli mamy wrota jak najszerzej otwarte dla takich osobistości, jak Rolnik Z Klewek i jego poplecznicy, Patriota Z Kórnika, ale też dla kopalnych pokładów... materiału budowlanego o niskiej sprężystości (zbrojonego widać mocno, bo ustąpić nie chce), z różnymi populistycznymi przyczepkami w postaci janosików i inszych zbójów, co lubią gromadzić swoje, a rozdawać cudze.
Jeślibyśmy się mieli zająć politykami na poziomie - oj, ciężko by było nominować... albo ich nie ma, albo siedzą pochowani, bo przy dzisiejszych standardach kultury politycznej w naszym kraju obawiam się, że pojęcie jakiegokolwiek poziomu społeczno-politycznego dla naszych przedstawicieli to jak pojęcie kwantu w starożytnym Egipcie dla majstra brygadzisty przy piramidach. -
Grono.Net
do racja, to ja proponuje konkurencyjna ranking.. politykow z nadzieja, ze cos z nich jeszcze bedzie..