LOŻA SZYDERCÓW [8084]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

No właśnie moi drodzy co sądzicie o takim godzeniu sie na stare lata? chwyt marketingowy a może coś więcej...NIE nie mam na mysli checi wybaczania ale mysle ze jedni i drudzy maja w tym interes ..jedni beda mogli drugich kryc...bo aktualnie wiele spraw wychodzi na jaw...
  • Anonim

a niby dlaczego kaczyńskiego buzek usunął ze stanowiska ministra sprawiedliwości???

bo wszystkie afery, które rzekomo wykrywał, były tajmnicą poliszynela w gronie prawinczym... i tylko on zaczął je rozdmuchiwać, aż lewacy kazali buzkowi kaczora usunąć, bo pewnie też mieli na buzka papiery...
  • Anonim

obawiam sie ze nie ma wielu na których papierów nie ma...po jednej jak i po drugiej stronie...choc ta afera z belka jest teaz wydmuszka LPRu ...przynajmniej mi sie tak zdaje...ale wracając do Wałesy - legendy RP ...choc dla mnie buraka to co teraz mozemy myslec...legenda zawiodła.... dla mnie byl pon maskotką wystawiona przezrzad który zmierzał do upadku dla mnie fałszywy burak bo z jednej strony opozycjonista ale wystawiony przez stary system i jesli zabrnąłby za daleko miał dostac po uszach....
  • blinski

ja nie uważam. polacy są zbyt spontaniczni, niepoukładani, nie umiejący się ze soba dogadać w przypadku występowania nawet małych różnic, nie umiejący trzymać języka za zębami by taki plan o jakim mówisz (że wałęsa był podstawiony) mógł mieć sens i mógł się udać bez kapnięcia się przez tyle lat kogokolwiek.
    poza tym po cholerę rządowcom byłby wtedy wałęsa - opłacało im się w jakikolwiek sposób jego istnienie? nie sądzę, gdyby trzymali go w garści, woleliby na pewno by siedział cicho.
  • gosza

Tez jestem zdania ze podstawiony to on nie był... i widac własnie jak te coraz to nowe aferki wpływaj na nasza swiadomosc...wszedzie i w kazdym doszukujemy sie agenta:///

Bliński-czy Ty aby za bardzo nie generalizujesz z tymi Polakami ? :)
  • blinski

małgonia, no ale sama powiedz - czy odnośnie nas teorie spiskowe mają w ogóle sens:)? znajdź mi grupę polakó, którzy coś naknują, kogoś urobią, podzielą się zyskami, a potem się nie pokócą, nie bądą na sobie mścić i to wszystko nie wyjdzie na jaw:)?
    zawsze uważałem, że zwolennicy takich teorii przeceniają ludzką lojalność i skłonność do kompromisu - w końcu to bardzo ciężka sprawa by wszyscy uczestnicy spisku czuli się na tyle zadowoleni z osiągniętego celu, na tyle zgodni i na tyle lojalni wobec siebie by spisek nigdy oficjalnie nie wypłynął.
  • gosza

ogólnie sie z Tobą zgadzam chociaż patrzysz tylko z jednej strony. Skad pewność, że o wszystkich przekretach( i już nie tylko tych z rodem z PRL-u ) wiemy? Że wszystkie wyszły na jaw? Łatwo jest dyskutowac podpierając sie faktami i tu masz racje , bo dużo sie słyszy o tym ostatnio i scenariusz jest podobny konspira- zysk- podział - klotnia - afera w tv :) ale sklonna jestem stwierdzic , że historia ukrywa jeszcze wiele takich przypadków o których sie prawdopodobnie nigdy nie dowiemy BO od kazdej reguły sa wyjatki, wiec nie przeceniam ludzkiej lojalnosci i sklonności do kompromisu ale dopuszczam taką możliwość na szersza lub weższa skale.

Ale to taka dygresja , bo odbiegamy od tematu; )
  • blinski

no, afery wychodzą ciągle, więc trza być przygotowanym. nie to że chciałbym ikonoklastów równać z ziemią, ale wałęsa to jednak jest juz pewien symbol.. należy mu się szacunek tak czy owak.
    no więc, czy wałęsa birthday party to chwyt marketingowy? nie ma mowy żeby nie było w tym nic z chwytu, za chwilę mamy wybory prezydenckie i każdy kandydat szuka okazji, by zrobić jak najlepsze wrażenie (a wałęsa chyba znowu uwierzył że może coś ugrać - no bo przecież sondaże kłamią:).
    ale z grubsza rzecz biorąc wcale mnie to nie mierzi, w ogóle chęć wałęsy do jakiegokolwiek pojednania z ideowymi przeciwnikami uważam za duży plus.
    rozumiem, że to się może nie podobać sceptykom węszącym wszędzie spiski i układy, lub też tym, którzy obnoszenie się z wrogością do przedstawicieli przeciwnej opcji uważają za sprawę honoru; jednak ja nie należę ani do jednych, ani do drugich:)
  • o7.Jac znow nadaje

Ja tez oceniam ta inicjatywe in plus. Kwasniewski, w Polsce nie bedzie mogl pelnic tak wyeksponowanego stanowiska, wiec nie musi zabiegac o glos ludu. Walesa moze zdal sobie sprawe, ze tez za wiele nie osiagnie(chociaz watpie co by taki fakt dotarl do jego swiadomosci. Ten czlowiek predzej sam uwiezy, ze w pojedynke obalil komune). Ogolnie, nie zgodzil bym sie ze zwolennikami teori spisku, a przychylil bym sie do pogladu, ze bylo to spotkani towarzyskie(nie zmienia to faktu, ze pewne sprawy obgadali, tak czy siak, przeciez to sa politycy)

Kwachy fajnie wygladal jak z imprezy wychodzil(biedak takie oczka podkrazone:)
  • Asmael

Osobiscie poprosilem eutanazje o ocenzurowanie epitetow i bluzg. Nie sadzilem ze to posunie sie az tak daleko.

Oto wiec kontra. Loza nie moze miec cenzury.

Tu musi panowac wolnosc slowa. Nawet jesli ma to oznaczac wysmianie moich pogladow i mojej osoby. Na tym polega wolnosc i tak bedzie w tej alternatywie dla Lozy. Mam nadzieje ze inicjatywa sie przyjme.

Honorowa Loza Szydercow zaprasza! Tu panuje pelen plulari... prulali... pruli... purli.... :> wolnosc poglodowa panuje. No :>

http://grono.net/user/forum-show.js...
  • !! ALLL !!

Ludzie już tyle widzieli i widzę że nawet jak by ich w łóżku złapali to nikt by sie tym nie przejął. Społeczeństwo ma już w dupie politykę. A z młodzieży to już tylko mała garstka się tym nie tyle interesuje, co śledzi kto z kim i jak. Te stare łajzy szmaty nie mają honoru. Nie wierze w takie pojednania – musi się tam kryć jakiś interes i znów kasa poleci z państwowej kasy.
  • Julka

Ale imprezka full wypas, wszystko było jedzenie z najlepszych restauracji, i tańce jak na weselisku

rodzinka cała stała w orszaku i Kwachom komitet powitalny urządziła

a co sądzicie o kapeluszu Danuśki, lekka przesada :) a jak już do kamer błyskotliwie wtrąciła że ona nic nie powie bo ma do tego prawo to myślałam że skręcę się ze śmiechu
  • Termit

http://wyszkowski.com.pl/content/vi...

kolejny paranoik czy wiarygodny świadek?

wałęsa przysięgał na krzyż pański że nie zdradzi agentury- troche to górnolotne i zmniejsza wiarygodność. Ale ja tam swoje wiem; )
| |

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Le...

Fotki

Miejsca grona (0)