-
Sir.Wojtkiewicz
Witam,czy ktośpotrafi odpowiedzieć dlaczego tak duze linie lotnicze nie maja połączeń np.z Chinami? -
Rutek ™
poprawka.
PLL LOT nie jest żadną dużą linią lotniczą.
To nam w Polsce się tak może wydawać bo jest narodowym przewoźnikiem i jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek.
Na europejskim rynku lotniczym LOT jest średnio-małą linią mogącą (ze względu na flotę i siatka połączeń ) równać się do CSA, Malevu itp.
a dlaczego nie latamy do Chin? długa historia i wiele powodów.
M.in.: brak odpowiedniego sprzętu (nowoczesniejszych samolotów z konkurencyjnym wyposżeniem i wygodami np. dla klientów biznesowych), niejasna strategia rozwoju i inne.
Wznowienie połaczenia do Pekinu przewidziane jest bodajże na 2007 r. SIC!
-
Rutek ™
wcześniej (w tym roku jeszcze) może ruszy połaczenie do Delhi, realizowane przez stare boeingi.
Miało już byc w sezonie zimowym 2005/2006, ale w ostatniej chwili koncepcja upadła, niestety. -
Bobo
szkoda tylko ze rejsy do Pekinu oplacaja sie innym liniom a nie LOT-u - byloby o wiele fajniej gdyby i tam lataly nasze B767 -
-
Anonim
w pewnym momencie ruscy narzucili nam zajebiscie wysokie oplaty za przelot na ich krajem. zeby ktos z nami latal, taryfy nie mogly przekraczac 3000PLN, a zarabia sie glownie na business, ktory tam nie byl oblozony. teraz przy ciaglych zmianach kadrowych, brakuje osoby, ktora odwazyla by sie na taki krok jak BKK czy PEK.. zobaczymy co z nowym zarzadem, moze cos wymysla.
kiedys byl i SIN i LAX i wiele innych ciekawych destynacji...ehhh
pzdr -
Rutek ™
taa. rząd rosyjski kazał sobie LOT'owi płacic ponad 1 million USD rocznie jakieś opłaty ekologicznej za przelot na Syberią. Milion USD rocznie na eksplorację jednej trasy to było wtedy za dużo i zadecydowano o zlikwidowaniu tego połączenia...
ale to juz przeszłość... -
→ Lucas ←
no a inną kwestią jest to że taki lot do chin kosztował by - a w polsce chyba mało ludzi na to stać - a jesli już stać to i tak polecą - np do niemiec i dalej już wiadomo ...
a co do opinii - wiadomo ze u nas LOT to marka znana - na europajsko światowym rynku gorzej - i szkoda bo było by czym zabłysnąć gdyby się udało - w sumie stara firma - no ale coż takie życie -
Rutek ™
mysle, ze duze samoloty spokojnie by sie zapelnily przy bezposrednich lotach.
wspolpraca gospodarcza z Chinami rosnie, coraz wiecej Polakow lata do Chin i innych panstw Azji, ale z przesiadkami.
Tylko ta grupa odbiorcow za cene biletu wymaga jakosci, nowoczesnej klasy biznesowej i ekonomicznej tesz.
First Class tesz musi byc (nowe boeingi beda ja miec, ale dopiero w 2008 roku).
i jak na razie LOT ze swoim sprzetem nie moze za bardzo konkurowac z Lufthansa, Austriakiem, BA czy innym Singapore Airlines pod tym wzgledem.
-
→ Lucas ←
szkoda też że Singapore nie lata do nas - jak nie lot to bezpośrednio własnie np. z Singapore czy Thai ... widać im też się nie opłaca do nas latać :/ -
Rutek ™
no, ale mamy z nimi od jakiesgos czasu porozumienie code share w sprawie lotow z Polski do SIN i BKK (przez FRA, ZRH I AMS).
.
-
Anonim
Jak przyjdą Boeingi 787 to wznowimy połączenia prawdopodobnie;] Kiedyś jak Iła 62 mieliśmy lataliśmy do LAX a teraz z Ameryki wsch. Wozi nas na zachód United Airlines. -
Kasia Zawadzka:)
Witam . Potrzebuję pomocy a ponieważ jest tu dużo pracowników myślę że ktoś sie nademna zlituje:) i mi pomoże.
Na początku sierpnia wybieram się do Madrytu i muszę zarezerwować bilet ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać bo nigdy jeszcze nie wyjeżdżałam tak daleko. Szukałam w necie ale nie moge znaleść. Zależy mi żeby bylo bez przesiadki (no bo jeszcze się gdzieś zamotam znając moje zdolności:D ), no i w możliwie najniższej cenie. Baaaaaaaaaaaaaaaarzdzo proszę was o pomoc-co powinnam zrobić , gdzie szukać, i wszystkie tego typu informacje. Bedę bardzo wdzięczna. -
Bobo
-
→ Lucas ←
Lokładnie http://www.lot.com i tam wybierasz skąd gdzie jaką klasą i kiedy a potem to już poprostu czytaj co Ci system będzie pokazywał ... nic wielkiego :) -
→ Lucas ←
Rutek napisał : PLL LOT nie jest żadną dużą linią lotniczą.
To nam w Polsce się tak może wydawać bo jest narodowym przewoźnikiem i jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek.
Na europejskim rynku lotniczym LOT jest średnio-małą linią mogącą (ze względu na flotę i siatka połączeń ) równać się do CSA, Malevu itp.
Zgadzam się ... a ja mam takie pytanie do Was ... jak widzicie w przyszłości zmianę takiego wizerunku ?
Pozdrawiam :) -
MM
>Kasia... napisała:
>Witam . Potrzebuję pomocy a ponieważ jest tu
>dużo pracowników myślę że ktoś
>sie nademna zlituje:) i mi pomoże.
>
>Na początku sierpnia wybieram się do Madrytu i
>muszę zarezerwować bilet ale kompletnie nie wiem
>jak sie do tego zabrać bo nigdy jeszcze nie
>wyjeżdżałam tak daleko. Szukałam w necie
>ale nie moge znaleść. Zależy mi żeby
>bylo bez przesiadki (no bo jeszcze się gdzieś
>zamotam znając moje zdolności:D ), no i w
>możliwie najniższej cenie. Baaaaaaaaaaaaaaaarzdzo
>proszę was o pomoc-co powinnam zrobić , gdzie
>szukać, i wszystkie tego typu informacje. Bedę
>bardzo wdzięczna.
Kasiu, spróbuj w Air Europe - powinno być taiej niż w Locie.
http://www.air-europa.com/en/defaul...
Ewentualnie rezerwacją i sprzedażą biletów na Okęciu dla tej linii zajmuje się biuro Chapman-Freeborn
Office Chapman Freeborn Sp. Zo.o.
Address Warsaw - pax terminal
al. Zwirki i Wigury 1
00-906 Warsaw
Tel +48 22 650 40 31/ 35
-
→ Lucas ←
-
MM
-
Anonim
-
.: JuleK :.
B 767-300- liczba sztuk 4
B 767-200- liczba sztuk 2
B 737-400- liczba sztuk 3
B 737-500- liczba sztuk 6
Em 170- liczba sztuk 10
Em 145- liczba sztuk 11
ATR 72- liczba sztuk 8
ATR 42- liczba sztuk 5
łącznie wychodzi 49 sztuk !!!
Z tego co wiem to kupili jeszcze jakies nowe Embraery, ale nie wiem ile....
Gaugan na pewno Ci powie !!!
Pozdro