LOT - Polskie Linie Lotnicze [825]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Sir.Wojtkiewicz

Witam,czy ktośpotrafi odpowiedzieć dlaczego tak duze linie lotnicze nie maja połączeń np.z Chinami?
  • Rutek ™

poprawka.
    PLL LOT nie jest żadną dużą linią lotniczą.
    To nam w Polsce się tak może wydawać bo jest narodowym przewoźnikiem i jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek.

Na europejskim rynku lotniczym LOT jest średnio-małą linią mogącą (ze względu na flotę i siatka połączeń ) równać się do CSA, Malevu itp.

a dlaczego nie latamy do Chin? długa historia i wiele powodów.
    M.in.: brak odpowiedniego sprzętu (nowoczesniejszych samolotów z konkurencyjnym wyposżeniem i wygodami np. dla klientów biznesowych), niejasna strategia rozwoju i inne.

Wznowienie połaczenia do Pekinu przewidziane jest bodajże na 2007 r. SIC!
  • Rutek ™

wcześniej (w tym roku jeszcze) może ruszy połaczenie do Delhi, realizowane przez stare boeingi.
    Miało już byc w sezonie zimowym 2005/2006, ale w ostatniej chwili koncepcja upadła, niestety.
  • Bobo

szkoda tylko ze rejsy do Pekinu oplacaja sie innym liniom a nie LOT-u - byloby o wiele fajniej gdyby i tam lataly nasze B767
  • Anonim

w pewnym momencie ruscy narzucili nam zajebiscie wysokie oplaty za przelot na ich krajem. zeby ktos z nami latal, taryfy nie mogly przekraczac 3000PLN, a zarabia sie glownie na business, ktory tam nie byl oblozony. teraz przy ciaglych zmianach kadrowych, brakuje osoby, ktora odwazyla by sie na taki krok jak BKK czy PEK.. zobaczymy co z nowym zarzadem, moze cos wymysla.

kiedys byl i SIN i LAX i wiele innych ciekawych destynacji...ehhh

pzdr
  • Rutek ™

taa. rząd rosyjski kazał sobie LOT'owi płacic ponad 1 million USD rocznie jakieś opłaty ekologicznej za przelot na Syberią. Milion USD rocznie na eksplorację jednej trasy to było wtedy za dużo i zadecydowano o zlikwidowaniu tego połączenia...

ale to juz przeszłość...
  • → Lucas ←

no a inną kwestią jest to że taki lot do chin kosztował by - a w polsce chyba mało ludzi na to stać - a jesli już stać to i tak polecą - np do niemiec i dalej już wiadomo ...

a co do opinii - wiadomo ze u nas LOT to marka znana - na europajsko światowym rynku gorzej - i szkoda bo było by czym zabłysnąć gdyby się udało - w sumie stara firma - no ale coż takie życie
  • Rutek ™

mysle, ze duze samoloty spokojnie by sie zapelnily przy bezposrednich lotach.
    wspolpraca gospodarcza z Chinami rosnie, coraz wiecej Polakow lata do Chin i innych panstw Azji, ale z przesiadkami.

Tylko ta grupa odbiorcow za cene biletu wymaga jakosci, nowoczesnej klasy biznesowej i ekonomicznej tesz.
    First Class tesz musi byc (nowe boeingi beda ja miec, ale dopiero w 2008 roku).
    i jak na razie LOT ze swoim sprzetem nie moze za bardzo konkurowac z Lufthansa, Austriakiem, BA czy innym Singapore Airlines pod tym wzgledem.

• → Lucas ←

szkoda też że Singapore nie lata do nas - jak nie lot to bezpośrednio własnie np. z Singapore czy Thai ... widać im też się nie opłaca do nas latać :/
  • Rutek ™

no, ale mamy z nimi od jakiesgos czasu porozumienie code share w sprawie lotow z Polski do SIN i BKK (przez FRA, ZRH I AMS).
    .
  • Anonim

Jak przyjdą Boeingi 787 to wznowimy połączenia prawdopodobnie;] Kiedyś jak Iła 62 mieliśmy lataliśmy do LAX a teraz z Ameryki wsch. Wozi nas na zachód United Airlines.
  • Kasia Zawadzka:)

Witam . Potrzebuję pomocy a ponieważ jest tu dużo pracowników myślę że ktoś sie nademna zlituje:) i mi pomoże.

Na początku sierpnia wybieram się do Madrytu i muszę zarezerwować bilet ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać bo nigdy jeszcze nie wyjeżdżałam tak daleko. Szukałam w necie ale nie moge znaleść. Zależy mi żeby bylo bez przesiadki (no bo jeszcze się gdzieś zamotam znając moje zdolności:D ), no i w możliwie najniższej cenie. Baaaaaaaaaaaaaaaarzdzo proszę was o pomoc-co powinnam zrobić , gdzie szukać, i wszystkie tego typu informacje. Bedę bardzo wdzięczna.
  • Bobo

http://www.lot.com

nothing to add...
  • → Lucas ←

Lokładnie http://www.lot.com i tam wybierasz skąd gdzie jaką klasą i kiedy a potem to już poprostu czytaj co Ci system będzie pokazywał ... nic wielkiego :)
  • → Lucas ←

Rutek napisał : PLL LOT nie jest żadną dużą linią lotniczą.
    To nam w Polsce się tak może wydawać bo jest narodowym przewoźnikiem i jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek.

Na europejskim rynku lotniczym LOT jest średnio-małą linią mogącą (ze względu na flotę i siatka połączeń ) równać się do CSA, Malevu itp.

Zgadzam się ... a ja mam takie pytanie do Was ... jak widzicie w przyszłości zmianę takiego wizerunku ?
    Pozdrawiam :)
  • MM

>Kasia... napisała:
    >Witam . Potrzebuję pomocy a ponieważ jest tu
    >dużo pracowników myślę że ktoś
    >sie nademna zlituje:) i mi pomoże.
    >
    >Na początku sierpnia wybieram się do Madrytu i
    >muszę zarezerwować bilet ale kompletnie nie wiem
    >jak sie do tego zabrać bo nigdy jeszcze nie
    >wyjeżdżałam tak daleko. Szukałam w necie
    >ale nie moge znaleść. Zależy mi żeby
    >bylo bez przesiadki (no bo jeszcze się gdzieś
    >zamotam znając moje zdolności:D ), no i w
    >możliwie najniższej cenie. Baaaaaaaaaaaaaaaarzdzo
    >proszę was o pomoc-co powinnam zrobić , gdzie
    >szukać, i wszystkie tego typu informacje. Bedę
    >bardzo wdzięczna.

Kasiu, spróbuj w Air Europe - powinno być taiej niż w Locie.
    http://www.air-europa.com/en/defaul...
    Ewentualnie rezerwacją i sprzedażą biletów na Okęciu dla tej linii zajmuje się biuro Chapman-Freeborn
    Office Chapman Freeborn Sp. Zo.o.
    Address Warsaw - pax terminal
    al. Zwirki i Wigury 1
    00-906 Warsaw
    Tel +48 22 650 40 31/ 35

• → Lucas ←

Oho konkurencję mi tu wciskają :) hehehehe :P:P:P:P

• MM

Prawa rynku górą;)
  • Anonim

ile PLL LOT ma samolotów w swojej flocie??
  • .: JuleK :.

B 767-300- liczba sztuk 4
    B 767-200- liczba sztuk 2
    B 737-400- liczba sztuk 3
    B 737-500- liczba sztuk 6
    Em 170- liczba sztuk 10
    Em 145- liczba sztuk 11
    ATR 72- liczba sztuk 8
    ATR 42- liczba sztuk 5

łącznie wychodzi 49 sztuk !!!

Z tego co wiem to kupili jeszcze jakies nowe Embraery, ale nie wiem ile....

Gaugan na pewno Ci powie !!!

Pozdro
| |

Polskie Linie Lotnicze LOT - Narodowy przewoźnik który łączy nas ze światem. Grono jest dla wsz...

Fotki

Miejsca grona (0)