-
Łukasz Smykowski
Witam.
Jest to mój pierwszy watek na tym forum.
Mam pytanie do stewardów i stewardess. Czy można pogodzić prace stewarda i studia na kierunku Prawo? Wiem że, te studia to mordęga i ciągle siedzi się w książkach i czy to by nie przeszkadzało sobie nawzajem?
Zna ktoś REALNE zarobki w LOT-cie ? Moga być trasy krajowe i zagraniczne albo może ktoś poleci mi inną linie?Języki które znam to angielski, szwedzki i francuski. I czy z takiej pensji da się wyżyć mieszkając samemu w Warszawie. -
Kasia
-
Nawro
powiem Ci z własnego doświadczenia. Pracę i naukę bardzo ciężko pogodzić. Nie zawsze dostaniesz wolne na zjazdy i sesje. Ja osobiście zeszłoroczną sesję zawaliłam gdyż w dni egzaminów miałam szkolenie dwudniowe w pracy i symulator w Sztokholmie. Oczywiście obecność obowiązkowa. Raz w miesiącu możesz sobie wybrać dwa dni które chcesz mieć wolne(oczywiście możesz ich nie dostać). Ja dzięki temu że nie pojawiałam się na obowiązkowych ćwiczeniach itp itd mam rok w plecy... i oby tylko rok. Ale są osoby które dają radę. Kwestia na jakiej uczelni studiujesz i czego od Ciebie wymagają. Co do mieszkania. Jeśli chcesz wynająć (tak ok 1300zł) to na życie i opłaty zostanie Ci może z 700zł. Jeśli masz swoje własne to tak... z podstawowej pensji dasz rade wyżyć. Za takie pieniądze pracujesz tylko przez sezon. Potem ta stawka wzrasta i nie jest już tak źle. -
Kasia
Heh, na prawie to macie chyba dużo zajęć i nauki, co? Ja mam dwa egzaminy w sesji, i przez to się boję, czy, gdybym się dostała, nie zawalę studiów, jeżeli nie dam rady na te egzaminy dojechać. Ale jak się lubi latać, to się chyba zaryzykuje, hihi... -