-
Maciej Marchut
dam prace informatykowi na trzy mieszace, co mieszac 1200 PLN (student), 1600 PLN (po studiach) lub 2000 PLN (z doswiaczeniem) . Praca jest w szwajcarij. Musi na pewno:
- umiec ustawic serwer,
- znac sie na linux e,
- php, mysql itp.
Jedzenie, mieszkanie transport ja przejmuje. Jest mozliwosc na szkolke jezykowa niemieckiego lub francuskiego.
Praca kreci sie glownie wokol internetowego radiu.
-
Pothenthathorr
ciekawa sprawa, ale kim ten człowiek ma być, adminem czy webmasterem? -
Anonim
Sernik...bawisz się w pośredniaka ?
w Szwajcarii za takie kwalifikacje to płaci się 2,3,4,5 tysięcy ...i..przede wszystkim franków szwajcarskich...
-
Grajkoo
>>>w Szwajcarii za takie kwalifikacje to płaci się 2,3,4,5 tysięcy
>>> ...i..przede wszystkim franków szwajcarskich...
... chyba zrobie kurs jezykowy! :) -
-
KeiDii
-
Anonim
-
goły ™
-
Anonim
sorry...średnia krajowa w szwajcarii to 5 tysięcy franków...
w IT zarabia się dużo więcej...... :)
jeżeli szukacie pracy to szukajcie w UE.
W Szwajcarii czeka Was dużo papierologii i niekoniecznie się uda...
:)
-
hahehi
hehe, 2 tysiaki i to polskie dla doswiadczonego admina i to na zachodzie, cos sie komus waluta pomylila to primo a secondo to mnozyc powinien sie nauczyc.
dobry zart z rana zawsze warto uslyszec.
no tak ale na takie miejsce jak to to 10 chetnych jest wiec pewnie kogos znajdziesz
hehehe -
Grajkoo
Hehe masz racje! Własnie teraz dostrzegłem, że to PLN. NIe wiem czemu myslalem ze pisał o euro :D <rotfl> -
piątkos
swoja droga.. mozna by zrobic post z cennikiem :-)
ja tam mam jakies swoje stawki, ktorych sie trzymam... ciekaw jestem jak bardzo roznia sie one w Polsce :-)
-
Anonim
dobry pomysl.
na grupach dyskusyjnych, forach, gronach itd. jak ktos daje ogloszenie typu "dam prace dla informatyka", albo "ile za projekt" to albo ludzie mowia, ze "za malo" albo "1/5 ceny samochodu".
Odpowiedzi raczej zalosne, a tak naprawde nikt sie nie chce przyznac i potem czesto naprawde zleceniodawca moze nie zdawac sobie sprawy o wartosci tego czego zada.
of cors zasobnosc tejze osoby rowniez ma znaczenie, ale uwazam to za kwestie offtopic bo z gory nigdy nie wiadomo z kim sie ma do czynienia.
ciekawe tylko kto sie zdecyduje "wywiesic" swoj cennik :) -
piątkos
to zaczne :-)
wszystko ofkors - netto
instalacja serwera:
system. firewall, router - 800
dodatkowo:
qmail, apache - 200-400 (zalezy od wielkosci konfiguracji)
dns - 200
caly serwer (sys, router, firewall, dns, apache, php, mysql, qmail, vpopmail, itd...) - od 1500 do 3000
ceny negocjowalne i zalezne od klienta.
ryczalt za obsluge serwera i sieci zalezny od:
ilosci serwerow, wymaganego czasu na reakcje, dzialajacych uslug, stalego lub nie IP, ...
od 50 - 400 zl
stawka za godzine:
przy ryczalcie... ok 40 zł
dla klientow bez ryczaltu - 80 zl
teraz kolej na innych !!